למה התחיל ביהס???

flichza

New member
למה התחיל ביהס???

למה היה צריך להתחיל בית ספר למה לא יחלו לשבות כמה שנים או משהו כזה למי יש כוח לכל המורים שרק אומרים לך זה חשוב זה יהיה בבגרות וזה לא יהיה בבגרות ובכלל למי יש כוח לעשות בגרויות לי אין למה אי אפשר לנוח לעשות הכל לאט ללמוד רק מה שרוצים מי קובע את כל החוקים אני רוצה להרביץ לו הוא מעצבן אותי למה אין יותר חופשות למה לא לומדים רק שלושה ימים בשבוע למה ? למה? למה? תגיבו מה דעתכים אני צודקת לא?

תראי, אם את רוצה להיות תקועה בבית כל החיים

אז אל תלכי לבי``ס, אף אחד לא מכריח אותך ללכת לתיכון חוץ מההורים שלך, אז אם יש לך טענות בקשר לקיום של התיכון ושנת הלימודים זו הכתובת לתלונות. אבל אם את באמת רוצה להצליח ויש לך תלונות בקשר לדרך העברת החומר, אז קודם כל התחלת את ההודעה בשאלה טיפשית. ``למה להתחיל בי``ס?`` היית מעדיפה שהוא יתחיל בתחילת הקיץ? -מתחיל עכשיו, אז תגידי תודה ותשבי בכיתה. לגבי שיטת הלימוד כבר דיברנו על זה בדיונים לאחרונה, ואני דוקא כתבתי הודעה על זה שיש שיטות יותר טובות ללמוד מאשר השיטה ה``ישראלי``, שגם ככה מיישמת שיטה כושלת אחרת. אבל בסופו של דבר, אין מה לעשות, זאת השיטה וחייבים לחיות לפיה, או לא לחיות פה בכלל. אם בכל זאת את רוצה לנסות לשנות משהו אז תעשי לך לובי באינטרנט, ואולי תארגני לך איזו שביתונת קטנה (גדולה) כזאת, כמו שעשו נגד בזק. אני בטוח שהמון תלמידים יזדהו איתך אם תציבי מטרות חזקות מספיק. ודבר אחרון. אם את מחפשת תמיכה נפשית אין לי בעיה שתכתבי לי אי מייל ואולי נדבר פעם בטלפון, מה את אומרת? [email protected] Life Is Art...

זו חשיבה של אדם קדמון

איזה ערך יש לבן אדם אם המשאלה שלו היא שישבתו כמה שנים? בן אדם לא צריך להיות כזה עצלן, ובאמת אף אחד לא מכריח אותך לעשות בגרויות. אבל זה נורא מעצבן שיש אנשים שעושים בגרויות מבחירה ולומדים בשקט, וכנגדם אנשים שעושים בגרויות מבחירה (למרות שהם לא רוצים!!!) ועוד מקטרים...

MajoR_ToM

New member
אוי נו תי@תמי

מה את רוצה שנעשה - אני לא רוצה לעשות בגרות אז אני לא אעשה ?! ולאיפה אני אגיע בחיים בלי בגרות מלאה ?! אני לא רואה איזו סיבה יש לבנאדם לירצות לעשות בגרות ?!?! איזו סיבה כלשהי ?!? להוכיח לעצמו שהוא יודע פיזיקה ?! בחיית נימאס לי מאנשים כמוך

תגיע לארה``ב

שם הם אפילו לא משתינים לכיוונים של הבגרויות כאן. בשביל להתקבל לאוניברסיטה שם אתה צריך לעשות בשגירירות את מבחן TOEFL (אם אני זוכר נכון מהטפסים) ולפי הציון בו אתה מקבל רשימה של אונברסיטאות שמתאמימות לך. בשביל לעשות את המבחן אתה לא צריך שום דבר מהבגרויות כאן (וגם כאשר אתה נרשם הם לא מבקשים ממך ציונים או אפילו מידע על זה). ואם אתה מעוניין אני יכול לסרוק לך טופס הרשמה לאוניברסיטת סיאטל (סתם לדוגמה, יש לי של עוד 15 אונברסיטאות) שתבין במה מדובר. הבגרויות לא שוות כלום כי מחוץ לאיראן הקטנה אף אחד לא משתין לכיוון של משרד החינוך כאן. (אולי זה בגלל הרמה הירודה?)

מדוע אתה חייב להיות כל כך פרובוקטיבי?

הסיבות לכך שהאוניברסיטאות הלא ישראליות לא מסתכלות על ציוני הבגרות שלך הן: 1)הן מחפשות דברים שונים בתלמידיהן. 2)הן לא בנויות על אותה שיטת חיונך כמו האוניברסיטאות שלנו... רדום ונוח לו שמרוגז על מייג`ור טום שלא היה חייב להוסיף``אני שונא אנשים כמוך`` ועל קורט שחייב תמיד להשתמש במילים חזקות מדי.

נעל

New member
סקרנות

פשוט סקרנות. אחת מהתכונות (אם לא החשובה שבהן) שהביאה את האדם למקומו המפוקפק-אך-מתקדם-משהו כיום. נעל תמיד תהתה מה עומד בבסיס השם ``בגרויות``, הרי מה הקשר לבגרות? כמה אנשים ניסו להוכיח לה, שלא במתכוון, מה משמעות השם (שדווקא הפוכה למשמעות המקובלת). בשביל ללמוד את כל החומר לבגרות יש צורך בסקרנות, חבל רק שסקרנות עוברת מהר מאוד עם הגיל (זוכרים איך הייתם מתעניינים כמעט בכל מה שזז? ואולי זו רק נעל? בעצם, לנעל זה עדיין לא לגמרי עבר). כנראה שצריך להקדים את הבגרויות, כדי להתאים לגיל. נעל ;-)

MajoR_ToM

New member
למען האמת - אני מסכים וגם לא מסכים

גם אני שונא את קונספט הביתספר - מלמדים אותך חבורה של אנשים מיתנשאים דברים שכ90 אחוזים מהם אתה לא תיצתרל לעולם . הרי תחשבו ברצינות - בכמה מיקצועות אתה מישתמש בחקר גרף הפארבולה ???! חוץ מזה אחרי 3 שנים של צבא אני רוצה ליראות כמה בדיוק תיזכרו ..... אבל - הביתספר הוא לא רק לימודים - רוב האנשים חייבים להודות שכיותר ממחצית חבריהם הם מכירים מהביתספר . חוץ מזה יש כ10 אחוזים שצריך לדעת - קורא כתוב חשבון ברמה בסיסית וטיפה מעלה .... אזרחות בכמה מיקרים , כימיה לרפואה , היסטוריה יכולה לפעמים לעניין ( ולפעמים לא - תלוי במורה ) וכו` . אך כמובן יש הרבה מיקצועות חסרי תועלת - אני לא רואה שום תועלת בדפרנציאלים , תנ``ך ( שום תועלת !!!!! שום ערך חינוכי !!!!!!!! ) , הרבה מהחומר בהנדסה וטריגו , ורוב החומר הנילמד בספרות ( מישהו פעם קרא ספר ומצא את עצמו מחפש מטאפורות ואוקסימורונים ?!?! ) . בקיצור - תעשי מה שאני עושה : שימי זיין על הכל - וכשמיתקרבים לבגרות תיקרעי את התחת ..... ה99 בבגרות בלשון אומר את שלו ...

Black Star

New member
וואלה?

גם אני קיבלתי 99 (שילוב של 100 בבחינה עם 98 מגן, מן הסתם..) ברור ששמחתי. אבל זה מה זה ציון קטנוני! אתם לא חושבים!?

למעלה