מה שאני עושה לא משנה (נסיון 2)
כיוון שהשאלה היא מה יותר זול יפן או קוריאה, לא הסגנון שלי או סגנון התיירים הרגיל.
ולגבי תיירים - דווקא לגבי תיירים, מוצרי הקניות במקולת לא ממש קשור לעלות השעיה שלהם ולכן יוקר המחיה לא כזה קשור כמו יוקר המסעדות והמלונות - שניהם בקוריאה יותר זולים מביפן ובישראל.
קחי למשל את הדף הזה:
הלינק
בדף הזה אפשר לראות שבסיכום - מסעדות בקוריאה זולות בארבעים וחמש אחוז מהמסעדות בישראל - וזה סיכום לא ממש מדוייק כי הוא מסכם שם גם בירה וכל מני דברים אחרים שהם לאו דווקא הדבר הזול במדינה.
אם תסתכלי על סעיף המסעדות תראי שמסעדה זולה (לא פאלאפל ולא מסעדת פועלים - אלא אם כן פלאפל עולה לך 50 שקל) היא בחמישים וארבע אחוז יותר זולה, וארוחות פאסט פוד זולות בחמישים ושש אחוז וגם ארוחת פאר עם שלוש מנות תעלה לך בקוריאה בארבעים ושבע וחצי אחוז פחות מבישראל.
ולגבי המחייה, במקום שחייתי בו בקוריאה חיו גם קוראנים, לא סטודנטים או משהו מיוחד, קוראנים רגילים שקמים בבוקר והולכים לעבודה וחוזרים הביתה. אפילו אם לילדה הייתה שם. וכשדיברתי איתם לגבי המחייה בקוריאה, איתם ועם חברים קוראנים אחרים ששמעו את שכר הדירה שלי, כולם אמרו שאני משלם יקר יחסית לסיאול.
כלומר, ממה שאני מבין, יוקר המחיה האמיתי שם הרבה יותר זול מישראל כי בתל אביב לא הייתי יכול למצוא קופסת נעליים לגור בה במחיר ששילמתי שם לדירה די מפוארת.
אה ודרך אגב - דווקא ברשימה באתר הזה כן יש גבינה
ואם תשימי לב למטה במשכורות, המשכורת בקוריאה יותר גבוהה מבישראל, אז בכלל זה לא פייר
ועוד משהו שיסביר למה אני חושב שהמדד הזה לא כזה מדוייק.
כתוב שם למטה ברשימה בקבוק יין ורואים שבסיאול בקבוק יין יקר בכמעט חמישים אחוז מאשר בישראל.
סבבה, רק מה, מי שותה יין בסיאול?! הם שותים שם מאקקולי וסוצ'ו ודברים כאלה שכאשר ראיתי את המחיר שלהם בסופר הייתי בטוח שאני טועה.
בקבוק מאקקולי חצי ליטר עלה לי שתיים וחצי שקל...
אז להגיד שסיאול יותר יקרה בגלל שבקבוק יין עולה שם יותר מבישראל זה שטות.
באופן מעשי, כשאתה חי בסיאול ואוכל אוכל קוריאני ולא מחפש לאכול תפוחים, תפוזים ולשתות יין, החיים שם הרבה יותר זולים מבארץ. לא בקצת, בהרבה.