למה הם עושים את זה?

One Of The Few

New member
למה הם עושים את זה?

אני יודע שכולם חושבים ככה, אבל מה הכתבה תרמה לידיעות אחרונות? זה ממש מאכזב. ניצול רגשות של אנשים אשר מצפים למשהו ספציפי ואף חולמים עליו. אני בעד מרד על ידיעות

One Of The Few

New member
חצי מצחיק

אין ברצוני לתבוע אף אחד. זה סתם חבל. בכל מקרה, יש עדין את המחזמר "THE WALL" שברגע שיעלה אני מקווה מאוד להגיע לראותו.

למה הם עושים את זה? בשביל הרייטינג

חלקים מסויימים - נרחבים להערכתי - של התקשורת הישראלית איבדו, לדעתי, את אמות המידה של עיתונות מקצועית. עיתונים, אתרים, ואפילו הטלוויזיה מפרסמים במודע דברים שאינם בהכרח אמת, או מבוססים על מקורות מהימנים, אלא הם "בידור" - דברים שיש לציבור עניין בהם. די שהציבור יקנה את העיתון/יצפה בתכנית/יכנס לאתר בשביל שהעיתון/ערוץ/אתר יוכלו להמשיך למכור שטח פרסום למפרסמים, וכך להתפרנס. זהו עקרון הרייטינג. אם אח"כ יתברר שהכתבה היא שטויות - מה זה משנה? אנשים שוכחים דברים שקראו או שמעו תוך יום, ממילא. לא?. ובלאו הכי אין "סנקציות" על מקורות אלו - אף אחד לא יעניש אותם על פרסום דברים שקריים (אלא אם מדובר בלשון הרע). מי נפגע מפרסום ידיעה שהפלויד מתאחדים? האם הפלויד יתבעו אותם? האם הציבור, שיגלה שלהד"ם, יעניש אותם איכשהו? בדיוק. חוץ מזה, זה פשוט קל: די לקרוא איזו ידיעה באתר זר/עיתון זר ולהעתיק אותה - לפעמים מילה במילה - ו-voila! יש כתבה! אין צורך לשלוח כתבים לשטח. אין צורך לדבר עם מקורות ולהצליבם; אין צורך אפילו להתאמץ ולכתוב משהו מקורי. כל זה לא היה אפשרי, להערכתי, אלמלא הציבור הישראלי היה מטומטם, ומשתף פעולה עם נורמות קלוקלות אלו.

One Of The Few

New member
מסכים איתך

תודה על התגובה דרך אגב, שמי גבריאל ושמחתי למצוא את הפורום הזה ברשת!

למעלה