למה התצוגה נדפקת כל הזמן בלינוקס?

למה התצוגה נדפקת כל הזמן בלינוקס?

שלום,

קורה לי לא מעט שהתצוגה נדפקת: פתאום משום מקום רזולוציית המסך משתנה לחלוטין - הכל מוצג בענק, כל דפי האינטרנט נראים כאילו הגדלתי את התצוגה מאוד, שלוש או ארבע לשוניות בדפדפן ממלאות את כל אורכו, האייקונים בתיקיות גדולים הרבה יותר ומוצג על המסך רק חלק משולחן העבודה, וכל האייקונים שהיו מימין ומלמטה אינם נראים - כאילו המחשב החליט פתאום שאני עובדת עם מסך הרבה יותר גדול ושיש לי בעיות ראיה. כמובן שאיכות התמונה פחות טובה גם כן.

זה קרה לי כבר עם כמה הפעלות, מספר פעמים - פעם בחודשיים נגיד. קרה לפחות באובונטו ובמינט, לא זוכרת אם גם בפדורה.
לבן זוגי זה קרה כשהוא מיקם מחדש את המחשב, גם כן עם מינט.

אני נכנסת להגדרות > מסך (monitor) > ומנסה לשנות את הרזולוציה, אבל כל הרזולוציות האפשריות גרועות הרבה יותר.

מוכר לכן? יש למישהו רעיון?

אשרה.

אם הייתי יודעת לא הייתי שואלת פה :)

יש מצב שבהזדמנויות קודמות מצאתי רזולוציה חדשה שהתאימה בערך והתרגלתי בכל פעם מחדש. אני לא זוכרת אם אכן היו כאלה.
במספר מקרים זה פשוט הסתדר מתישהו, בד"כ לאחר כיבוי והפעלה מחדש (פעם אחת לפחות, לפעמים יותר).
הפעם כיבוי והפעלה מחדש לא עזרו. לפני שלוש שעות יצאתי מהבית, המחשב נשאר דולק ועכשיו חזרתי וזה הסתדר!
אין לי מושג מה פשר העניין.

אז את מדברת כעת על שני מחשבים נפרדים

עם בעיה זהה. הבנתי נכון?
מה הפלט של lspci (יתכן שצריך לתת את הפקודה הזו כroot)?

1. פותחים מסוף (terminal)
2. מקלידים lspci. אם יש בעיות, מנסים sudo lspci (תידרש סיסמה, בזמן הקלדת סיסמה במסוף לא רואים אותה ולא רואים כוכביות).
3. מסמנים את הפלט ומדביקים אותו לפורום.

למעלה