למה התכוון המשורר?!

yaya101

New member
למה התכוון המשורר?!

שמתי לב למשהו מוזר............ המשפט האחרון בשיר HEY YOU של פינק פלויד הוא "UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL" ובנוסף לכך בדגל של מדינת קנטקי שבארה"ב ישנו אותו משפט(!) מה הכוונה במשפט ומה הקשר? הלא פינק פלוד אמורים להיות אנטי מימסדיים?!

noosh

New member
אל תנסה לחפש יותר מדי לעומק

המשפט אומר מה שהוא אומר - together we stand - devided we fall סאבלימינל אפילו לקח על עצמו את התרגום. אל תנסה לחפש משמעות עמוקה מדי, כי מדובר פה בווטרס אחרי הכל, והוא לא ידוע בכישוריו כמשורר עמוק יתר על המידה.... אם כן המשמעות היא פשוטה - יחד אנחנו נהיה חזקים ולבד אנחנו נהיה חלשים. פשוטו כמשמעו מה הקשר לקנטאקי? אין לי מושג מה הקשר לאנטי-ממסדיות? אין לי מושג גם כן

אני דווקא חושב שהמשפט אומר

שאנשים עומדים, הם נמצאים ביחד. אבל ברגע שנופלים, כולם עוזבים אותך. תחשבו על זה.. הרבה יותר הגיוני למהלך העלילה בחומה.

OzzzzzY

New member
מה מוזר במשפט הזה?!?

זה אחד המשפטים שהכי מצאו חן בעניי מהשירים של פינק פלויד... לפי דעתי משמעות המשפט היא: כשאתה מצליח אתה נמצא בחברת רבים כשאתה לא מצליח אתה תיהיה בודד משפט נכון מאוד , שמדגים כמה החברה מנוכרת כלפי החלש...

CaerBannog

New member
הוא לא בדיוק המציא את הגלגל

וגם לא את המשפט הזה עם אנחנו כבר בנושא אבל יכול שהוא באמת שינה קצת את המשמעות..., שימוש ציני אולי וכמו שאמרו פה, אפילו סאבלימנל השתמש בזה..

Fugue

New member
זה רק אני..

או שהדגל הזה לא מזכיר לכם את העטיפה של וויש יו?

surfer25

New member
פירוש השיר hey you

כאדם שסובל מדכאון לדעתי השיר הזה נכתב כדו-שיח של הכוח המרפא שיש לכולנו מול הכוח החולני שנותן את ביטויו בבית האחרון של השיר.הכוח החולני פשוט מתכוון במשפט האחרון שאם אתה לא מתחבר לחלק שרוצה להחלים מהמחלה שבך אז אתה נופל ולהפך...אשמח לשמוע תגובות...

למעלה