למה העוגה נסדקה לי?

לירס

New member
למה העוגה נסדקה לי?

טוב, אז הכנתי את עוגת הבצק סוכר הראשונה בחיי, ולאחר שציפיתי את העוגה בגנאש ובבצק הסוכר, כמה שעות לאחר מכן בצק הסוכר נסדק. מה עושים שזה לא יקרה?
 
כמה דברים

יכול להיות שלא לשת מספיק את הבצק לפני הציפוי או שהמשטח שעליו נחה העוגה היה לא היה יציב מספיק ובתזוזה של העוגה הבצק נסדק
 
אה! וגם

עודף קורנפלור או א.סוכר בלישה. כדאי ללוש עם ידיים משומנות במעט מרגרינה במקום בקורנפלור. אבל ממש טיפה כדי שהבצק לא יהיה שומני
 

לירס

New member
תודה על התשובה! כיצד אדע כמה ללוש?

היה נדמה לי שלשתי מספיק. והמשטח היה יציב. בעניין הקורנפלור - אני איישם בעוגה הבאה
 
אני אם אני לא בטוחה אם לשתי מספיק

אני מקפלת את הבצק. ואם יש סדקים אז זה אומר שלא לשתי מספיק. ואם זה נשאר חלק אז זה בסדר. ועוד משהו- שמיד אחרי הרידוד צריך לצפות. לא להשאיר אותו
 

net the jet

New member
מה זה משטח יציב ? המשטח חייב להיות מ-א-ד

יציב, ז"א שכשמרימים או מזיזים אותו הוא נשאר כמו בלוק.- קאפה עבה, עדיף אפילו משטח עץ. תלוי בסדק, קצת קשה לדעת בלי תמונה או תאור, אבל כמו שכתוב לך- משטח , חוסר לישה ו\או יותר מדי קורנפלור
 
אם תוכלי לצלם ולהעלות תמונה זה עשוי לעזור

לדיהוי הבעיה. מהתיאור שלך קשה להבין מדוע זה קרה....
 
למעלה