"למה הסוד לא תמיד עובד לי?"

"למה הסוד לא תמיד עובד לי?"

בסרט אומרים שיש שלוש פעולות שעלינו לעשות: 1. בקשו. 2. האמינו. 3. קבלו. תודות
לרוח מדבר על המאמר מלא התובנות.

שזמ

New member
כי את פולניה!

איך "בקשו" כשבתור פולניה זה "אני אשב כאן לבד בחושך" איך "האמינו"? מאיפו "קבלו"? וכמובן וכמובן: ממתי פולניה יודעת להגיד תודה? ולמניעת אי הבנות: גם את פולניה וגם את כולכן פולניות

לשנייכם תרגיעו בבקשה ../images/Emo88.gif

לפני..שהפולניה
תיקח אותכם ברצינות ותשאל שאלות אימוניות בנושא.

rafagav

New member
אני לא ממש מתחבר לציור במוח...

(זה לגבי הציטטה מאנג'לו). כל עניין הסוד, לפיו מחשבותינו הן היוצרות את המציאות בלבד = שאם נדמיין, שיש לנו משהו - הוא יקרום עור וגידים. זה לא ממש נראה לי. את כל מה שיש לי, יצרתי בעמל רב. כמובן - היה חזון. לא סתם עזבתי עבודה כשכיר והלכתי להיות עצמאי, בלי לקוחות ובלי הבטחה, במקצוע שלמדתי. ובכ"ז - הכל היה בעמל-כפיים ולא בסיעתה די שמיה.

rafagav

New member
אם דמיון מודרך ומלאכותי מסייע לך -

אשריך וטוב לך. אני לא מתחבר לזה ולא תוכל להביא שלל נוסחאות ו - "הוכחות" לקיום משהו, שאינו מוחשי. כך - יש רבים, שהאמונה באלוהים מסייעת להם ו - גם זה לא ניתן להוכחה...

יש לי שאלה..

אני מכבד את אמונותיך ואת דרכך.. רק רוצה לשאול שאלה כאשר אתה מאמין ש "כל דבר מגיע רק בעבודה קשה".. איך לדעתך יגיעו הדברים? בעבודה קלה או קשה? אור ואהבה

rafagav

New member
כמה עצות..

א) וותר על הכתב המודגש לגבי מקצועך. ב) כתוב בשורות צמודות, אחרת די מתיש לקרוא. ג) אני לא חושב, שהכל צריך לבוא בעבודה קשה. צריך לזרום אך - בטח ובטח שלא לצפות, שממחשבה בלבד (ותהיה יצירתית כמה שתהיה) תוכל ליצור מציאות חדשה. ברייקי למדנו, ואתה בטח מלמד את זה בשיעוריך, שאם מציירים צ'וקוריי - אז מייד מתפנה מקום חניה אם זה מה שאת המחפש. וכך לגבי כביש, ש = "לפתע" משתחררת התנועה בו. אספר לך איך זה עובד: כשאתה מחפש מקום חניה ליד הבית - אם תמצאנו 30 מ' רחוק יותר - זה יהיה נורא. אך - לאחר הסמל הנ"ל - אם תמצאנו 100 מ' מהבית - בגלל שחשבת על הברכה וכו' - לפתע זה יהיה הכי קרוב שבכלל יכולת לדמיין. המסקנה - למצוא את היופי במה שיש אך - בלי שטויות

האם בכלל קראת את המאמר?

כי נראה לי שלא.. כיוון שאתה מדבר על דברים שבכלל לא כתבתי.. כמו כמו תודה לך על העצות.. שים לב איך אתה תוקע לעצמך מקל בגלגלים.."בטח ובטח שלא לצפות, שממחשבה בלבד (ותהיה יצירתית כמה שתהיה) תוכל ליצור מציאות חדשה" אתה מאמין שמחשבה לא יכולה לשנות את המציאות.. ולכן.. המחשבה שלך יוצרת מציאות שבה רק עשיה מאומצת מביאה לשינוי.. על מנת שתוכל לחוות את התהליך של זימון מציאות עליך לדעת שהוא עובד.. אתה נמצא במעגל הפוך..לא מאמין שזה נכון- "זימון המציאות" מראה לך את האמונות שלך- ואתה משיג דברים רק בעבודה קשה- מכיוון שהכל הולך קשה אתה לא מאמין שזה נכון. אור ואהבה

rafagav

New member
הדגשתי (וכנראה אתה הוא שלא קרא)

שאיני חושב, שהכל יבוא רק בעבודה קשה. ומהי בכלל עבודה "קשה"? קשה = שלא נעים לבצע אותה. ומעבר לזה - דמיון מודרך חשוב לעניות דעתי לפתרון בעיות. ומי, שרוצה לחשוב, שכך הוא בורא מציאות חדשה - שיבושם לו. אך - לזרות חול בעיני קלי הפיתוי - זה הונאה. לא היה יותר קרוב לחנות 100 מ' מהבית, לעומת החניה 30 מ' ממנו. נכון - בשבילי (בדוגמא שנתתי), בין שתי המציאויות היה יותר נוח ה - 100 מ' בגלל שלא ראיתי בזה משהו נורא, לעומת ה - 30 מ', שנראו לי קילומטרים. ועדיין - 30 מ' זה יותר מ - 100 מ'... * ולגבי מחשבה הבוראת מציאות - משה פלדנקרייז טען, לאחר שנפגע בתאונה קשה, שניתן לבנות את המוח מחדש. אני, מאותה נקודה בה הוא היה, מבלי להכירו, הגעתי לאותה מסקנה וגם יצרתי מחדש הרבה ויותר. ועדין - אין מקום להונאה, אף אם אתה מרוויח מזה.

למעלה