למה הם צריכים לגדול ?

רותי ע

New member
למה הם צריכים לגדול ?

הם נולדים כל כך מושלמים. לא זקוקים לתכשירים מיוחדים כדי שיהיה להם "עור של תינוק" לא זקוקים למכוני כושר כדי "לחטב את הגוף". לא זקוקים לבשמים יוקרתיים כדי להריח נפלא. אוהבים להיות עירומים, בטוחים בגוף שלהם. לא מוטרדים ממחשבות למה יש להם בטן גדולה או אף ארוך או שער מקורזל. לא משווים את עצמם לאיזה מודל חיקוי בלתי אפשרי מהטלביזיה. בלי רגשי נחיתות, בלי רגשות אשמה, בלי תחושת בדידות, בלי צרכים בלתי מושגים. כל מה שהם זקוקים לו קרוב מרחק בכי קצר - חיבוק חם ונשיקות אינסוף, אוכל, מחסה, הגנה. לא זקוקים למותגים יוקרתיים, למילה האחרונה בטכנולוגיה. רק תן להם רעשן, מכסה של סיר וכף והם כבר יחייכו. לא מוטרדים מהעבר. לא חוששים מהעתיד. חיים רק הווה שרובו נעים ונוח. הם לומדים בקצב מדהים, מתוך הנעה פנימית, מתוך משחק. ללא מורה ומדריך הם לומדים לשבת, ללכת, לדבר. רוב הזמן מאושרים, ללא תסכול, ללא פחד או דאגה. פשוט טוב להם... ואז הם גדלים ואנחנו מתחילים "לחנך" אותם. מה מותר, מה אסור, מה מנומס. נוטעים בהם מעצורים, חששות, פחדים. מלמדים אותם להיות חלק מ"החברה", להשתלב, לנסות להשתפר ללא הרף, להשיג עוד ועוד, להשוות את עצמם לאחרים... להרגיש חסרים... למה הם לא יכולים להישאר קטנים ומושלמים?

jole

New member
מקסים ונכון../images/Emo104.gif

והרי כבר נאמר שאנחנו באים לעולם אנחנו טהורים ויודעים הכל ומהרגע הזה ההורים מכניסים בנו את הקילקולים ואז אנחנו מתבגרים ומבלים את שארית חיינו במלאכת התיקון......

tonti

New member
יאללה, כמה את צודקת!

הלוואי והיתה לנו את היכולת לא לנסות להתאים אותם לעולם הזה אלא פשוט לתת להם להיות הם בעצמם.

vered4

New member
זה לא הסיפור של הגרוש מגן עדן? ../images/Emo8.gif

או של פיטר פן, שלא רצה לגדול? מודעות זה חלק מהענין. גם אם לא היינו "מחנכים", הם לבד היו עושים את ההשוואות. לפחות זה לא בגללינו
חוץ מזה הטבע יצר אותם כאלה מתוקים, בגלל שהם צריכים אותנו שנגדל אותם. אז כשזה עובר, זה סימן שצריך עוד אחד

זה בדיוק מה ששאלתי את עצמי אתמול

כשמורני סיפרה לי על בן ש"הציע לה חברות"
(היא בת 9.5) אני רואה איך התינוקת הקטנה שלי גדלה ומתחילה להתבגר (גיל ההתבגרות מתחיל מוקדם יותר בדור הנוכחי) כששאלתי אותה מה ענתה לו, סיפרה שענתה לו ש"תחשוב על זה", והוא נתן לה זמן לחשוב עד היום.

למעלה