למה יש הורים מפגרים?
<לא שואלת בר

למה יש הורים מפגרים?../images/Emo123.gif<לא שואלת בר

אתמול הייתי עם בני בתחרות שחיה בין לבין שאנו מחכים שבני יגמור את המקצים שהוא נרשם אליהם, ונוכל ללכת סוף סוף הבייתה עומדים לידי זוג הורים. אז ככה : שניהם לבושים בבגדי אימון זהים. מה זה ספורטאים <התעלפתי מצחוק רק לראות את זה> <שתבינו כל הילדים שנמצאים שם שייכים לנבחרות.> הילד יוצא מהמים ומתקרב אליהם. לבוש בחלוק צהוב. האבא : למה התוצאה הגרועה הזאת? אכלת צ´ונט לפני התחרות? הילד שותק ואני מתחממת רק מלראות את המבט של הילד אני חושבת לעצמי <ראבקק זה ספורט עזוב את הילד> אבל האהבל ממשיך :נו למה אתה לא עונה לי? הילד מביט למטה... ואני נכנסת לקריז אני: סליחה שאני מתערבת אבל לחץ על הילד לא מועיל 1 זה מוריד מהאפקטיות של הספורט 2 זה מוסיף לחץ על הילד כך שבמקצה הבא הוא יהיה לחוץ סתם. 3 זה אמור להיות כייף לא? <מנסה לאמן את האבא להיות אבא> וסתם בג´ינס. האבא נבוך: לא אני לא לוחץ אני סתם רוצה להבין. ופונה חזרה לילד נו למה אתה לא עונה? האמא מתסכלת ושותקת.. <טוב תגידי משהו אהבלה אין לך משהו טוב להגיד לילד? זה שהוא מתחרה בכלל ???משהו?? זה שהוא עשה מאמץ? עמה יעמיק> ואני בלב <עמה ..אהבלים...חולי רוח...מסכן הילד> ובני שעשה את המקצה שלו והגיע אחרון זכה לנשיקה ממני כאילו קיבל מדלית זהב...והוא מצידו הסתכל עליי כאילו השתגעתי מה קרה לך? <עשיתי טעות נישקתי אותו ליד חברים שלו> גבר שלי קטן מאמיל´ה .<פישלתי אותו..טעות טועים טעינו..סליחה> אז סתם רציתי לשתף אותכם שחזרתי מה זה בבאסה רק מהמבט של הילד ההוא אגב: במקצה שני בני הגיע שני <בן שלי קטן מאמיל´ה.> מותר להתגאות לא? ראבקק זה בדיוק התפקיד שלנו בעיניין הזה. וזה רק לתמוך...שאת שאר העבודה יעשה המאמן..וחסר לו שהוא לא יהיה נחמד לילד שלי
אוהבת

שרה נ

New member
אני ממש לא מבינה אותך ../images/Emo3.gif

עוד לא למדת שהטעות היא לא בהורים אלא במורים שלהם שלימדו אותם שאסור לפשל ולקבל ציון נמוך ממה שהאח שלהם קיבל כשהוא למד אצלם לפני שנה..
אני גם כמוך חושבת שהציון הוא לא מה שחשוב אלא אהבת הילד
אבל השאלה היא למה החברה שלנו מחנכת אותנו

רותי&ע

New member
עצוב ../images/Emo10.gif

הילד שלי לא צריך להיות ראשון בשום תחרות בשביל להיות תמיד ראשון אצלי ב-

דיאנה1

New member
אני ממש לא אוהבת לריב ../images/Emo8.gif

אז אל תראי את דברי כהענות להזמנה... אני מסכימה שעצוב לראות הורים שלוחצים על הילדים שלהם להגיע להשגים בצורה כזו. מזכיר לי שנסענו לבית חלומותי עם חברים, היינו בבריכת הכדורים, והם שמו את הילדה שלהם על שפת הבריכה והתחילו ללחוץ עליה לקפוץ פנימה. הם עמדו שניהם אחד ליד השני ואמרו לה: קדימה! את יכולה! אנחנו יודעים שאת יכולה, אל תפחדי! נו? למה את לא קופצת? וממש לא אהבתי את זה! ראו שהילדה פשוט מפחדת. מה כל כך דחוף לקפוץ לבריכת כדורים? אבל !! לא אמרתי להם כלום. זו הילדה שלהם, וזכותם לבחור איך הם רוצים לגדל אותה. אילו הם היו מתייעצים איתי ושואלים את דעתי, הייתי עונה. אבל מאחר והם נראו בטוחים בעצמם, לא ראיתי מקום להתערב ולהשמיע את דעתי. מרגיזה הנטיה של הרבה הורים להלחיץ את הילדים ולדחוף אותם בצורה מוגזמת להגיע להשגים. אבל אני גם לא מתה על הנטיה של אנשים רבים כאן להתערב ולהביע את דעתם במקום בו הם לא נשאלו.

אמיר.

New member
זה ממש לא דומה.

אני מסכים לגבי אי ההתערבות ולגבי בריכת הכדורים - מה התחליף ? ילד עם חוסר בטחון עצמי ? לא בטוח שזו השטיה הכי טובה, אבל זה לא אסון. גם יש הבדל בין דחיפת הילד להישג בגלל שאחרים עושים יותר טוב ובין דחיפתו להשיג את מה שהוא יכול להשיג. תחרות עם אחרים - לא תחרות עם עמצך - למה לא ?

דיאנה1

New member
התחליף הוא ילד שרואה בברכת כדורים

כיף ושעשוע ולא אמצעי הלחצה. התחליף הוא ילד שקופץ לבריכת כדורים כשבא לו וכשהוא נהנה מזה ולא כשאמא-אבא לוחצים עליו. התחליף הוא ילד עם בטחון עצמי, מזה שנותנים לו להתקדם לפי הרגשתו ותמיד תומכים בו.

דיאנה1

New member
אגב מאחר ובגיל חמש הילדה שלי קפצה

לא לבריכת כדורים אלא לבריכה של גדולים, בלי מצופים, במקום שבו היא לא עומדת, כנראה שעשיתי עבודה לא רעה בנושא הבטחון העצמי. והכל רק מתוך כיף!

אמיר.

New member
מסכים.

הכל ענין של מידה. מציעים פעם פעמיים אם לא עכישו ילך פעם אחרת.. דרך אגב אני בילדותי לא הייתי בבריכת כדורים ותרשו לי לומר שאני חושב שלא נפגעתי מכך...

דיאנה1

New member
לילדים של היום יש כל כך הרבה דברים

שלנו לא היה! כשאני במקום כמו בית חלומותי אני ממש מצטערת שאני לא יכולה לחזור להיות טיפ-טיפה ילדה ולהנות מכל הדברים האלה... זה מה שאני אוהבת בקיפצובה - כל המתקנים כמעט מתאימים גם למבוגרים! שם אני כבר ממש מצטערת כשהבת שלי מפחדת פתאום מאיזה מתקן, הלך לי התרוץ לעלות על המתקן הזה (כן, בסוף עליתי על המתקן לבד, בתקווה שלא אפגוש שם את השכנים פתאום...)

אמיר.

New member
חהההה...לכן זה זול להורים...

כי צריך להביא ילד בתור תירוץ... המתקנים בקיפצובה זה לא בשבילי... אני שוקע שם בלגו.....

שישיר

New member
בריכת הכדורים ..

זה מקרה של פחד - למה לדחוף? למה לא לתת לילד את הזמן שלו? - חוסר ביטחון עצמי - לא חושבת... תחרות עם עצמך - עד גבול מסויים - פרפקצניוזם - גם הוא סוג של בעיה.. להעיר להורים אחרים - ממש לא....כל אחד יחנך את ילדיו כמו שהוא רוצה - מי נתן לי(או למישהוא אחר) להתערב בצורת חינוך - בעיקר אם לא ביקשו ממני.. תחרות עם אחרים - תמיד טוב לשאוף ליותר, אבל עם הרבה גבולות, ובטח ובטח שלא להעליב ילד בגלל זה..

משפט פולני עתיק אומר:

"ילד מחנכים בבית". באת אומרת, אם הילד הוא פחדן, סבבה, תעבדו איתו על זה אבל לא מול אנשים זרים, זה סתם מכניס את הקטנים ללחץ יוצר אנטי.

רותי&ע

New member
הגבול בין לחץ שלילי לדחיפה חיובית

הוא דק. דוגמא אישית-עידן מפחד מגבהים. בגן השעשועים קטנים ממנו מזנקים ממגלשות והוא לא רוצה לעלות. אז אני מדרבנת אותו לעלות בעדינות. עומדת לצידו, מעודדת אותו. ברגע שאני מרגישה שהוא ממש מתנגד אני מרפה. אבל מצד שני אני כן דוחפת אותו בעדינות, בקצב שלו לעלות. מראה לו שזה לא מפחיד וכיף. ובסוף הוא גולש אחרי שהתגבר על הפחד כולו צוהל ומלא אושר. אבל אני אף פעם לא נותנת לו את ההרגשה שאם הוא לא יגלוש אני אהיה מאוכזבת ממנו. מה שהוא לא יעשה הוא נהדר בעיני..

למעלה