למה חשיבת שמאל-ימין היא טפשית

בספר המיתוס של ימין ושמאל אומר שאנחנו בוחרים שבט אידאולוגי קודם בגלל

משפחה,אנשים שנמצאים איתם בקשר קבוע ובגלל נושא ספציפי שאנחנו מרגישים מאוד חזק לגביו.

ורק אז מאמצים את כל קשת האמונות שכרוכות באותו זרם אידאולוגי.

evglev1

Well-known member
מנהל

משפחה,אנשים שנמצאים איתם בקשר קבוע ובגלל נושא ספציפי שאנחנו מרגישים מאוד חזק לגביו.

עובדה שזה שאימצתי את העמדה ששטחים תמורת שלום זאת עיסקת פרוטקשן מגעילה שלא שונה מעסקים שמשלמים פרוטקשן לעולם התחתון לא גרם לי לאמץ עמדות בעניין השבת, לדעתי זה עושק שאין תחבורה ציבורית בשבת, אני גם נגד גיוס חרדים ולא מקבל את הטענה שהתרומה של החרדים בילודה במאבק הדמוגרפי עם הערבים צריכה לפתור אותם משירות בצבא. ואני חושב שבני / בנות אב יהודי ואם נוכריה שרוצים להתגייר רק כדי להינשא ליהודים/יהודיות צריך לאפשר להם. ואבא שלי בכלל בן לקומוניסטים תומכי המפלגה השולטת בבריה"מ ופיתח עמדות ימניות פרו-אמריקאיות גם של כלכלה ניאו-ליברלית וגם הסכמה עם רייגן שבריה"מ הייתה אימפריית הרשע. וגם עכשיו רואה בפוטין שטן ובזלנסקי צדיק.

Harrington

Well-known member
מנהל
עובדה שזה שאימצתי את העמדה ששטחים תמורת שלום זאת עיסקת פרוטקשן מגעילה שלא שונה מעסקים שמשלמים פרוטקשן לעולם התחתון לא גרם לי לאמץ עמדות בעניין השבת, לדעתי זה עושק שאין תחבורה ציבורית בשבת, אני גם נגד גיוס חרדים ולא מקבל את הטענה שהתרומה של החרדים בילודה במאבק הדמוגרפי עם הערבים צריכה לפתור אותם משירות בצבא. ואני חושב שבני / בנות אב יהודי ואם נוכריה שרוצים להתגייר רק כדי להינשא ליהודים/יהודיות צריך לאפשר להם. ואבא שלי בכלל בן לקומוניסטים תומכי המפלגה השולטת בבריה"מ ופיתח עמדות ימניות פרו-אמריקאיות גם של כלכלה ניאו-ליברלית וגם הסכמה עם רייגן שבריה"מ הייתה אימפריית הרשע. וגם עכשיו רואה בפוטין שטן ובזלנסקי צדיק.
ה"עובדה" הזאת רק מלמדת על כך שהגדרות הימין-שמאל שבשימוש היום, לא בהכרח תואמות את השימוש המקורי במונחים אלו. כך למשל רבים מדברים על ימין-שמאל גם כשהנושא הוא דתיים-חילונים (רואים את זה הרבה כאן בפורום) וזאת על אף שיש דתיים שמאלנים ויש ימנים חילונים.

פשוט כל ההגדרות התעמעמו קמעה. גם הימין-שמאל המקורי (זה שהיה נהוג בישראל, לא זה שנהוג בעולם) כבר לא מה שהיה פעם. כך אפשר למצוא איש ימין שתומך במסירת שטחים בתנאים מסוימים ואפשר למצוא איש שמאל שמתנגד לכך בכל מצב. מבחינה זו צודק מי שטוען שההגדרות האלו אבד עליהן הכלח ואינן רלוונטיות עוד בימינו.

בתכל'ס כולם עדיין משתמשים במונחים האלה פשוט כי זה נוח. אבל מדויק זה הרבה פעמים לא בדיוק.

Harrington

Well-known member
מנהל

זה מתייחס להגדרות השמאל-ימין הבינלאומיות או לאלו שנהוגות בישראל (ושונות מאלו שנהוגות ברוב העולם)?

evglev1

Well-known member
מנהל

ההבנה שיש ימין שמאל שלכל אחד יש סל דיעות שונה בנושאים של מיסים,הגירה,מדיניות חוץ וכד'

משולה לאסטרולוגיה בה עם נולדת במזל מסוים אתה מחזיק כמה תכונות ביחד.
אכן זאת הבעיה שיצרה את הכאוס הפוליטי בישראל שהציבור דובר הרוסית הוא ציבור ימני בתחומי גבולות מדינת ישראל ובנושאי חוק הלאום וכדומה אבל שמלאני בכל הנוגע לדת ומדינה וכשהנושא הדתי הפך לדומיננטי הימין איבד ציבור ניצי שתומך בתחבורה ציבורית בשבת, מסחר בשבת ואפילו בנישואים אזרחיים.

למעלה