למה חלופית?

למה חלופית?

כלומר, אם האקדמיה אמורה להיות אח לה אז היא לא אמורה להיות לה לתחליף. נכון?

גנגי

New member
1.יש בזה משהו + 2. האבל הגדול

1. הלא המטרה היא מילוי חללים, השלמה, ולא תחליף. 2. אבל כשאנחנו אומרים "חלופה" אנחנו מתכוונים ל"אלטרנטיבה", ואח"לה מספקת אלטרנטיבה (נוספת.
). לכן אין כאן "תחליף" אלא "חלופה".

אהה

כלומר משהו כמו המרכז לרפואה משלימה באמת המנהל שם לובש חלופה של שני חלקים וכשהוא קובע תור לבעוד חודשיים מבקשים ממנו תחליף או אולי בעצם תרחיף

נצל"ש

הפעם יש לי מילה שאני מחפש בשבילה משמעות - תרדיף. תרדיף == אובססיה? מילה נרדפת? (ואולי זה כבר נמצא במילון ולא סיפרו לי...)

גנגי

New member
יקירי, כמה עובדות על החיים:

אתה לא מקבל בחיים קודם תואר ואז חושב מה ללמוד כדי למלא אותו בתוכן, אתה לא פורם את הסוודר לפני שסרגו אותו, אתה לא בוכה על החלב לפני שהוא נשפך, אתה לא חוטף קלקול-קיבה לפני שאכלת את האוכל המקולקל ואתה לא ממציא מילה ואז מחפש לה משמעות. התהליך בד"כ הפוך. ~ האדם מחפש משמעות ~

אם התהליך בד"כ הפוך

האם לא הגיע הזמן ליישר אותו? תראי. פעם רק בחורים היו בוחרים להם בחורות. היום, בזכות המודרנה והשויונזכויות, גם בחורות יכולות לבחור בבחורים. אז נכון שתמיד אילו היו המשמעויות שחיפשו לעצמן מילים. האם לא הגיע הזמן שניתן גם למילים הזדמנות לחפש לעצמן משמעויות? אבל אם את עומדת על כך שנעשה את זה בדרך המסורתית, ניחא. אז... אובססיה בעברית... תרדיף?

גנגי

New member
אובססיה

היא בעברית כפייתיות. אין לה קשר לרדיפה, ולכן אינה מתאימה למילה שהצעת. ניחא לו היית מדבר על תסביך רדיפה (פראנויה בלעז), שאז תרדיף יכול אולי להתאים. אבל אובססיה? לא. ובכל זאת, יש יתרונות מסוימים בשיטות המסורתיות. נו, טוב, לפחות בענייני לשון.
נו, טוב, גם כך זה נשמע נורא.

תרדיף - מילה נרדפת

כך לפחות היה מופיע אחרי כל מילה שנייה בתשבצים של פעם ב"ידיעות": "מתרדיפי הלשונאי הלל הרשושנים".

ססילי

New member
זה לא מתחדישי הלשונאי הלל הרשושנים?

וחוץ מזה נדמה לי שהוא הוחלף בשילה (shilo) הרשושנים או במשהו דומה, (מן הסתם בתו) שרואה בתשבצים כר נרחב ומתאים להפצת משנתה הפוליטית.

מוגג

New member
בתי הקברות

מלאים באנשים שמתו. שילהרשושנים הוא בנו של הלל. מותו של האב לא מאפשר לו להמשיך בכתיבתשבצים לכן בנו ממלא את המשבצת התשבצאי.

ססילי

New member
ולמה החלטתי שזו בתו? אין לי מושג,

אבל גם בגרסתו הגברית אין הוא חביב עלי just the same, ואפילו הוא יתום מאב.

גנגי

New member
תרחיף את זה מפה!

ונכון, אנחנו הרפואה המשלימה של הלשון העברית. רפואת הפה והכלביים. ועכשיו תוציאו דפים, יש הכלבה!

אוֹחַ

New member
קצת מסוכנת, ה'חלופית' הזאת...

יותר מידיי קרוב לחליפה, שעלולה להוביל ל-ירחם ה'- עניבה, ג'קט ותיק בונד. גיימס בונד... ואני כבר רואה בעיני רוחי את גנגי ומוגג, מחולפים מעונבים ומתוייקים, סוגרים דיל עם אנשי 'האקדמיה של מעלה', מממשים רווחים, הולכים הביתה ועוזבים אותנו לאנחות ולמונחים. ~זאת חלופתי, זאת כפרתי-נשמתי-עיניים-שלי, זאת תלך-לאן-שתלך, ואני, אנה אני בא??~

ידענו

שטוב עשתה גנגי כשפתחה לנו פורום. הנה, רעיונות כאלה משובחים! אם אין אני לי אוח לי. סליחה, אין זמן, רצים לקנות חליפות. ~ אנה עניבה ואזולאי ת'פסיק ~

למעלה