למה הכוונה "אומנות שימושית"?

sichi

New member
למה הכוונה "אומנות שימושית"?

שלום אני מירב, בת 16 מירושלים. תלמידת מגמת אומנות. התחום שלי הוא בעיקר ציור.. אבל עוסקת בהכל... מאוד מתעניית... אז תסבירו לי בבקשה... מה הפורום הזה... ובמה הוא שונה מפורום אומנות אחר פה... תודה

av_i_va

New member
היי סיצ´י, ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אם עברת קצת על ההודעות של המשתתפים, ודאי שמת לב שעניננו ביצירה בכל התחומים שאינם אמנות לשמה. באנגלית CRAFTS. כתבת שאת עוסקת ב "הכל" למה הכוונה? בתחום הציור בלבד, או גם ביצירה? שתהיה לך שבת מקסימה

amonit

New member
ההבדל בין אמנות לאמנות שימושית

אמנות כפי שאת לומדת אותה היא אמנות אקדמית. בשנים האחרונות - מלאכת יד, שינתה את שמה לאמנות שימושית. ההבדל הוא במטרה של המוצר הסופי -לשימוש ספציפי, ציור על רהיטים או על מוצרים שונים ומשונים. אמנות אקדמית יש לה "שימוש" אחר, העברת מסר, העברת רעיון או לשם האמנות בלבד, היא יכולה להיות תלויה על הקיר לא חייבים להשתמש בה לצורך אחר.

etilly

New member
באנגלית זה נשמע יותר טוב...

arts & crafts וכשלמדתי אמנות, המורה לתולדות האמנות נורא נורא הקפידה על המושגים אמנות ואומנות וההבדל ביניהם, ואני, כעולה חדשה וטריה בזמנו, לא הבנתי מה היא רוצה צהחיים שלי אמנות... אומנות... היה נשמע הכל אותו הדבר!

av_i_va

New member
הייתה לנו אותה מורה../images/Emo8.gif

כל מי שמלמד אמנות - ARTS מציב את האמנות כדבר היחידי הנחשב, מה שכבר מזמן לא נכון. בעולם קיימים כיום מוזאונים בהם לא מציגים בכלל ART. הכל מוקדש ל- CRAFTS. גם במוזיאון הארץ מתקיימות תערוכות מדהימות בנושא האומנות.
לעקוב אחר פרסומות המוזיאון - וכמובן לבקר.

למעלה