למה הם שמים כיפה ?

למה הם שמים כיפה ?

לפניכם הרבה כיפות חילוניות כשראש ממשלה הולך נפגש עם רב כלשהו בביתו,הוא שם כיפה כשרב נפגש עם מנהיג חילוני בביתו , הוא לא מוריד את הכיפה למה ?????? אדם חילוני ששם כיפה כשהוא מגיע לאדם דתי - מזלזל בעצמו כיוון שכיפה מסמלת משהו - הרי היא צריכה להיות רק על ראשו של המאמין שמסומל. והכי מטריף זה עוד אנשים שטוענים על התרפסות בפני הדוסים והם בעצמם רומסים כל שארית של כבוד ערכי בעצם שימת הכיפה המטופשת הנ"ל. הנה שני דפים שלמים של חילונים מפורסמים עם כיפה יזכרו לדראון עולם ! נ.ב : כמובן שבהלוויות וכדומה השתרש אצל חלק נוהג לשים כיפה בלי קשר לדת. למרות שמוצאו של הנוהג הוא דתי.

אלי פלס

New member
עם זה דווקא אין לי כל בעיה...

אין לי כל בעיה עם העובדה שמנהיג חילוני כלשהו מוצא לנכון כשהוא מגיעה לביתו של הרבובדיה, לשים כיפה על ראשו... אין לי גם שום טענה כנגד ראשי ממשלה ההולכים לרבובדיה "להתייעץ" איתו. בסך הכל. האדם הוא מנהיג של מפלגה וכפי שראשי ממשלה נוהגים להפגש מידי פעם עם טומי לפיד/יוסי שריד ושאר הברנשים והברנשיות, הם הולכים גם להפגש עם הרבובדיה. כמובן שאני אלחם כנגד ראש ממשלה כזה (בדיוק כפי שאאבק כנגד ראש ממשלה שהולך ללא כיפה לאיווט ליברמן) כיוון שאני מתנגד לדיעותיו ומעשיו. אני אני לא רואה בכך טעם לפגם אתי או משהו כזה... הבעיה שלי מתעוררת בהליכה של פוליטיקאים שונים לקבל את ברכתם של כל מיני רבנים ומקובלים מטעם עצמם כדי "לקבל את ברכתם". כאן מדובר בנבזות מהסוג השפל ביותר...

אחר

New member
חלוק בית, אתה המרת את דתך

לא השתחררת מכבליה של הדת ויצאת לחופשי, אלא המרת את דתך לחילוני, כשכל סממן שמתקשר לדת, הרי הוא עבודה זרה. אלו שאומרים "למה שהדתי לא יכבד אותי ויבוא בלי כיפה?" בעצם נוקטים את הגישה הזו. מבחינתם ללבוש כיפה זה סממן של דתי ולא ללבוש כיפה זה סממן של הדת החילונית. אני לא אומר שכדי לכבד את הדתיים כולנו צריכים ללכת עם כיפה, אבל כשמגיעים לרב או לאירוע בעל צביון דתי חבישת הכיפה היא בסה"כ אקט של כבוד. זה מקובל ואני לא רואה כל רע בכך, כיוון שאני לא חושב שזו עבירה ללכת עם כיפה כמו שהדתי חושב שזו עבירה ללכת ללא כיפה. נ.ב אתה יודע שהכל מאהבה

ליטל א מ

New member
אני דווקא חושבת שאתה טועה

מה כבוד בלשים כיפה תאר לך שהיו מבקשים ממך להחליף חולצה כשאתה בא לרב זו פשוט השפלה ועצם הגישה הזו היא יומרנית אותו דבר עם כיפה

אלי פלס

New member
אני לא מסכים אתך...

בדיוק כפי שלי יש תנאים כלשהם ממי שמגיע אלי (לא להכנס אלי הביתה עם בוץ בנעליים. למשל) כך גם לרב יש תנאים... אם מישהו רוצה להפגש עם רב, הוא צריך לעמוד בתנאים שלו. השאלה שלי היא למה פוליטיקאי חילוני צריך להפגש עם כל מיני רבנים שאין להם איך לעזור לו...

קישקוש - חפצא וגבר

הרי הקטע של הכיפה זה חובת גברא שהאיש ישים כיפה ואין בינו לבין הרב או לבית של הרב שום קשר מבחינה הלכתית לעומת זה - בוץ בנעליים זה חפצא הבית לא סובל בוץ לא האדם עצמו כאדם כי הבעיה היא לכלוך הבית ולא עצם הבוץ ועובדא שאף רב לא דורש את זה זה פשוט התרפסות מראש זה פשוט נסיון להכניס בנו הרגלי דת בכל מצב

אחר

New member
פעם צדיק תמיד למדן

אהבתי את החילוק שלך בין החפצא של לכלוך הבית לגברא של לבישת הכיפה, ולדעתי החילוק גם נכון (אמת לאמיתה של תורה). דא עקא שלענ"ד גם מעשה בגברא לא יצא מגדר "כבוד" כל עוד הוא בגדר הסביר, ולפי שכבר האריכו בזה שאר הכותבים לא נאריך. וראה עוד בראשונים שם בסוגיא, ובמה שכתב בזה הרמב"ם והשיג עליו הראב"ד והכניס לו באבי אביו.

חרדית

New member
יש להם איך לעזור לו.

בזה שהם יתנו לו את קולות המאמינים שלו. הפוליטיקאים הולכים לרבנים מאנוכיות בלבד ולא בגלל כיבוד הדת הם פשוט רוצים למצוא חן בעיני המגזר הדתי וכך לזכות בקולותיהם ואהדתם.ובשביל זה הכל כשר כולל לבישת הכיפה. חרדית.

G.O.D

New member
מסכים איתך

בדיוק באותו אופן (ו"אחר" אתה מתמצא בזה טוב) שהולכים לבית משפט באים בלבוש מכובד יען כי זהו כבוד בית המישפט, או שהולכים לאיזה ריאיון חשוב באים בלשובש הולם ככה גם עם הרבנים. פעם ניכתב פה משהו שממש הסכמתי איתו, בעצם העובדה שאנחנו שמים כיפה בשביל הרב זה מעיד על קטנותו ועל גדולתנו, כלומר הרב לא או מי שלמענו שמים כיפה, לא מסוגל לקבל את השונה הוא צר אופקים ועושה מהדת מכונת משקאות (הכנסת שקל קיבלת, לא הכנסת לא קיבלת) ולמרות שהכיפה היא סתם מנהג שהשתרש והיא סה"כ סממן חיצוני, הוא מעונין בכך. לעומת זאת אנחנו מוכנים לבא ליקראת ה"מוגבל מחשבתית" ולו רק בגלל שאנחנו יודעים לקבל את השונה (או לפחות שואפים לשם)...

haimcn

New member
אני לא יודע לגבי קטנותו או גדולתינו

אבל... אני חושב שכשאתה הולך לבית של מישהו אתה צריך להתנהג כמנהג המקום או לפחות בצורה כזאת שלא תפגע בבעל המקום. כלומר, אם אתה הולך לבקר רב ראוי שתשים כיפה! ניתן לטעון שמדברי משתמע שצריך לקיים עוד דברים כמנהג המקום, אז על זה אני חושב שזה עניין של העדפה (Trade Off בלשוננו) אם אתה רוצה לבקר במקום שדורש נטילת ידיים ושלוש קידות למזרח אז אתה יכול לבחור אם לבקר או לא. אם בחרת לבקר שם אז תבצע את מה שמצופה ממך או שתלך! אני, למשל, נמנע מביקור בבתי כנסת כי אין שום דבר שמושך אותי לשם ואני לא מעונין להתפלל, אך כשאני הולך הביתה אני שם כיפה לכבד את אבי. אני לא מברך כי זה דבר שאני לא מוכן (ושוב זה בחירה אם רוצים שאני אבוא או לא). עם זאת, כאשר אני בחברת אבי מחוץ לבית אני בדרך כלל מתחמק מכיפה (לא קל), למרות שלפעמים אני כן שם מהסיבה שאינני מעוניין להכאיב לו. לסיכום, כפי שכתב אלי, העניין שצריך להפריע כאן הוא לא זה שהפוליטיקאים שמים כיפה כאשר הם הולכים לרבנים, אלא למה הם הולכים להתברך אצל רבנים מלכתחילה (כאשר הם ממש רחוקים מזה וזה רק למטרות פוליטיות).

plato

New member
מה זה כיפה?

מה זה כיפה? יש כאלה עבורם זהו סמל. יש כאלה עבורם זה כרטיס כניסה. יש כאלה עבורם זה מדד - גדולה או קטנה, גבוהה או נמוכה, שחורה או צבעונית. יש כאלה עבורם זה מביך. יש כאלה עבורם זה גאווה. אני חושב שזה כלום. זה מנהג שהתפתח. אברהם הלך בלי, בוודאות. עם מישהו הולך עם כיפה זה לא הופך אותו לאדם טוב יותר, וז בעצם מה שחשוב. מי שמעניק לכיפה עצמה חשיבות - עובר על "אל תסתכל בקנקן..." זה לא עושה לי את זה כשפוליטיקאי שם כיפה, ומצד שני מה אכפת לי? שיעשה מה שבה לו. כמו שיש כאלה שחושבים שאם ילבשו חליפה של ארמני ויעבדו בקומה ה-75 הם יותר טובים. אני לא שופט אותם לפי הכיפה או החליפה. חוץ מזה, פעם בדקתי ובמשנה ברורה כתוב שיש עניין לכסות את הראש בבית המדרש. סה טו. אני לא זוכר איפה זה אבל אני מבטיח לבדוק.

anat80

New member
רגע

אבא שלי (אומנם לא איש מפורסם) - דתל"ש, שם כיפה כשאנחנו מבקרים בני משפחה דתיים, ככבוד לאנשים - גם כשהם מבקרים אותנו. ובכלל, יש התנשאות של חלק מכם כלפי כל מי שהוא לא יוצא - כלפי הדתיים על זה שהם עדיין דתיים (למשל: גילי - "מוגבלים מחשבתית"!), לחילונים על זה שהם לא מבינים שום דבר ממה שאתם מבינים.. די! זה שיצאתם זה לא הופך אתכם לנעלים על השאר.. (זה לא מתכוון לכולכם, ולא לחלוק בית או לגילי (זו פשוט דוגמה להתייחסות שראיתי הרגע אז זה מה שאני זוכרת עכשיו), זה נאמר כאן כי ככה יצא)

לענת ולכל השאר

קודם כל מי שרק חושב כאן להתנשא על חילונים רגילים כדיי וראויי שיזכור מאין הוא בא הוא בא מחור שחור אנאלפבתי ושיזכור מה מצב ההשכלה שלו ביחס לבני גילו החילוניים ולגבי להתנשא על חרדים - אני חושב שהם שיש לנו מה לגבי הכיפה - כולכם מדברים על כיפה ואף אחד לא מדבר על צדק והצדק וההגיון אומר שכיפה זה לא אקט של כבוד ואם זה כבוד אז מצבנו רע תחשבו קצת בהיגיון על זה גם אם כיפה היא כמו בוץ בנעליים שאינני רוצה שיכנסו בו לביתי אז אני עדיין לא חושב שהייתי מבקש מהרבי לשים דאורדוראנט כדי שלא אריח את ריחו המחריד ועוד משהו קטן : כל אחד יכול להתנשא על כל מי שהוא מרגיש מעליו אבל זה עניין פרטי ולא קולקטיבי של יוצאים לשאלה

anat80

New member
יש כאלו שרואים בזה אקט של כבוד

אבא שלי גם מקפיד לאללה שהבית יהיה כשר כדי שסבא וסבתא שלי (ההורים שלו) יסכימו בכלל לבוא לאכול אצלינו..

anat80

New member
הסתייגות

כמובן תלוי כלפי מי אבא שלי גם לעולם לא ילך לרבי לבקש את ברכתו.. והוא לא שם כיפה כל פעם שהוא הולך לאדם דתי אלא כשהוא הולך להורים שלו או לאחיו (שאז בדר"כ ההורים שלו גם נמצאים), או כשהולכים לסבא וסבתא מהצד השני - קיבוץ דתי ולגבי הפוליטיקאים - כמו אלי (נראה לי) - אם הם כבר הולכים אני מבינה למה הם שמים כיפה, רק לא מבינה למה הם בכלל הולכים..

uri80

New member
ממש לא -זה נקרא לכבד את הצד השני

כל עוד אני עושה את זה מרצוני ולא מכריחים אותי

G.O.D

New member
אבקש שלא תזכירי את שמי

אני G.O.D אוקי?? התנצלות התקבלה.

למעלה