למה הם לא מתרבים?

למה הם לא מתרבים?

בהמשך להודעה הזו כל האורגניזמים "מתוכנתים" על ידי האבולוציה להתרבות ככל האפשר. אז איך זה שזוג אירופי ממוצע שיש לו האפשרות להביא 10 ילדים ולקיים אותם, מסתפקים באחד - שניים? זה נראה כמנוגד לטבעו של כל אורגניזם באשר הוא.
 

nכמ

New member
הטבע של האורגניזים צריך להיות

שהוא מתרבה מספיק כדי שתהיה גידול באוכלוסיה. באם כמות האוכולוסיה גודלת זה אומר שהאורגניזים הוא אורגניזים מוצלח. השאלה היא(לדעתי) הסך הכל, ולא מקרים בודדים.
 

Levos

New member
לא, כל פרט דואג לעצמו

או לפחות לגנים שלו. אם האוכלוסייה גדלה מהר מידי זה לא ישכנע פרטים בודדים להפסיק להתרבות לטובת האוכלוסייה. ייצור מוצלח הוא יצור המתרבה הכי הרבה בתוך האוכלוסייה.
 
K ו-r.

משואת גידול האוכלוסיה היא: dn/dt=r N (K-N)/K IGNORE. (נא להתעלם מהמילה IGNORE. היא הוכנסה כדי לסדר את הבלגן שתפוז עושה במשואות) K הוא כושר הנשיאה של הסביבה, ו-r הוא קצב הרביה כאשר K שוה לאינסוף. אורגניזמים שקצב הרביה שלהם איטי, מספר הצאצאים שלהם קטן, תוחלת החיים שלהם ארוכה ובדרך כלל בעלי גוף גדול נמצאים קרוב ל-K על הציר K-r מפני שגודל האוכלוסיה שלהם נמצא בקרבת כושר הנשיאה. לעומת זאת, יצורים המתרבים במהירות, מספר הצאצאים שלהם גדול, תוחלת החיים שלהם קצרה ובדרך כלל בעלי גוף קטן נמצאים קרוב יותר ל-r, מפני ש-r הוא זה שקובע את קצב הגידול של האוכלוסיה. הזוג האירופי הממוצע מייצג אסטרטגית רביה מסוג K. תוחלת החיים הארוכה וההשרדות הרבה של הצעירים מקנה יתרון לאלה שיולדים פחות צאצאים ומשקיעים הרבה בכל אחד. זוג אפריקאי, לעומת זאת, צריך להוליד כמה שיותר צאצאים, כדי למקסם את הסיכוי שחלקם יגיעו לגיל הרביה.
 

Charles Darwin

New member
כדי לתקן את הבלגן שתפוז עושה בספרות

אפשר להעביר אותן לצד השני, ככה:
dn/dt=r N (K-N)/K​
ע"י "[תחילת קוד] [סיום קוד]" למרות שבמקרה הזה אין בעיה dn/dt=r N (K-N)/K
 

Levos

New member
בשני האסטרטגיות יש ייתרון במספר

מקסימאלי של צאצאים שישרדו ויתרבו. גם באסטרטגיית K לגנים של זוג אירופאי יהיה עדיף לו הולידו 10 ילדים, אשר כולם, רוב היסויים, היו מגיעים לבגרות ומתרבים. ההשקעה הרבה בשני ילדים בלבד אינה הגיונית מבחינה אבולוציונית.
 

Levos

New member
והתשובה האמיתית היא

שבני אדם יצאו מחוץ לתנאי האבולוציה הרגילים. כמעט כל אחד יכול להוליד צאצאים בלי קשר לתכונותיו. אנשים "מוצלחים" יותר אינם שואפים להוליד יותר ילדים כי אינסטינקט זה אבד איכשהו עם התפתחות האינטליגנציה. באותה המידה ניתן לשאול כיצד יש אנשים שרק עוזרים לאחרים ללא תועלת לעצמם כאשר זה נוגד את האינטרסים האבלוציונים שלהם? פלאי התודעה. מי יודע אולי זה יביא להשמדה או לפחות הידרדרות של המין כולו.
 

LordOfSpells

New member
זאת לא התשובה האמיתית...

התשובה היא שהמנגון האלבוציוני של רבייה מקסימאלית באדם מורכבת בין היתר מהמרכיבים האלו: 1) "חרמנות" עצומה, גם מחוץ לזמן הוסת. 2) הנאה מסקס(מה שגורם פחות או יותר לחרמנות) 3) אהבה לצאצאים ויצירת קשרים איתם.(הורות) האהבה לצאצא מתקיימת בד"כ אחרי שהוא נולד. ובקשר לסקס המרובה, יש אמצעי מניעה רבים...לא הולך לספור עכשיו. אז אם משתמשים באמצעי רבייה חוסמים את מנגנון אחד ו2...ואז אין צאצא, וגם 3 נחסם. וככה בעצם "המנגנון האבולציוני" נוטרל פחות או יותר באירופה...
 
לא הבנתי איך החרמנות וההנאה מסקס

מבטלת את "המנגנון האבולציוני". למה אנשים לוקחים אמצעי מניעה במקום פשוט להתרבות? הרי ציווי האבולוציה העתיק דורש מכל פרט "שכפל את עצמך"!
 

LordOfSpells

New member
הם לא מבטלות! הם המנגנון! תקראו שוב

מה שכתוב זה שאמצעי מניעה מבטלים את היעילות של המנגנונים האלו... אלו פשוט המנגנונים האלבוציונים שגורמים לריבויי צאצאים אצל בני אדם. זה לא שהמטרה של הבן-אדם היא כמה שיותר צאצאים, זה שבאבולוציה האדם קיבל תכונות שגורמות למספר רב של צאצאים. שאלו התכונות שכתבתי...
 
1. הטענה שבני אדם יצאו

מחוץ לתנאי האבולוציה הרגילים נשמעת הגיונית (זהו רק תיאור מצב) אבל, האם נראה לך סביר שמה שהאבולוציה פיתחה במשך מיליארדי שנים התהפך ב 180 מעלות בתוך עשרות שנים? בעיניי זה מאד מאד מאד מוזר ומפתיע. ("אבד איכשהו" לא משכנע אותי. איך אבד?) 2. כשאנשים עוזרים לזולת - זה בהחלט משרת את האינטרסים האבולוציונים של הגנים שהם נושאים!
 

mamluka

New member
אני מסכים שיצאנו

לבני אדם יש מחשבה ותרבות דבר זה יותר חזק מהאינטינקטים שכי פרועים שלנו זה מה שנותן לנו לצאת מהדרף האבולציונית כי כמו שאנחנו רואים אנחנו יכולים גם לחיות בלי ללדת בכלל ילדים ולא חסר אנשים כאלה הרצון להתרבות יכול להשלט ע"י המוח וזה מה שמבדיל אותנו מיצורים אחרים אנחנו חושבים ויש לנו מודעות עצמית חוקי ה אבולוציה לא חלים על התנהגות לכן אי אפשר לדעתי לפשוט התנהגות רציונלית לפי גנים
 
למעלה