למה היא נשארת איתו?

אלה_ה

New member
למה היא נשארת איתו?

יש לי חברה נשואה עם שני ילדים קטנים. אני הייתי נותנת לה את הכינוי "חד הורית סמויה". בעלה יוצא בבוקר לעבודה, חוזר הביתה לעיסוקיו (חוגים וכאלו). היא עובדת, חוזרת הביתה כדי להתחיל משרה שנית לטפל בילדים ולתחזק את הבית. רומנטיקה? יחס חם? היא שכחה מהם מזמן. לא מספיק שהוא אינו תורם את חלקו לשותפות אלא גם לא מהסס לבקר את תפקודה הן בנוגע לבית והן בנוגע לילדים. אהבה? אין לה זמן לחשוב על זה אפילו במרוץ המטורף בו היא שרויה. אז למה היא נשארת איתו? אולי הרגל ואולי פחד מהלא ידוע, אולי יהיה יותר קשה לבד. עצוב לי לראות אותה נובלת לי מול העיניים אבל מה כבר אפשר לעשות? (ואם תגידו יעוץ-הוא לא מוכן לשמוע על זה, בשבילו הכל מתנהל 100%). מה אני יכולה להגיד לה, אם בכלל?

ליידילי

New member
כלום

אינך יכולה לומר דבר. בטח אם היא לא שואלת אותך. אם היא רק זקוקה לכתף - לבכות עליה... ואת מוכנה לתת - מה טוב. אם את מסוגלת לשקף לה את מצבה מנקודת ראות של אדם חיצוני שאכפת לו.- גם טוב, אך הישמרי מהשיפוטיות כלפיה. שיפוטיות שנשמעת היטב בדברייך כאן. ואגב, שאלה, מה את היית עושה במקומה? איך היית נוהגת? מה את חושבת שעליה לעשות? (מוטב תאמרי לנו מאשר לה)... ואני באמת מחכה לשמוע.

אלה_ה

New member
נכון, אני שיפוטית. בשבילי הכל או

לא כלום. הכל=אהבה, שותפות אמיתית, כבוד הדדי, אמון ונאמנות. אני יודעת שזה נשמע נאיבי אבל אני מאמינה בכך בכל לב. והיו רגעים ששאלתי "בשביל מה להישאר?" ואם התשובה שהייתי מקבלת לא היתה מספקת לא הייתי נשארת. לגבי החברה-אני באמת חורקת שיניים ושותקת.

ליידילי

New member
התשובה

התשובה לשאלה "בשביל מה להשאר" הינה מורכבת עבור כל אחד, וכמעט עבור כולם. (כמה זוגות ממש, אבל ממש מאושרים ומרוצים בכל רגע נתון אנו מכירים? וכמה כאלו שנישואיהם ממושכים?) ישנה אימרה באידיש, שאיני יכולה לצטט אלא את תרגומה, והוא אומר: על הכריות במיטה הזוגית אין מקום לראש שלישי. והכוונה היא שאדם מן החוץ אינו יכול להבין במלואה, או אף במירבה, את מערכת היחסים הזוגית. לזוגות שונים ולכל אחד מן הפרטים שבתוך זוג, ישנה תשובה משלו לשאלה הזו. וזו תשובה שמשתנה מפעם לפעם. תשובה אשר נכונה לי, יכולה להראות חסרת כל בסיס לאחר/ת ככה זה. מה שחשוב הוא שאדם אכן ישאל עצמו ויבחן את תשובותיו. ועדיין רובנו ככולנו נמצא עצמינו מתפשרים הרבה יותר מאשר קמים והולכים. מאחלת לך ולכולנו תשובות טובות ורבות ערך.

למה להתערב?

שמעי, גם לגדל שני ילדים קטנים לבד - זה לא קל! אולי רק נוכחותו במקום תורמת לבטחון העצמי שלה? ואולי יש דברים שאת לא יודעת? ואולי היא צריכה להבין לבד שלא טוב לה והיא רוצה שינוי....

מתולתלת

New member
הכי טוב לא להתערב

וברחה לי עוד הודעה פעמים אז תמחקי אותה ו..........איך היה בכיתה א´? ביי מתולתלת

למעלה