למה המעבורת איננה

dFence

New member
למה המעבורת איננה

"מלאכיי!!", קרא האל ונתקבצו מסביבו עוזריו הנאמנים. "ראו מה זה. נמאס לי מהעם האמריקאי. הם בוטחים בי יותר מדי. הם חושבים שאני אעשה שהכל יהיה טוב. הם מודים שהם בוטחים בי על כל שטר כסף שהם מדפיסים ואני עדיין לא הצלחתי להבין את המשמעות הנסתרת מאחורי זה". "ידוד", אמר אז אחד מהם, "הם חושבים את עצמם יותר מדי. כנראה הם שכחו מי העם הנבחר ואיפה מקומם". "אכן. עלינו להכות בהם שירגעו קצת. היש מטוסים בשמים כעת?" "כן אדוני" "דאג שיתרסקו במקום שיוריד את האגו המנופח שלהם" "זה לא יעזור" "אני יודע. חכה תראה מה יקרה עוד מעט." "אדוני!!! התפוצצה המעבורת!! היה שם ישראלי!!" "הוא ´שמר מצוות´?" "לא" "הוא שמר על ´כשרות´?" "לא. אני קולט אותך. אכן הגיע לו." "מה?! על מה אתה מדבר? בן אדם סוף סוף עם סדר עדיפויות הגיוני, שכל ישר וחוץ מזה, היה לו קשר עקיף לעם הנבחר!" "עכשיו שאני חושב על זה אתה ממש צודק. אז עכשיו שהוא, אתה יודע, נהרג, אני אוכל לדבר איתו קצת?" "מי אמר שהוא נהרג?"

dar האחת

New member
דפנס אני רוצה להמשיך את קו המחשבה

שים לב! האסטרונאוט הישראלי השתתף בהפצצת הכור בעירק....דקה לפני שכוחות הרשע תוקפים את עירק הוא מתפוצץ מעל העיר פלסטין!! אתאיסטים יש אלוהים....אופס.... אבל זה בעצם לא האלוהים היהודי.....כי אז התסריט היה אחר? אז איך יוצאים מזה?

fima2001

New member
לא הבנתי?

אתם עושים מן נבואות אטאיסטיות? הסיבה המיתית היא קריסה במנואיי האאהטה ושחיקת יתר של הציפוי המגן בכנף השמאלית מה שגרם גם לתעוצה וגם חימום יתר. כך שתפסיקו לפרש את מחשבות "ה" למעשים אנחנו יותר טובים מהדוסים הם מרחפים ויכולים לעוף אם הרוח אנו תקועים עמוק אם שורשים באדמה ועושים פוטוסינטזה חחחחחחח.

dFence

New member
להפסיק לפרש את מחשבות ה'?

מפרשים את מחשבות ה' כבר אלפי שנים. הפכו את יום השבת מיום מקודש בו לא עובדים ויש חופש ליום מקולל בו צריך לחשוש שבעתיים שמא על ידי ניגוב הרקטום עלול אני לבצע עבודה. האם הנביאים בעת הקדומה אכן שמעו וקיבלו את דבריהן מהאלהים, או שמא פשוט השכילו להסתכל סביב ולחשוב קצת, הוסיפו כאן טיפת עצב וכעס וכאן קורטוב שמחה ויצרו נבואה. גם אם תוסיף כאן עוד כמה מילים כמו "כה אמר ה' צבאות", זה עדיין נבואה אתאיסטית גמורה.

הנביאים בחלקם הגדול היו אחלה

חבר'ה! אמנם לא תמיד. למשל אלישע עם הדובות ו-40 הילדים הגזים קצת לדעתי. אבל ישעיהו פרק א'! ההומניסט והפוליטיקאי ירמיהו! והגדול-גדול יונה, ליתר דיוק מי שכתב את ספר יונה, בו דווקא יונה ממלא את התפקיד השלילי, ולגיבור החיובי, אבל ממש חיובי, קוראים שָם "אלוהים".

צריך לשאול אותו, למה הוא היה כזה

רע. בהתחלה עוד לא נורא. סתם ניסה להתחמק מהמשימה שהוטלה עליו, אבל הודה שהסערה בגללו ואף הציע להשליך אותו לים. אבל הסיפור האמיתי מתחיל אח"כ, כשיונה מגיע בסופו של דבר לעיר הענקית (שלושה ימים דרושים להקפתה) נינווה. הוא ממלא את המשימה ומטיף להם מוסר, והם, האשורים, עובדי האלילים האלה, אלופי הסקס - הפלא ופלא! - הם שומעים לדברי יונה, ועל המקום מתחרטים על כל מעשיהם הרעים, לובשים שק, בוכים ומכים על חטא! אלוהים נוטה לסלוח להם, וזה מאכזב מאוד את יונה. הוא לא מצליח להסתיר את אכזבתו. ממש חורה לו מאוד! הוא עדיין מקווה שאלוהים יעשה להם כמו לסדום ועמורה, ומתרחק מהעיר למרחק בטוח, אבל לא יותר מדי רחוק, כדי שיוכל לראות את האקשן. ואז אלוהים מארגן לו את המשל עם הקיקיון, שנתן לו צל במדבר כשכמעט התעלף, אבל אח"כ תולעת כרסמה אותו והוא נבל. ואז הגיבור החיובי אלוהים מסביר לגיבור השלילי יונה: חרה לך מאוד על נבילת הקיקיון, שלא אתה גידלתָ אותו, אז איך אתה לא קולט שלי חבל עוד יותר על כל כך הרבה בני אדם שאני בראתי אותם, ושכל רעתם נבעה מטפשות בלבד, הם פשוט לא הבינו מה הם עושים, כמו ילדים קטנים. שלא לדבר על זה שיש בעיר הרבה מאוד בעלי חיים, ומה הם אשמים (אם אוריד אש מהשמיים שתשרוף את העיר)? כל זה כתוב בספר יונה, בלשון תמציתית ויפה יותר.

dar האחת

New member
טלמון הייתי עצלה ללכת לקרוא ולהזכר

אז תודה. איך שלא תסתכל על זה אליבא דאלוהים הרי יונה גם הוא יציר כפיו! זה מתחבר עם מה שכתבתי ליאנוס החיבור של המאמינים עם אלוהים הוא דרך מסלול הרוע והנקם, זה הולם את אופיושל מרבית המין האנושי והרי ידוע שרוב המין האנושי הוא גם דתי....

במקרה הספציפי של ספר יונה

אינני רואה כל קשר בין הגיבור החיובי של הספר הנקרא "אלוהים", למרות סימני ההיכר שהעניק לו המחבר, לבין "אלוקים" של הדתיים. אולי הסופר הקדום אכן האמין ב"בורא עולם" רב-עוצמה, ואפילו ב"טוּב לבו", אבל ברור שאין כל דמיון בין "אלוהים" ההומני מסֵפר יונה לבין "כוח עליון המנהל את העולם". אם כבר, אז "הכוח העליון" דומה יותר - לפי תוצאת "מעשיו"! - לדמותו המתוארת בספר איוב, עם כל הכוֹלֶרוֹת שהוא הנחית על איוב הצדיק המסכן. "מעשיו" מתוארים בצורה "נחמדה" גם בספר "מכתבים מהאדמה" מאת מרק טוויין.

למעלה