למה השמן קופץ בטיגון בשר?

m a r k f

New member
למה השמן קופץ בטיגון בשר?

שלום רב לכולם, כשאני מטגן בשר בשמן בינוני (לא עמוק), פעמים רבות השמן קופץ בפראות וגורם לכוויות בידיים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות נגד זה? ועוד שאלה: כשאני מטגן חתיכת כבד עגל, היא תמיד מתקפלת ומתכווצת ונעשית עבה וקטנה. למה זה? מה אפשר לעשות כדי שתישאר דקה? תודה על תשובותיכם...
 

יוכי68

New member
מרק, שלום וברוך הבא.........תשובות

ראשית זה מאוד טבעי ששמן ומים לא בדיוק מסתדרים..........הבשר מכיל נוזלים ולכן השמן החם קופץ. כמה עצות: יש לנגב את הבשר או לדאוג שיהיו בו פחות נוזלים. יש להניח את הבשר בשמן ומיד לכסות במכסה. אולי כדאי לצלות במחבת פסים עם הרבה פחות שמן. לגבי הכבד........עפ"י ההלכה יש לצלותו באש גלויה ורק אח"כ לטגן ואכן כך קורה בדר"כ הכבד מתכווץ........אולי עדיף לחתוך לקוביות....אין לי תשובות נוספות........
 

cial 1

New member
לי יש וזה גם מכשיר וגם נגד כול חיידק?

כול בשר עוף בשר כבד לא חשוב מה החתיכה. או הבשרים כאשר רוצים לטגן או לבשל אז כך כאשר הסיר או המחבת חמה רותחת ללא דבר. מניחים את הבשק ונותנים צליה קטנה אז אין מים אין מקרופים? ואז מוציאים או מזיזים ומוסיפים את השנן הרצוי. וגם לגבי התיגון אני כך מכינה וזה טוב וחשוב וגם כויישר כעשיו תנסו להניח את הכבד על המחבת שהיא רותחת מה תקבלו גם טיגון מדומה וגם צליה קטנה. והצבע משתנה כמו שצריך ואם יש כלים שהם מי ממתחת כבדה זה הכי מעולה וגם אם לא זה בסדר הכול גם הבצל תמיד ניתן להוציא את הבשרים או את הבצל וכול דבר כך שאנחנו מחמים את השמן לתבשיל הדרות וכך פעולת החום גם חשובה הרי כול מרכיב שאמחנו מוסיפים המחבת או הסיר נוטה להתקרר מעת ואם יש לנו כמות קטנה של המוצרים פשוט וקל מזיזים לצד ואז מוסיפים את השמן ואז הפעולה מצויינת . ועוד בטח יוכי וכול אחד מבין למה אסור לטגן כמות גדולה ביחד כך שהשמן לא מתקרר וכך לגבי בצקים הבשרים וכמובן איך לא השניצל של האימא . זו פעולה מאוד טובה הלווי וכול השפים היו כך עושים. הכוונה על הצליה בחום המתחת? חני מקווה שעזרתי. אתן עוד זוגמה קטנה שכולם יודעים אם זה חתיכות של העוף למשל בקטע זה כמעת ולא צריך שמן כמובן עם העור של העוף וכמה עוד שומנים קטנים יש שם....
 

ענתי42

New member
בקשר לכבד עגל

בדרך כלל כבד עגל או פרה לא חשוב מה,,,זה מיתקבץ,כי,,,,,,, חייבים לחתוך טיפה בקצע כי יש לזה מין קרום דק מאוד וזה גורם לקיבוץ הכבד בתיקוה שעזרתי ויום טוב
 
למעלה