למה המדינה (ישראל) קורעת ילדה מאומצ מהוריה???

הכל נכון ובכל זאת

לדבר עם ההורים בנוכחות נערה על אפשרות לגרשה מהארץ?! גם אם זה נכון רק בחלקו, זה בעיני חוסר רגישות וחוסר מקצועיות. אמירה כזו היתה יכולה לגרום גם לילד ביולוגי לטלטלה רגשית גדולה. על אחת כמה וכמה לילד מאומץ.
ונניח שההורים לא היו בסדר כל השנים (ואין לנו באמת מושג אם כן או לא. רק נניח לצורך הדיון) - תפקידו של משרד הרווחה לדאוג לילדה, לא? אז ש"יענישו" את ההורים וינזפו בהם וכל מה שצריך. אבל שישמרו על הילדה מכל משמר שלא תהיה מעורבת בכך שלא לצורך.

Noga Lavie

New member
אין שום קשר ללשכת הרווחה בסיפור הזה

הסיפור כולו סיפור של בעיות בישום חוק האימוץ וחוק האיזרוח על פי סעיף האימוץ.

Noga Lavie

New member
זה בדיוק מה שלכאורה הופך אותו ללא חוקי

אבל ממש לכאורה, וככל שאני קוראת עליו יותר, הוא פחות ברור.

אזרחות מכוח אימוץ
4ב. קטין יהיה אזרח ישראל מכוח אימוץ מיום אימוצו, אם התקיים בו אחד מאלה:
(1) הוא אומץ לפי חוק אימוץ ילדים, תשמ"א-1981, כשאביו או אמו המאמצים היו אזרחים ישראלים;
(2) הוא אומץ מחוץ לישראל כשאביו או אמו המאמצים היו אזרחים ישראלים לפי פסקאות (א) עד (ה) בסעיף 4(א)(2), ובלבד שהמאמצים לא היו תושבי ישראל ביום האימוץ וניתנה הסכמת שני ההורים המאמצים.

בחוק האימוץ
28. בית משפט ישראלי מוסמך לענין חוק זה כשהמאמץ הוא תושב ישראל.

קביעת תושבות אמנם משתנה בהתאם לצורך מדינת ישראל, וישנן דרישות פרקי זמן לעניינים שונים, אבל:
בנובמבר 2000 הם לא רק פתחו תיק בארה"ב, הם כבר היו צריכים להתגורר זמן מה כדי להבין שמותר להם לאמץ, ולהחליט על מסלול בו הם מתכוונים לאמץ.
בינואר 2002 הם קיבלו את הילדה לרשותם.
סביר מאוד להניח שהם מילאו את דרישות החוק לפרק הזמן הנדרש למחיה בחו"ל כדי להחשב תושבי חו"ל לצורך העניין.

הבעיה היא שרישום במצב כזה הוא סבוך מבחינת ניירת. למרות שזיו אוטומטית אזרחית ישראל מיום אימוצה, ההליך הפרוצדורלי לרישום האוטומטיות הזו ארך כשנה ודרש הרבה נחישות מצדי. אני רואה בקלות סיטואציה בה אנשים מחליטים לוותר מראש, כי זה נראה להם לא מהותי, עד הרגע בו זה הופך למהותי וזקוקים לעזרת עורכי דין לבצע מה שקודם לכן היה במסגרת מעצבן בלבד.

KallaGLP

New member
אני כלל לא בטוחה שאם אזרחים אמריקאים היו מאמצים

בניגוד לחוק בארה"ב, האימוץ היה נחשב לחוקי רק כי הוא נחשב לחוקי במדינה אחרת כלשהי. נהפוך הוא, ככל שיוצא להכיר את ארה"ב אני משוכנעת ששם היו פועלים בקשיחות גדולה בהרבה מאשר בישראל.

KallaGLP

New member
אולי הגיוני ואולי לא, זו לדעתי כבר שאלה אחרת.

בכל מדינה יש חוקים שרירותיים שאולי אפשר ורצוי היה לשנות, אך כרגע אלה הם החוקים. ברגע שהוזהרו מראש והתבקשו להסדיר ולא עשו - זה מצב בעייתי.

Noga Lavie

New member
חוקיות במדינה אחת אינה אוטוטית חוקית גם באחרת

העובדה שנעשה הליך חוקי במדינות אחרות, אינו אומר שהוא אוטומטי חוקי במדינה אחרת. זהו כלל אצבע ראשון במדינת חוק, שחוקיה הם התקפים בגבולותיה ולא חוקי מדינות אחרות.
בחוק האזרחות, בסעיף איזרוח על פי אימוץ (ציטוט שהבאתי באחת ההודעות לעיל) נכתב במפורש שאזרחות לילד מאומץ על ידי תושבי ישראל תנתן אם האימוץ נעשה על פי חוק האימוץ, בעוד שמי שמאומץ על ידי הורים שאינם תושבי ישראל אזרחות תנתן כאשר לפחות אחד מן ההורים ישראלי בלבד. לכן אימוץ בארה"ב של ילד על ידי אזרח ישראלי בעת תושבות ההורה בארה"ב יהיה חוקי בישראל, אך אותו אימוץ כאשר ההורה נחשב עדין לתושב ישראל לא יהיה חוקי בישראל.

אם חושבים שהחוק הנוכחי אינו טוב אפשר (וצריך) לפעול לשינויו, אך לא במחיר הפיכת חוקי מדינות אחרות לחשובים על פני חוק המדינה. זהו צעד ראשון בביטול סמכות חוקית של המדינה על אזרחיה, ופניה לנתיב שסופו מדינה שאינה מדינת חוק.

כמו שאמרת אמא לעקתש

בעצם אין לנו מושג לגבי התמונה האמיתית.
והנה גם אני חושבת רק על פי הכתבה כי אין נתונים אחרים-
אם להורים האימוץ חשוב,וכך אני מניחה,למה בעצם התרשלו עם המסמכים?אותי זה די מכעיס. הדעת נותנת שהיו צריכים בשעתו לעשות הכל כדי שלא ייוותר אף ספק קל שבקלים לגבי חוקיות אימוצם.

Noga Lavie

New member
אלו בקרי הגבולות

באופן אישי הצלחנו לחמוק מפגישה ישירה איתם, אבל רגישות אינה חלק מדרכי פעולתם. לא למי שנקרא לבידוק בצד.
שוב, אין קשר למשרד הרווחה.

KallaGLP

New member
מאוד ייתכן שהיו פשוט מעלים אותה למטוס

ושולחים למקום שממנו באה.

fannyd

New member
דווקא בישראל לשר הפנים פררוגטיבה להעניק אזרחות

במקרים יוצאי דופן. אני מניחה שאם היה מדובר באיזה שחקן רכש למשל כלל לא הייתה מתעוררת בעיה. הביורוקרטיה בארץ איומה. בשעתו הבת הגדולה הייתה שלושה חודשים ללא ביטוח רפואי בגלל טעות בביטוח לאומי. התכתבויות וטלפונים בלי סוף עד שהצלחתי לגרום למשרד הבריאות וביטוח לאומי לתקן את הטעות שעשו וכל אותו זמן הילדה הייתה רשומה כדין.

אימוץ בארה״ב

נגה, אם אני מבינה נכון את מה שכתבת, במידה ואני נוסעת לארה״ב לשליחות כלשהי, עם אישורי עבודה כמו שצריך ואני מאמצת שם, לפי חוקי ארה״ב, ברגע שאחזור לארץ האימוץ יהיה חוקי מבחינת מדינת ישראל?

למה המדינה (ישראל) קורעת ילדה מאומצ מהוריה???

[URL]http://www.msn.com/he-il/news/other/%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%a2%d7%aa-%d7%99%d7%9c%d7%93%d7%94-%d7%9e%d7%94%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%94-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-12-%d7%a9%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%a5/ar-BBk9W4R?ocid=SKY2DHP[/URL]
לא ייאמן שכך מתנהלת מדינת ישראל. אין לי יכולת להתייחס לחוקיות באימוץ זה. אבל הדרך בה פועלת המדינה פשוט לא נתפסת בעיני. מקווה שמשרד הרווחה יבין כי מהות תפקידו היא לדאוג לילדה ויימצא את הדרך המשפטית לנהוג כך.

KallaGLP

New member
גם בארה"ב מי שזוכה לקדימות

אלה אנשים מפורסמים. אם אתה נחשב לאדם בעל יכולות מיוחדות (במדעים, ספורט, אמנות וכד') - אתה בפנים. אם אתה סתם מישהו שיש לו בעיה - אז זו בעיה שלך.

Noga Lavie

New member
זה לא רק תלוי בישראל

אם אין הכוונה לארה"ב דווקא, אלא לשהות חוקית מחוץ לישראל, אז כן, שהות מחוץ למדינת ישראל לאורך תקופה (המחמיר דורש שלוש שנים מתוך חמש אחרונות, אך יש גם חישוב של 18 חודש מתוך 36 חודש, צריך לברר מראש ברשויות ישראל) גורמת לכך שהאימוץ החוקי במדינת מגורייך באותו זמן חוקי גם בישראל.

אך זה תלוי במדינת מגורייך, ולזה יש סייגים.
- אין לי הכרה עם חוקי ארה"ב, אך אם זכרוני אינו מטעני, כתבה פה פעם מישהי על כך שארה"ב דורשת מתושביה שאינם אזרחים או תושבי קבע להציג אישור מראש שהאימוץ יאושר על ידי מדינת אזרחותם לפני שיאושר על ידי ארה"ב. מכיוון שישראל מאשררת אימוץ שנעשה על ידי אזרח ישראל שאינו תושב בדיעבד, אי אפשר להציג אישור כזה מראש. לכן, אם אינך אזרחית ארה"ב, או נמצאת על סוג מסויים של ויזת קבע (כמו גרין קארד, אך איני בטוחה שרק הוא), אינך יכולה לאמץ.
- גם במדינות אירופה השונות עלולות להיווצר בעיה אם מגיעים לתקופה קצרה יחסית (וארבע שנים היא תקופה קצרה מבחינת חוקי הגירה). כשאנחנו אימצנו, ארגון האימוץ שלנו לא ידע להגיש מסמכים של מי שאינו אזרח בלגי, ולא התכוון לשבור את הראש עבורו. זה אמר שאם לא היינו מקבלים את האזרחות הבלגית לפני שליחת התיק לקזחסטן, היינו צריכים לאמץ באופן פרטי לחלוטין. ההליך הזה, עם כל כמה שהוא קשה למקומיים, גובל בבלתי אפשרי אם אינך מכירה את שפת המקום והתרבות.

אבל, אם עומדת בפניך אפשרות לצאת לחו"ל למספר שנים, בהחלט הייתי ממליצה לברר עוד לפני היציאה את האפשרויות לאמץ באותה מדינה במסגרת אישורייך, ואת מגבלות הזמן מבחינת ישראל.

תודה על התגובה המהירה!

מקווה שאולי בדרך הזו אצליח להפוך לאמא....
כמו שכתבתי בהודעה נפרדת, כרגע ניתן לאמץ דרך טף ילדים בגילאים 4-5 ולפי מה ששמעתי, זה אימוץ מורכב יותר ובעל פוטנציאל קושי גדול יותר הן למאמץ והן למאומץ.

fannyd

New member
למה לא יאמן?

מה קשור כאן משרד הרווחה? אם היה חשד שהאימוץ לא כשר מדוע כבר בשעת בואה של המשפחה לארץ משרד הפנים לא יזם פנייה למקבילו בארה"ב? כשאנשים המבקשים לאמץ בן משפחה מחו"ל מופנים לעמותות זה יאמן?

למעלה