למה הכלנראה כל כך מסובך??

noffi8

New member
למה הכלנראה כל כך מסובך??

אוף...למה בתקופה הזו שאחרי השחרור הכל נראה גורלי??

mad alot

New member
לי זה דווקא הלך ממש בכיף

גם אם את לוקחת את הזמן לאט, יש לך מלא זמן.

Purple Mushroom

New member

Optimistic Girl

New member
ברוכה הבאה לפורום

גורלי, זה כי את הגדרת את זה ככזה...
אם תגדירי שזה לא גורלי אלא משהו אחר, זה יהיה כך.

לכל החלטה בכל קו הזמן שבחיינו, יש השלכות
לבית הספר שבו בחרו בשבילנו ללמוד
למסלול בצבא
ואת המסלול לקריירה אנחנו בוחרים בעצמנו
הבעיה היא שפעם היה יותר קל -כי לא היו הרבה מקצועות !

עכשיו בגלל ריבוי תארים למינהם, וגם ריבוי לימודי תעודה קשה להחליט מה ללמוד,

אבל בסופו של דבר צריך לבחור משהו,
ולא חובה לבחור משהו אחד

גילוי נאות, מרוב הקורסים שקיימים בעולם, נראה לי שאני אסיים ללמוד רק כשאצא לפנסיה

מבחר יכול לבלבל

ואף יותר מכך, מצאו שמבחר אף יכול להוביל לדכדוך, החיים אכן פשוטים יותר שאין לנו יכולת לבחור.

עם זאת, יש גם צדדים חיובים בהחלט, מבחר אפשרויות הוא מבחר אופציות להפתח ולהגשים את עצמך, אופציות שלא היו קיימות, חלקן אף לפני עשור

מה יעזור? קצת שקט פנימי יעזור למצוא את הדברים שיותר מעניינים, ויותר מתאימים בשלב זה של החיים.
המוקד הוא את/ה ולא העולם החיצוני שגורם לך לחשוב ש"צריך" לעשות משהו מסוים.

חשוב לזכור! שום דבר לא באמת גורלי, תמיד אם משהו לא מתאים אפשר לשנות, אם זאת עבודה או תואר. פעם שוחחתי עם מישהו שלמד כלכלה אבל סיפר לי שבעצם רוצה ללמוד היסטוריה, אבל הלך על משהו פרקטי. אז ייעצתי לו, למה בעצם לא לעבור לתואר דו-חוגי? וכך היה.

הרבה בהצלחה

Purple Mushroom

New member
לא צריך להיות כ"כ גורלי. הכל פתוח

הכל פתוח.
מזכיר לי שיר שהיה פופולרי, בזמן (עברו כ18 שנים), שהתאשפזתי בתל השומר:
שירם של עופר לוי ולאה לופטין. הכל פתוח

Kagg6

New member
תסמונת השחרור

לפני השחרור רק רצית לברוח מהצבא, אחרי שהשתחררת את מרגישה כאילו את ברכבת הרים בלי חגורה.............

זה יעבור לך עוד מעט אל תדאגי:)

כי זו תקופה כזאת

לא יודעת מה איתך אבל אני מאוד נהנתי מהשירות שלי אבל עם זאת הייתי כבר מתה להשתחרר ולגלות מה זה הדבר המטורף הזה "אזרחות".
חשבתי שאני הכי בוגרת בעולם אבל בתכלס הייתי ילדה בת 20, שלא מבינה כלום מהחיים שלה (לא שעכשיו אני מבינה יותר מדי), החלפתי מלא עבודות, טיילתי והתלבטתי לגבי לימודים.
מבטיחה לך שבאיזשהו שלב מתחילים להרכיב את חלקי הפאזל ואט ואט מתחילים להבין דבר או שניים..
מציעה לך לקחת נשימה עמוקה ואולי לעשות לך רשימה קטנה של מטרות של דברים שאת רוצה לעשות השנה.. זה יכול להיות הכי הדבר הכי פיצקי וחסר משמעות אבל לפחות זה יעשה לך קצת סדר.

בהצלחה.

למעלה