למה זה ככה?

למה זה ככה?

אני שואלת את עצמי למה בכלל לטרוח ולכתוב, כשאני כבר יודעת מה יהיו התשובות "את צריכה לנסות לדבר איתם" , "צאי מהבית" וכל מיני כאלה. לא יודעת מאיפה להתחיל אבל זה כל כך מציק לי שאני חייבת לפרוק את זה מהלב. אני בת 20, ומאז שאני זוכרת את עצמי תמיד לא זיתי ליחס מי יודע מה אוהב מצד ההורים שלי, הגדירו אותי כ"בעייתית" ואני היא זו שזכתה לכל העונשים,הצעקות, והקללות. הם אמרו לי דברים נוראיים שאני לא חושבת שהורה נורמלי אמור לומר לילדו כגון: את חולת נפש, תראו את הסתומה הזו, מפגרת, שתשרפי וכו', חבל להוסיף עוד מאלה כי זה עושה לי רע. בחודש האחרון אני נמצאת המון בבית כי עזבתי את עבודתי ורק בסוף החודש אני אתחיל לעבוד בתפקיד החדש שלי.אימי יודעת שהמצב הכלכלי שלי לא מזהיר כרגע, והיא טורחת ומקשה עלי אפילו יותר. לא סיימתי את התיכון כי בגיל 17 עברתי משבר נפשי קשה מאוד שהגיע עד כדי אישפוז פסיכיאטרי. היא יודעת שאני אדם רגיש, והיא בכל פעם מביאה אותי לידי בכי. התיסכול הזה, השהייה הממושכת בית לצידה פשוט הורסת אותי. נשבעתי שכאשר אני יעבור דירה זה יהיה היום בו אני אנתק עם הורי את הקשר. יש לי אחות קטנה בת 14 שיש לציין שהתנהגותה נוראה הרבה יותר ממה שההורים שלי מגדירים את ההתנהגות שלי. כשאבי אוסר עליה ללכת למומות מסוימים היא צועקת עליו ואומרת "מי שואל אותך בכלל" היא מקללת (מעניין אותי ממי היא למדה את זה...) וכשהיא רוצה לשחק אותה ילדה טובה היא עושה איתם יד אחת נגדי, זה מן תחביב שלהם כנראה לענות אותי. לפני כחודש הסתכלתי בטעות בטלפון הסלולרי שלה (יש לנו טלפונים זהים) וראיתי שם כאלה דברים שחשבתי שעולמי קרס. היא קטינה, ילדה, ומקיימת יחסי מין. ומשקרת להורים שלי בפרצוף בנוגע לזה! תמיד עשו אותי המפלצת הרעה בבית והנה עכשיו כשה"מלאך" שלהם עושה משהו רע זה בסדר. סיפרתי לאמא שלי בנוגע למה שראיתי והיא לא האמינה לי עד שלא הראיתי לה את מה שראיתי וגם אז היא לא עשתה כלום! אין טעם לדבר איתם, ניסיתי. זה עוזר לחצי שעה בדיוק. נגמרו לי הכוחות מלנסות, אני לא יודעת לאן לנתב את כל הזעם הזה, אני לא מצליחה לעשות כלום! תודה על ההקשבה פשט הייתי חייבת לפרוק את זה

ליקליק16

New member
אני לא יודעת מה להגיד...

חוץ מהעצה שתמשיכי להיות חזקה.! אני חושבת שהדבר הכי טוב זה לנתק קשר... אני מחכה ליום שבו אניאתעופף לי מהבית.... כי לא טוב לי שם! אני מקווה שיהיה לך טוב! תזכרי שהשעות הכי חשוכות הן השעות שלפני השחר.... משפט אומנם נדוש... אבל מתאים בעייני! ליקי

קשה לקרוא על הרגשות הקשים שלך מול

המשפחה שלך ועל חייך בעצם. נראה שבלתי אפשרי להרגיש טוב במקום בו פוגעים בנו ואיננו מקבלים הרגשה שאנו רצויים ובכל זאת בגלל שזהו ביתך וזוהי מציאות חייך אני מציעה לך לעשות את המיטב בתוך המערכת הזאת. אני מבינה שאין לך אפשרות לגור במקום אחר ובשביל שתוכלי לנהל חיים קצת יותר נעימים כדי לך למצוא כתובת לכאב שלך ולרגשות הקשים. אני מציעה לך לפנות לאגף הרווחה בעיר בה את מתגוררת ולבקש לשוחח עם עובדת סוציאלית. היא תוכל להיות לך אוזן קשבת וגם תוכל לעזור לך לחשוב על חלופות מגורים אולי, מסגרת להשלמת בגרויות (אם את רוצה להשלים השכלה) ולתת לך כיוון לחיים. בקשר לאחותך, לא הייתי מתערבת בכך, זה בינה ובין הורייך וגם אם נכון הוא שלא מומלץ לקיים יחסי מין בגיל 14 , תניחי לה ותדאגי לטפח את עצמך כדי שתוכלי להיות יותר שבעת רצון מהחיים ויותר שמחה. יתכן שאת צריכה גם טיפול פסיכיאטרי ושהמשבר אותו עברת בגיל 17 עדיין לא פתור ודרך העובדת הסוציאלית תוכלי גם לטפל בנושא זה. תמשיכי לשתף אותי אם תירצי. מחגית.

למעלה