למה התכוון המשורר?!
בערב סגרירי עלה במוחי רעיון אשר שיר עזרה לי לפתחו, הרי כולנו יודעים כמה עומק יש בשיריה של קורין, וכמה משמעויות ופרושים ניתן לתת להם... אז עלמה במוחי רעיון, מדיי כל כמה ימים אעלה לפורום שיר של קורין, ואנתח אותו לפי ההיבט שלי וכל אחד יקח אותו למקום האישי שלו, מה לדעתו כוונת השיר, למי נכתב, מה המסר, וכ'ו... אז השיר הראשון שחשבתי עליו הוא "את יפה", מתוך האלבום "תנינענק" שיצא בשנת 2001. את יפה מילים: מאיר גולדברג לחן: קורין אלאל את יפה את כל כך יפה את הכי יפה כך אומר לך קחי הכל בשמחה כי הרוב מן הטוב כאן מותר לך. את ילדה את כל כך ילדה את הכי ילדה ונשאר לך זמן לחיות בשמחה כשהרוב מן הטוב כאן מותר לך. שיערך אלטף ואתן לך כתף אם תרצי הנוף יתחלף. את אגם של מים מתוקים ואני ההרים המקיפים אותך את אגם של מים מתוקים ואני ההרים המקיפים אותך. ישנם שני סברות למי נכתב השיר, הראשונה אומרת שהוא נכתב לרותי, בת הזוג הנוכחית של קורין, והשניה אומרת שהוא נכתב לענבל פרלמוטר... לפי דעתי הוא נכתב לענבל... כאן מותר לך.- לפי דעתי המילה כאן מתיחסת לתעשיה המוזיקלית, והמותר לך זה לדעתי החופש להביע דיעה באופן חופשי, חדש ומיוחד כמו שענבל ידעה לעשות. את ילדה את כל כך ילדה- ילדה, קורין ראתה בעבל כבת חסותה... ואני ההרים המקיפים אותך.- שוב ראיה של ענבל כבת חסותה, והיא מדמה את עצמה להרים, הכוונה לנתינת ביטחון ומחסום מדברים רעים. שבוע נפלא.