למה, יום כן ויום לא

למה, יום כן ויום לא

קראתי ושמעתי על שיטה, או לא יודעת אם זו אכן שיטה. שלנסות להכנס להריון בימים של הביוץ, לקיים יחסים לסירוגין- מדוע ? כדי לא להתעייף, לגוון, או שיש לך סיבה מדעית כלשהו ????????? אולי הפעם ??

מברוק על הפורום החדש

בדיוק " נפל עלי" בזמן המתאים. לא יודעת איך נכנסתי להריון לפני המצאת הפורומים והאינטרנט בכלל. אבל ממש, כזה תזמון מעולה עם הפורום החדש, נקווה שיביא איתו תזמון טוב גם לשאר הדברים.
וחג פורים שמח

פּוֹנְג

New member
למה לא? ../images/Emo13.gif

עד כמה שאני יודעת אין נתונים 'מדעיים' אבל בהחלט יש נתונים סטטיסטיים, (הייתי נותנת לך קישור אבל אנחנו "ברוגז" עם האתר ההוא
) שמראים על הצלחות בכניסה להריון גדולות יותר. (למרות שאפשר להתווכח על נכונות הנתונים הללו משום שקבוצות הבדיקה כל הזמן משתנות, הרי
) הרעיון שאני מניחה שעומד מאחורי זה הוא שהזרע יכול לחיות במערכת הרבייה של האישה עוד לפני הביוץ וכך להפרות את הביצית. יום כן יום לא מאפשר לגוף הגבר להתחזק ולייצר זרעים 'חזקים' יותר וביום כן יום לא, הרבה יותר פשוט לא לפספס את הביוץ. ותורך גם יגיע

מעיןבר

New member
תשובה "מדעית"

המקור לטיעון היום-כן יום-לא הוא בתהליך שבו מתמלא צינור הזרע. הרופא שלי דימה את זה לאקדח - עם מחסנית טעונה וכדור בקנה לעומת אקדח עם מחסנית ריקה. איכות הכדורים לא מושפעת מכמות הירי רק כמותם. אותו הדבר קורה אצל הגבר - יש מספר מאגרים של הזרע בין האשך ועד לצינור הזרע, קיום יחסי מין תכופים עשוי לגרום לכך שלא כולם יהיו מלאים וכמות הזרע תרד. לפיכך, אם לא ידועה לכם בעיית זרע אין מניעה מקיום יחסי מין כל יום, רק לא להתיש את הבעלול
. אבל איכות הזרע לא נקבעת ע"י כמות הפעמים או התכיפות שתקיימו יחסי מין, רק הכמות. כלומר - הזרע שמופיע בשפיכה נוצר כשלושה חודשים קודם לכן ומה שיכול להשפיע עליו הוא עבודה/שהות בסביבה חמה, זיהומים, קרינה, וריקוצלה וכדומה. אחת הבנות מפורום הריון ולידה שעבדה במרפאת פוריות אף יכולה לספר לך על מקרים בהם איכות הזרע של הגבר עלתה לאחר כמה פעמים שהוא נתן דגימה (לדוג´ להזרעות יומיים רצוף). זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בגבר הספציפי.

m i c h a l y

New member
אם תקראי את

המאמר שמעין תרגמה על המודעות לפוריות, מצוין במבוא בפרוש שכדאי לקיים יחסים בכל יום, ולא יום כן ויום לא. גם אני מאוד הופתעתי, אך זה בהחלט נשמע הגיוני.... כמובן שהתשובה המלומדת של מעין (כרגיל, מעין בלתי נדלה של מידע...) מספקת את ההסבר שעומד מאחורי... בהצלחה, מיכל.

אני הבנתי מחברה קרובה שעבדה

על פי שיטת חום השחר שאפשר לקיים יחסים כל יום זה ממש לא משנה והיא הצליחה + שהיא למדה המון על הגוף שלה

../images/Emo51.gifעל ה../images/Emo53.gif

אין לכן מושג כמה שהפורום הזה עוזר, זהו מקור המידע הכי נגיש שיש לי כרגע ופשוט- אחלה, תודה

למעלה