למה הפרוג'טור מאיר חלש? מה לבדוק?

hamoodi10

Member
חיברתיו .. פרוזקטור שדומים לו שחיברתי הרבה יותר חזקים.
איך אני יודע אם זו בעיה בכבל?או בפרוזקטור עצמו?

תודה.

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2020-07-23 at 20.24.05.jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-23 at 20.24.05.jpeg
    KB 85.1 · צפיות: 7

hamoodi10

Member
10000KM- קניתי 3 שניים כאלה שמאירים הרבה יותר חזק.
אני חושד שאחד ההחוטים או הכבל לא תקין... איך אני בודק עם טסטר?
אפשרי לבדוק את הפרוז'קטור עם רב מודד?

רשר

Well-known member
מנהל
חיברתיו .. פרוזקטור שדומים לו שחיברתי הרבה יותר חזקים.
איך אני יודע אם זו בעיה בכבל?או בפרוזקטור עצמו?

תודה.
ראשית מכאן לא ניתן לדעת מה קורה:
צריך לבדוק:
את חיבור ההזנה
לבדוק את נתוני הפנס
ולהחליט לאור התוצאות מה מקור ההבדל ולטפל בהתאם, בפנס או בהזנה,
אך מלכתחילה יש כאן מכשול:
פנס על קיר המותקן גבוה כדאי לחבר לחשמל עם שקע ותקע - להתקין על הקיר שקע מוגן מים (בחוץ),
לחבר את הפנס לקיר עם בורג ואום פרפר, לפרוק מהיר וקל,
אם כך היה אפשר היה ברגע להוריד את הפנס ולנסות לחברו במקום אחר,
כך לשלול בעיה בפנס או בהזנת החשמל,
אם כבר שקע רצוי קרוב יותר לחלון כך שלא צריך סולם, מטר אחד הצידה לכיוון החלון יחוסך הרבה בעיות,

hamoodi10

Member
תודה. כבר הנמכתי אותו כדי שאוכל לטפל בו בצורה נוחה יחסית והכנסתי את חיבוריו לקופסת חיבורים נגד מים.
השאלה היתה האם יש לי דרך לבדוק את הפרוג'טור או את ההזנה שלו עם רב מודד (עם טסטר אני רואה שיש זרם בחוטים הכחול והאדום)

תודה.

רשר

Well-known member
מנהל
תודה. כבר הנמכתי אותו כדי שאוכל לטפל בו בצורה נוחה יחסית והכנסתי את חיבוריו לקופסת חיבורים נגד מים.
השאלה היתה האם יש לי דרך לבדוק את הפרוג'טור או את ההזנה שלו עם רב מודד (עם טסטר אני רואה שיש זרם בחוטים הכחול והאדום)

תודה.
את ההזנה בודקים עם מד מתח חילופין (AC) תקין - 220-235V,
פנסי לד אין אפשרות מעשית לבדוק מבחוץ בגלל מעגלי ויסות המתח,זרם, וישור,
תכנון עוצמת האור של היצרן מלד מאפשר טווח גדול של זרם ומתח להשגת עוצמת אור משתנה מאותו הלד,
לכן בדיקת הלד מחייבת פתיחה של הפנס ומעקב אחרי התכנון תוך ניתוח תוצאות בדיקה של זרם ומתח של יחידות לד בפנס בהתאם לצורת החיבור שלהן ובינהן (טור/מקביל/ קבוצות,,,),

hamoodi10

Member
טוב.. פרקתיו, חיברתי לשקע ולחשמל והוא מאיר מצויין.. מוזר. יכול להיות שכבל ההזנה לא תקין ולכן התאורה חלשה?

רשר

Well-known member
מנהל
טוב.. פרקתיו, חיברתי לשקע ולחשמל והוא מאיר מצויין.. מוזר. יכול להיות שכבל ההזנה לא תקין ולכן התאורה חלשה?
אכן כנראה מחובר למנורה אחרת בטור כך שהמתח מופחת, בדוק מתח בנקודה עם עומס של מנורת ליבון כך במידה והמתח מופחת העומס יראה את המתח האמיתי במקום בעוד העומס של הלד נמוך מכדי להוריד את המתח אך עדיין מספיק כדי להוריד את רמת האור,

למעלה