למה טיול מאורגן ליפן יקר יותר מד.קוריאה?

  • פותח הנושא khrui
  • פורסם בתאריך

khrui

New member
למה טיול מאורגן ליפן יקר יותר מד.קוריאה?

תיכננתי לטייל בדרום קוריאה בטיול מאורגן בפסח אבל כמות הנרשמים לא מספיקה ורוב הסיכויים שהטיול יבוטל, האופצייה השנייה הייתה יפן והתחלתי לחפש ותכל'ס זה יקר בהפרש גדול....

דווקא אחרי כול מה שיפן עוברת מהבחינה של ההתמודדות עם האסון הגרעיני ציפיתי שהיא תהיה יותר ידידותית למטייל הפוטניאצלי מבחינה כלכלית, אני אומרת את זה כשאני יודעת שדרום קוריאה היא מאוד יקרה למחייה ולטיול בה - סטייל ישראל ואפילו יותר ....
 

innocence

New member
יפן יקרה מאוד,

ופסח היא התקופה הכי מבוקשת ביפן, בגלל פריחת הדובדבן (סאקורה).
זה אומר שיש המון פסטיבלים ואירועים וגם סתם מראות מאוד יפים שמושכים אליהם המון תיירים גם מחוץ ליפן וגם בתוך יפן (לאיזורים המתויירים, מה שממלא את בתי המלון וכו..).
ייתכן שמזה נובע ההפרש במחירים?
 

khrui

New member
שכחתי שפסח הוא זמן מאוד מיוחד גם בשאר העולם..

אני אשאיר את יפן בעדיפות שנייה עד שהמחירים יהיו שפויים יותר
 

tweedle dee

New member
אני רק אוסיף

שטיולים מאורגנים מייקרים את יפן במידה משמעותית, לדעתי אפילו יותר מאחרים, מכיוון שהם מקשים על גמישות באלמנטים הכי יקרים של הטיול (מלבד הטיסה) - לינה, אוכל, תעבורה, ובחירה סלקטיבית של אטרקציות, שבהם ניתן להוזיל את העלויות באופן משמעותי אם מוכנים להתגמש.

ומכיוון שיפן היא יעד מבוקש שנחשב "אחר" ו"בלתי מובן" מצד אחד אבל לא ידידותי למי שלא מדבר לפחות יפנית בסיסית - מה שמגביר את הדרישה למדריך ש"מכיר" אותה - ומעלה את המחיר של אותם מדריכים.

בקיצור, אם את הרפתקנית מספיק כדי לנסות ולעשות את הטיול במסגרת לא מאורגנת (דבר לא פשוט אבל בכלל לא בלתי אפשרי) - זה יכול להוזיל את העלויות באופן משמעותי.
 

mishel s

New member
ברור לי לגמרי שיפן יותר יקרה מקוריאה

אבל מאיפה הבאת את הנתון שקוריאה יקרה?
קוריאה הרבה יותר זולה, גם מיפן וגם מישראל.
ודווקא יפן יותר קרובה למחירים של ישראל, אולי טיפלה יותר.
בקוריאה לדוגמא אני אוכל ארוחת צהריים מלאה משביעה וטעימה בפחות מעשרים שקל, במסעדה, לא בקיוסק...

ואני אומר את זה אחרי שהעבתי חודשיים בקוריאה וכמעט שנה ביפן.
 

herouth

New member
לפי מדד יוקר המחיה

ישראל ויפן צמודות (יפן יקרה מעט יותר), אבל קוריאה לא ממש רחוק מאחוריהן.

יש סיכוי שנכנסים גם גורמים חוץ מאוכל למשוואה (אפילו לתיירים צריך להביא בחשבון כמובן טיסה ומלונות).
 

mishel s

New member
גם מחיה יותר זולה בקוריאה

השהות שלי בקוריאה (חודשיים) הייתה הרבה יותר זולה מהשהות שלי ביפן לתקופה של חודשיים או מהשהות שלי בישראל לתקופה של חודשיים.
ומכיוון ששהיתי שם, אני מניח שהכל כלול, מגורים, מחיה, נסיעות, אוכל...

מה שכן זה גם תלוי מי עושה את הרשימה הזאת של יוקר המחיה ומה הם מחשיבים שם כי ברשימות שאני מכיר - זה בדרך כלל רשימת מוצרים מערביים. ברור שבקוריאה וביפן הרבה יותר יקר לקנות גבינות מאשר בשוויץ, אבל אם בקוריאה תאכלי אוכל קוראני וביפן אוכל יפני, המחייה שם תהיה זולה יותר מאשר בישראל לאכול אוכל ישראלי. וזה מה שאני מגדיר כיוקר מחיה.
גם בישראל אם אלך לאכול סושי כל יום אגמור את החודש עם מינוס ענק בבנק אבל פה אם אלך לאכול סושי לא יהיה אסון נורא.
אבל תנסה פה לאכול פלאפל כל יום ותגמרי עם מינוס בבנק...
 

herouth

New member
גבינות לא נכנסות לעניין.

זה נכון שהם בודקים מוצרים שהם לאו דווקא דאיקון או סויה, אבל מדובר במוצרי יסוד שהם שכיחים גם במדינות מערביות וגם במדינות לא מערביות (למשל חזה עוף, חלב, תפוחי אדמה, אורז ועגבניות).

בחלק מהן המוצרים יהיו יקרים יותר ובחלק פחות.

בכל אופן, הצורה שבה אתה מתנהל שונה מהצורה בה מרבית התיירים מתנהלים. אתה בכוונה בוחר מקומות זולים לגור בהם בגלל שאתה מגיע לטווח ארוך, ואתה הולך על מסעדות פועלים מקומיות. אז אני לא בטוחה שהחוויה שלך באמת קובעת בעניין הזה. אתה הרי גם מסתדר ביפן בזול יחסית.
 

mishel s

New member
מה שאני עושה לא משנה (נסיון 2)

כיוון שהשאלה היא מה יותר זול יפן או קוריאה, לא הסגנון שלי או סגנון התיירים הרגיל.
ולגבי תיירים - דווקא לגבי תיירים, מוצרי הקניות במקולת לא ממש קשור לעלות השעיה שלהם ולכן יוקר המחיה לא כזה קשור כמו יוקר המסעדות והמלונות - שניהם בקוריאה יותר זולים מביפן ובישראל.
קחי למשל את הדף הזה:

הלינק

בדף הזה אפשר לראות שבסיכום - מסעדות בקוריאה זולות בארבעים וחמש אחוז מהמסעדות בישראל - וזה סיכום לא ממש מדוייק כי הוא מסכם שם גם בירה וכל מני דברים אחרים שהם לאו דווקא הדבר הזול במדינה.
אם תסתכלי על סעיף המסעדות תראי שמסעדה זולה (לא פאלאפל ולא מסעדת פועלים - אלא אם כן פלאפל עולה לך 50 שקל) היא בחמישים וארבע אחוז יותר זולה, וארוחות פאסט פוד זולות בחמישים ושש אחוז וגם ארוחת פאר עם שלוש מנות תעלה לך בקוריאה בארבעים ושבע וחצי אחוז פחות מבישראל.

ולגבי המחייה, במקום שחייתי בו בקוריאה חיו גם קוראנים, לא סטודנטים או משהו מיוחד, קוראנים רגילים שקמים בבוקר והולכים לעבודה וחוזרים הביתה. אפילו אם לילדה הייתה שם. וכשדיברתי איתם לגבי המחייה בקוריאה, איתם ועם חברים קוראנים אחרים ששמעו את שכר הדירה שלי, כולם אמרו שאני משלם יקר יחסית לסיאול.
כלומר, ממה שאני מבין, יוקר המחיה האמיתי שם הרבה יותר זול מישראל כי בתל אביב לא הייתי יכול למצוא קופסת נעליים לגור בה במחיר ששילמתי שם לדירה די מפוארת.

אה ודרך אגב - דווקא ברשימה באתר הזה כן יש גבינה :)
ואם תשימי לב למטה במשכורות, המשכורת בקוריאה יותר גבוהה מבישראל, אז בכלל זה לא פייר :)

ועוד משהו שיסביר למה אני חושב שהמדד הזה לא כזה מדוייק.
כתוב שם למטה ברשימה בקבוק יין ורואים שבסיאול בקבוק יין יקר בכמעט חמישים אחוז מאשר בישראל.
סבבה, רק מה, מי שותה יין בסיאול?! הם שותים שם מאקקולי וסוצ'ו ודברים כאלה שכאשר ראיתי את המחיר שלהם בסופר הייתי בטוח שאני טועה.
בקבוק מאקקולי חצי ליטר עלה לי שתיים וחצי שקל...
אז להגיד שסיאול יותר יקרה בגלל שבקבוק יין עולה שם יותר מבישראל זה שטות.

באופן מעשי, כשאתה חי בסיאול ואוכל אוכל קוריאני ולא מחפש לאכול תפוחים, תפוזים ולשתות יין, החיים שם הרבה יותר זולים מבארץ. לא בקצת, בהרבה.
 

tweedle dee

New member
זה לא מדויק

בדברים האלו אני חושב שזו תמיד שאלה של סטנדרטים והיכרות עם המקום.

כמו שטוקיו, אתה יכול לישון במלונות שעולים שלוש מאות דולר ללילה או באכסניה שעולה 23 דולר או בכלל לשכור דירה. אתה יכול לאכול קערות בשר או קארי ב-3 דולר בערך או ללכת לפלאפל גרדן לשלם 10 דולר על פיתה אחת מסכנה, או ללכת למסעדה יקרה ולהוציא 100 דולר בלי בכלל למצמץ. לחלופין (ואם אתה במקרה צמחוני :p) אתה יכול פשוט לקנות אוכל בלוסון או ב 7/11.

וגם בישראל אתה יכול להיכנס למסעדה יוקרתית בהרצליה כמו יאקי-ניקו טנקה או לשלם 100 דולר על מנה במסעת שף, או ללכת לפלאפל בגבעה הצרפתית או בבני ברק ולשלם 5-8 ש"ח על מנת פלאפל. אתה יכול לגור במלון בים המלח או בבית ספר שדה או אכסניה לתיירים.

בכל מקרה יותר נוח לחיות בסגנון יקר יותר, אבל זה לא הכרחי.
 

anigodin

New member
יפן לא יקרה כמו שטוענים.

היינו שם בספטמבר האחרון, לא בטיול מאורגן. את הארגון עשינו בעצמנו.
ההוצאות הכבדות היו הטיסה (1600 דולר בטורקיש לאוסקה וחזרה מטוקיו)
וכרטיס חופשי לרכבות - JRPASS לשבועיים (450 דולר כולל משלוח מאנגליה).
המלון הכי יקר היה בטוקיו - 150 דולר ללילה. החדר היה קטן אבל המיקום היה מדהים - שתי דקות בקושי מתחנת שינג'וקו. זה בערך כמו לישון בטיימס סקוור בניו יורק.
כל השאר - אוכל, קניות וכו' - יותר זול מפה או כמעט כמו פה.

אני אישית לא אוהב טיולים מאורגנים כי הם לא מאפשרים גמישות ועצמאות.
בנוסף, אמנם האביב זה זמן מעולה לבקר ביפן אבל זו גם העונה העמוסה ביותר כי כו-לם רוצים לראות את פריחת הדובדבן. מחירי כרטיסי הטיסה יכולים להגיע גם ל-2500 דולר.. מאוד יקר.

תשקלי אולי לנסוע באופן עצמאי. זה לא קשה כמו שחושבים. היו לי גם חששות רבים בהתחלה אבל שאלתי והצקתי לחברים שהיו לפני וזה היה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי.
היפנים לרוב נחמדים ורוצים לעזור.
כדי להקל על עצמנו יצרנו קשר עם ארגונים של מדריכים מתנדבים דוברי אנגלית שהיו סופר נחמדים ולרוב גם היו טובים. אחת הייתה קצת טירונית בעניין ולא ידעה הרבה אבל השניים האחרים היו נהדרים. אני אפילו בקשר עם המדריכה שליוותה אותנו באיזור האקונה.
 
למעלה