למה התכוון המשורר?!

jack ange

New member
למה התכוון המשורר?!

בערב סגרירי עלה במוחי רעיון אשר שיר עזרה לי לפתחו, הרי כולנו יודעים כמה עומק יש בשיריה של קורין, וכמה משמעויות ופרושים ניתן לתת להם... אז עלמה במוחי רעיון, מדיי כל כמה ימים אעלה לפורום שיר של קורין, ואנתח אותו לפי ההיבט שלי וכל אחד יקח אותו למקום האישי שלו, מה לדעתו כוונת השיר, למי נכתב, מה המסר, וכ'ו... אז השיר הראשון שחשבתי עליו הוא "את יפה", מתוך האלבום "תנינענק" שיצא בשנת 2001. את יפה מילים: מאיר גולדברג לחן: קורין אלאל את יפה את כל כך יפה את הכי יפה כך אומר לך קחי הכל בשמחה כי הרוב מן הטוב כאן מותר לך. את ילדה את כל כך ילדה את הכי ילדה ונשאר לך זמן לחיות בשמחה כשהרוב מן הטוב כאן מותר לך. שיערך אלטף ואתן לך כתף אם תרצי הנוף יתחלף. את אגם של מים מתוקים ואני ההרים המקיפים אותך את אגם של מים מתוקים ואני ההרים המקיפים אותך. ישנם שני סברות למי נכתב השיר, הראשונה אומרת שהוא נכתב לרותי, בת הזוג הנוכחית של קורין, והשניה אומרת שהוא נכתב לענבל פרלמוטר... לפי דעתי הוא נכתב לענבל... כאן מותר לך.- לפי דעתי המילה כאן מתיחסת לתעשיה המוזיקלית, והמותר לך זה לדעתי החופש להביע דיעה באופן חופשי, חדש ומיוחד כמו שענבל ידעה לעשות. את ילדה את כל כך ילדה- ילדה, קורין ראתה בעבל כבת חסותה... ואני ההרים המקיפים אותך.- שוב ראיה של ענבל כבת חסותה, והיא מדמה את עצמה להרים, הכוונה לנתינת ביטחון ומחסום מדברים רעים. שבוע נפלא.

clyps

New member
נחמד מאוד../images/Emo13.gif

ובכן, בהחלט ניתן לנתח את השיר בכל מיני צורות וצבעים.. (כמו כל שיר של קורין) אם כבר הלכנו בכיוון של ענבל, הייתי אומרת שהשורה "כאן מותר לך" לא מתחייסת בהכרח או לפחות לא רק לתעשיית המוזיקה.. אלא לעולם המשותף שלה ושל קורין... 'כשאנחנו ביחד,היתנהגי כרצונך" למשל... "את ילדה את כל כך ילדה"- אני מניחה שמדובר בסוג של תמימות ונאיביות שמאפיינות ילד.. הינה,בשורה הבאה היא אומרת:"ונישאר לך,זמן לחיות בשמחה כשהרוב מן הטוב..כאן מותר לך.." זה סוג של משפט שאומר- קחי את הזמן, תהיי ילדה, זה בסדר, תתבגרי בקצב שלך... או ניסוח אחר שיישמע יותר סביר.. "את אגם של מים מתוקים,ואני ההרים המקיפים אותך"- "אגם של מים מתוקים" מסמל משהו טהור, וחיובי... נותן תחושה של נוף פסטורלי.. "ואני ההרים המקיפים אותך"- בהחלט כמו שציינת- הגנה וביטחון... "שערך אלטף ואתן לך כתף,אם תרצי הנוף יתחלף.."- אין יותר ברור מזה, פשוטו כמשמעו.. בערך מה שהיא אומרת במשך כל השיר.. אהבה עצומה ותחושת ביטחון.. הבטחה שאם תרצה בכך, "הנוף יתחלף", אולי מדובר בסביבה החיצונית, או אפילו בגישה של הדוברת או של הנמענת.. אני בהחלט לא סגורה על העניין שמדובר בענבל, אבל ההתלבטות שלי היא אכן בינה ולבין רותי.. שיר יפייפה ומיוחד, כמו כל האלבום "תנינענק" סחתיין על היוזמה של הפינה
אהבתי מאוד! ניתראה בשיר הבא
שיר
.

ולדמן

New member
תמיד כשאני קורא את המילים-

יש לי תחושה כאילו זה "כתב הצהרה" של מאיר גולדברג על היותו פדופיל,אבל כשקורין שרה הכל נשכח

ולדמן

New member
אה כן-

ואומרים/כותבים "ישנן שתי סברות" ולא "ישנם שני סברות"

סתם לידע כללי

את השיר "את יפה" כתב גולדברג! לא קורין, היא זאת שהלחינה את השיר, והשיר לא נכתב לא לרותי ולא לפרלמוטר, הוא הולחן על ילדה קטנה בת 8 שקורין ראתה לאחר שהיא נתקלה בטקסט, אני לא אתחיל לנתח את השיר כי קרוב לוודאי שזה יהיה כאורך הגלות אבל הוא באמת אחד האהובים עלי.

clyps

New member
ידוע לי שמאיר גולדברג כתב את השיר.

וגם אני מכירה את הסיפור על הילדה הקטנה בת ה-8.. אך עדיין ניתן לנתח את השר מכל מיני כיוונים.. זה היופי לא?

UN TraX

New member
חדש כאן :) תגובה בפנים

את יפה
אחד השירים הטובים! לא חשבתי על זה ככה אף פעם.. אני חדש כאן אגב, קוראים לי אלון.. אני בן 16 אי שם מהמרכז.. מקווה שאני אגיע לתמונע =]

clyps

New member
עוד אלון אחד הצטרף אלינו../images/Emo3.gif

מעניין מה שלום אלון הותיק שלנו... אלון! ברוך הבא לפורום!
אכן 'את יפה' הוא אחד הטובים, כמו כל האלבום תנינענק, רק שחלקנו לא מספיק פתוחים כדי להבין זאת... או שהדעה שלהם שונה
חחח.. אממ... מניחה שניתראה בתמונע
תישאר איתנו!
שיר
.

האמת היא

שמבחינתי תנינענק הוא הפלופ, או לא פלופ - זאת הגזמה לגמרי, אבל האלבום הכי פחות מוצלח של קורין. כמובן שגם הוא נהדר ומלא בשירים יפים, אבל לטעמי יחסית לאלבומים האחרים הוא פשוט נפלא קצת פחות. אבל אחריו בא "הכחול של השמיים" המצוין שמבחינתי הוא הכי טוב עד כה, אז טוב, אני מרוצה. ואגב, גם לי קוראים אלון.

TANINANANAK

New member
האמת היא 2

אני חושב ש'תנינענק' הוא אחד האלבומים הכי מוצלחים ומעניינים של קורין. פשוט חושפני, אמיתי,כנה, קשה ומרגש מאוד. אני מודה שהוא יחסית שונה מהאלבומים האחרים של קורין, בגלל עולם הצלילים והשימוש באלקטרוני וכו'... וכן, לקח לי חצי שנה, אחרי שהוא יצא בחנויות, לשכנע את עצמי לקנות אותו. לוקח זמן להתחבר. אחד הגדולים, דווקא יותר מ'הכחול של השמיים' שגם כבודו מונח במקומו, אבל הוא הכי פחות מעניין מהאלבומים האחרים של קורין. יש מצב שאני בא לתמונע עם חברים

clyps

New member
מסכימה איתך לחלוטין../images/Emo45.gif

גם לדעתי הוא ההכי מיוחד שלה.. אני מאוד מאוד אוהבת אותו, וגם לאוזן שלי לקח זמן להיתרגל... אני לא נוהגת להשוות בין האלבומים של קורין, הם ניראים לי מאוד שונים אחד מן השני, לכן לא אוכל להגיד שהכחול של השמיים יותר או לחלופין פחות טוב מתנינענק.. שניים מן השירים שאני הכי אוהבת נימצאים בתנינענק והם-"אווירון" ו"כאילו".. שתי יצרות אמנות.. הו, ניפגש בתמונע

למעלה