למה היא לא אוכלת?

ג ל י 3

New member
למה היא לא אוכלת?

נגה בת חצי שנה כמעט. בגיל ארבעה חודשים היינו אצלך לייעוץ בעקבות בעיית ריפלוקס לא מאוד קשה. המלצותיך היו הסמכת הפורמולה, להתחיל מעבר למוצקים ו"אלגיקל קיד". לא הסמכנו את הפורמולה כי עד כה הילדה לא רצתה להחליף פיטמה (מנסים בימים אלה). מעבר למוצקים התחלנו לאט לאט ועדיין מדובר בכפיות ספורות בלבד. האלגיקל עוזר מאוד ואכן כמות הפליטות ירדה משמעותית ועל כך התודה והברכה לך!!! תקופת מה לאחר הביקור אצלך נראה היה ש"עלינו על הגל": הילדה חזרה לאכול כמויות יפות במרווחים הגיוניים (בסביבות 120-150 כל 3-4 שעות) אבל לאחרונה שוב חל שינוי קיצוני: נראה שהיא אף פעם לא רעבה. היא כמעט ולא בוכה מרעב (רק אם תחכה חמש שעות מהארוחה הקודמת לפחות...) ואוכלת בסביבות ה-70 מ"ל לארוחה גם אם חלפו ארבע שעות. הכמות הכללית שהיא מגיעה אליה ביום היא סביב ה-350 מ"ל (ההערכה שלי שהיא שוקלת כרגע באזור ה-7 ק"ג, אולי פחות). כשהיא כבר מסכימה לאכול היא מתחילה במרץ ובשלב כלשהו מתחילה להשתולל ולנסות "לברוח" מהבקבוק. אם אני מנסה לשכנע אותה להמשיך (ומחכה שתעשה גרעפס קודם) היא בוכה ונלחצת. נראה שהיא מעדיפה תמיד את האצבע שלה על פני הבקבוק ואת השינה על פני האוכל. (היא ישנה הרבה ביום וכמובן בלילה, אבל כשהיא ערה היא עירנית וחיונית). סליחה על אורך ההודעה. לתשובתך אודה, גלית.

נאמי

New member
גם אני שואלת למה?

גם יונתן לא אוכל. הוא בן 5.5 חודשים ושוקל 5500 (נולד 3720). יש ימים טובים יותר ויש ימים גרועים. עכשיו אנחנו בימים הגרועים. בגיל 3 חודשים עברנו מהבקבוק לכפית ולאחרונה חזרנו לבקבוק. אחרי שבימים האחרונים הוא אוכל מעט מאוד מהבקבוק ומקיא המון (יש לו ריפלוקס מאסיבי ולצערי האלגיקל גורם לו להקאה מיידית). ניסיתי לחזור להאכלה מכפית אך הוא נחנק ומתחיל לצרוח ולהשתנק חליפות. הרבה פעמים אני שואלת את עצמי מתי יהיה הסוף והאם יהיה יותר גרוע. אני משתדלת להזכיר לעצמי שיש כמה ימים טובים וכמה ימים גרועים. בשבועיים האחרונים יונתן עלה רק 80 גרם ולכן אני מאוד לחוצה שאם הוא לא יעלה יחזרו לרעיון הזונדה. לגלית מצאתי שליונתן הפיטמה הכי יעילה היא פיטמה של הבקבוק הכי פושטי גזורה במספריים (כמובן שהאוכל שלו מוסמך מאוד). דר וסרמן, זה לא שיש לי שאלות, לפעמים נדמה לי כי גם למומחים אין את כל התשובות. תמיד כשאני באה מיואשת מציעים לי עוד בירור רפואי או אומרים נחכה עוד קצת ואם לא ילך נעבוד לזונדה. רציתי לשתף בקשיים שלי. אין פתרונות פשוטים רק התמודדות בלתי פוסקת. תודה על האוזן הקשבת נאמי

לנאמי על יונתן

אני חושב על טיפול מאסיבי ברפלוקס או כלכלה היפואלרגנית כמו נוטרמיגן אשמח לסייע בהצלחה

נאמי

New member
תודה דר' וסרמן

בקשר ליונתן, טיפול לריפלוקס הוא מקבל (זנטק). בעבר קיבל פרפולסיד, אפנה לגסטרואנטרולוגית שלנו לשאול אותה לגבי חזרה לפרפולסיד. כפי שהבנתי זה הטיפול המקסימלי. לגבי הנוטרמיגן. בודאי. יש לנו מנוי קבוע על נוטרמיגן, כבר התרגלתי לריח ואפילו התחלתי לאהוב אותו. עכשיו ליונתן יש כמה ימים טובים והוא אוכל לא רע וגם ההקאות ירדו קצת. איך אתה מסביר את המחזוריות? מדוע יש ימים טובים וגרועים יותר? תודה ושוב תודה נאמי

לא אוכלת

אולי מדובר בחזרה של הרפלוקס לפחות לפי התאור מדובר ברפלוקס אולי שוב נפגש או שתפני לגסטרו אחר- לשקול טיפול ברפלוקס בהצלחה

למעלה