למה זה לא עובר?

למה זה לא עובר?

שוב שלום לכם הופעתי בפורם שלכם אחרי שאיבחנו אצלי שחיקה במפרק הירך .. אחרי היוועצות נוספת ואולטראסאונד שללו את העניין , שללו גם בקע ושלחו אותי לדרכי עם כמה ימי מנוחה וויוקס ... הכאב לא ממש עבר , אני המשכתי להתאמן והלכתי לעוד מומחה בתחום שאמר שאין שום בעיה עם המפרקים , אין שחיקה ומדובר ברקמות רכות - שריר , רצועות וכיו"ב. שוב - קיבלתי וויוקס ועשרה ימי מנוחה במקביל . אני מתאמנת בעיקר ברכיבה על אופניים בחוץ או בספינינג וכן עובדת על השרירים בחדר הכושר. למה אני כאן ?כי אנשים שונים אומרים לי שזה לא טוב , שוויוקס לא פותר את הבעיה וכיו"ב... בכללי הבעיה הייתה במגמת עליה נרגעה ובזמן האחרון היא במגמת ירידה , זה פחות ופחות כואב (עוד לפני שהתחלתי לקחת וויוקס) אבל אני עדיין במקום מסויים לא רוצה לגרום נזק שאני בעתיד אצטער עליו (הכאבים חצי שעה אחרי האימון לא מפריעים לי עד כדי סבל אבל הם בחלהט לא צריכים להופיע ) למי עוד אני יכולה לפנות?

השערה

שילוב של אימוני אופניים וכאבים בירך מצלצלים לי כמו קיצור של ה- ITB )ilio-tibial band). זוהי רצועה חזקה ונוקשה בחלק הצידי של הירך. רכיבת אופניים אינטנסיבית ללא מתיחות במקביל, נוטה לקצר את הרצועה ולגרום, בין היתר, ללחץ באיזור מפרק הירך על שקיק נוזלים שנקרא בורסה, ולעיתים מובילה לדלקת בה - בורסיטיס. הפיתרון במקרה הזה הוא למתוח בשקידה את הרצועה עד להגמשתה...אם צריך - להפחית מאימוני האופניים לתקופה מסויימת...למרוח וולטרן או לעבור סידרת טיפולי אולטרה-סאונד במכון. כמובן שכל זאת השערה בלבד...תבדקי את עצמך בעזרת הקישור שלמטה ותראי אם זהו אומנם הכוון..בהצלחה

הבהרה קטנה ...

הכאבים הם לא בחלק החיצוני של הירך אלא בחלק הפנימי שלה .. אם מניחים את כף היד על המפרק בתנועות עיסוי ניתן לחוש לעיתים בכאב .. מניחה שזה הדבר היחידי שמתקשר לרצועה הרופא אמר שזו רקמה רכה אמר שאולי מדובר ברצועה אבל שו בנתן וויוקס - השאלה שלי אם זה אמרו לעזור כי מישהי אמרה לי שוויוקס מטפל בסימפטום ולא בבעיה עצמה , ז"א הוא מחליש לי את הכאב אבל לא ממש פותר את הבעיה . אני לא רוצה להעמיס על עצמי סתם תרופות ובטח שלא וויווקס שרשימת תופעות הלוואי והנזקים האפשריים ארוכה כאורל הגלות .. אבל הרופא אמר אז אני לוקחת השאלה אם זהו הפתרון.. יש מקום לפיזיותרפיה ? לגביי הוולטרן הומלץ לי להשתמש במשחה סינית שכן הוולטרן מפריש חומרים לגוף כפי שאתה רואה איתן אני נוטה להקשיב להרבה דעות אולם גם אם אני הולכת לטוביי המומחים הם חלוקים בדעותיהם כך שאני יוצאת מאוד מבולבלת מאימוניי האופניים לקחתי מנוחה והאמת היא שבדרכ אני עושה מתיחות כמו שצריך .. לפני ואחרי אז .. תודה על הכל אם יש לך מה להוסיף אשמח לשמוע

AMI-101

New member
נגד הרוח

יש הרבה רקמות רכות בקידמת הירך ובצד הפנימי שלו שיכולים לתרום לסימפטומים שתארת. ישנם טיפולים מנואליים (manual) ובעזרת אימון ומכשירים (modalities) שיכולים לעזור. אז התשובה היא: כן, שווה לראות פיזיוטרפיסת/ית שיוכל לאבחן איזה רקמה היא הגורמת כאבים, ומה ניתן לעשות במקרה הספציפי שלך. זה טוב לדעת שזה מתחיל להחלש (הכאבים) באיזה משחה סינית מדובר? tiger balm? יללה ביי עמי

yes yes yes

אכן זו המשחה הסינית .. הומלץ לי למרוח אותה אבל אחרי פעמיים שלוש נכנעתי .. נורא מסריח האמת וגם קצת צורב .. אם יש לך איזה קישור לתת לי שיש בו איור של הרקמות הרכות בפנים הירך אני אודה לך . תודה על הכל - לכולכם

AMI-101

New member
Tiger Balm

stinky... זה כמו בן גאי Ben Gay, זה מכסה על הכאב אך לא מטפל בו ... וגם מסריח בכל מקרה אני מנסה לצרף פה ולהודעה הבאה איורים של שרירי הירך האיור הזה הם של החלק הפנימי Bye Ami

AMI-101

New member
איור שני

ופה מצורף איור של השרירים בחלק הקדמי של הירך ביי עמי

למעלה