למה ישראלים קוראים לבואנוס איירס "בואנוס" ?

leandro jamiro

New member
למה ישראלים קוראים לבואנוס איירס "בואנוס" ?

זה כל כך מרגיז!! אי פעם שמעתם תייר קורא לתל אביב "תל"? זה כל כך לא קשור?! אפשר לכנות את העיר באיירס זה הרבה יותר מתוחכם והרבה יותר רומנטי וארגנטינאי, או שאפשר לאמידים שביניכם לקרוא לעיר b.a שזה המונח היותר עשיר, יש להגות באנגלית. רק תפסיקו בבקשה לקרוא לזה בואנוס! זה לא קשור! אני מקווה שישדדו אתכם בפעם הבאה שתגידו את המילה הזאת, יבוא נהג מונית וישדוד לכם את הצורה!

כרוני

New member
אני מבין שאבא שלך ממייסדי העיר....

שכחת להוסיף שזה גם נהגה BOENOS ולא BUENOS ועכשיו בכלל תקח משינגאן ותרסס את כולם......

yoelmati

New member
בפעם האחרונה שנהג מונית שדד אותי בבואנוס...

לא אמרתי לו: "היי, קח אותי לבואנוס!" כי כבר הייתי בבואנוס, אתה מבין? לא בגלל זה הוא שדד אותי. הוא רק שמע את המבטא שלי (לא הישראלי, המבטא שנדבק לי בקורדובה) ועשה לנו טור ברחובות בואנוס על חשבוננו, תוך כדי שהוא משחק אותה מנסה למצוא את המסלול היותר מהיר. אין מה לעשות, מוניות בבואנוס זה שוד. אבל לא נראה לי שזה נובע מהסיבה שמישהו קורא לעיר בואנוס בשם "בואנוס" (ואגב, לא רק ישראלים עושים את זה). לי אישית גם אין כסף כדי להגיד B.A או BS.AS (איך בכלל מבטאים את זה, אפילו אם הוגים את זה באנגלית?), ואני לא כזה ארגנטינאי רומנטיקן כנראה, כדי להגיד BAIRES כמו איזה פורטניו. אני יודע שבניגוד להודעה שלך, שלי לא הייתה הכי מתוחכמת שיש (הרי בכל זאת אני קורא לבואנוס בשם "בואנוס"), אבל שתדע שבזכות ההודעה שלך הפכת את ההפסקה שלי מהספרים לפחות משעממת. עכשיו לצערי אני נאלץ לחזור ללמוד ולהפסיק לכתוב שטויות. אגב, נעים להכיר. אני מקווה שאתה לא סתם איזו תופעה חולפת...

כרוני

New member
חכה. מחר יעצבן אותו שישראלים אומרים

קורדובה, ולא קו-אורדובה.......

Yali9

New member
אני באמת שמעתי B.A.

וחשבתי שזה בדיחה או סתם פלצנות עד שכתבת את מה שכתבת. יהלי (שעה לפני מבחן היסטרי, מתה שזה כבר יעבור)

yaelgro

New member
כותבים BURROS אם אתה כל כך מתעקש

על הגיה נכונה. חוץ מזה, האנשים שגרים בבואנוס איירס - קרי, אני ואנוכי, ועוד איזה 3 מליון בקפיטל מכנים את העיר במליון שמות שונים.

zfard

New member
תגיד לי מעוז, אתה באמת לא מבין?

שכותבים בוררולוחיה?

maozeitan

New member
חחחח באמת? אני חושב שבתור ממציא המילה...

אתה תתן לי קרדיט על ר' אחת לא??? אחרת עוד אתה תרשום על זה פטנט ותגנוב לי...

pepe chatruc

New member
מי אמר שאני קורא לה בואנוס

pero si quiero le voy a llamar como quiero , capital federal o buenos aires para mi si queres putear anda a Buenos Aires hay muchos muchileros de Israel para ti saludos de un boludo (y burro) de Israel PD סליחה על השגיאות אני לא Porteño גאה כמוך

למעלה