למה יש כאלה שלא מאמינים באסטרולוגיה

mעיין

New member
למה יש כאלה שלא מאמינים באסטרולוגיה

אם יש הוכחות לכך שזה נכון, הנה, שבתאי עשה לי מפה, והיא נכונה! ולא שהוא מכיר אותי...! אז עובדה! חברה- לאסטרולוגיה יש כוחות!

הכתם על הקיר

לא רק שלאסטרולוגיה יש כוחות... חבל שהמדע לא מנצל אותם. כבר רבים האנשים שניסו לשלול את האסטרולוגיה ונדהמו מהתוצאות - האסטרולוגיה עובדת! וקצר המצע להזכיר אותם, אבל מה לעשות שהיא עדיין ``לא הוכחה מדעית``? זה מרגיז אותי כי היא יכולה להיות כלי עזר עצום בכל כך הרבה תחומים (גם מדעיים). היפוקרטס (נדמה לי שזה שמו) היה אבי הרפואה.. אבל - הפלא ופלא - הוא היה גם אסטרולוג! הוא הכריח את הרופאים לא (!!) לנתח, או בכלל להשתמש באיזמל, כנגד איברים רגישים למזל שבו נמצא הירח, כי התוצאות יהיו הרסניות! אם למשל הירח בטלה שרגיש לראש - אין לעשות תפרים בראש. אם בשור שרגיש לגרון - אין לעשות ניתוח להוצאת שקדים.. וכולי וכולי.. אם הרופאים היו מקשיבים לאזהרה הזו, לא היו יותר ``מקרי מוות לא מפוענחים`` על שולחן הניתוחים, ואולי התירוץ: הניתוח הצליח, אבל החולה מת`` יהיה בטל בשישים... וזו דוגמא אחת מיני רבות. למה המדע לא רואה את הכתובת על בקיר? אבל כדברי המשורר: אם כך ואם כך הכתם נשאר על הקיר

mעיין

New member
:-() ועדיין זה לא הוכחה מדעית?!

אחרי שקראתי את מה שרשמת אני עוד יותר המומה!! בבקשה! יש הוכחות, יש מקרים, אנשים הרי הלכו לאסטרולוג, וכבר היו בלי סוף אסטרולוגים שפשוט קראו אנשים כמו ספר פתוח, ועוד עזרו להם... לפי דעתי (ובטח לפי עוד רבים אחרים) צריכים באמת לנצל את כוחותיה ויכולתיה של האסטרולוגיה! לפני כמה שבועות למשל, מישהו מהכיתה שלי ישה וקרא את האסטרולוגיה השבועית שיש בראש 1, ואחד הבנים אמר לו שהוא משוגע שהוא קורא כאלו אגדות ועוד מאמין בזה! יעני יש אנשים שהאסטרולוגיה בשבילם זה אגדה...משהו דימיוני, אתם קולטים? :) טוב מה אני אעשה? בעיות שלהם!

בעיות שלהם?!

זה בדיוק העניין - שזה לא ``בעיות שלהם`` - זה בעיה של כולנו... העובדה שהמדע לא ``הצליח להוכיח את האסטרולוגיה מדעית`` גורמת לאנשים מסויימים גם לא להאמין, אבל זה פוגע בכולנו... למשל אם ניקח את הדוגמא של הרפואה שנתתי בהודעה קודם - הרי שאם אני אלך לרופא שיניים כשהירח בגדי... לרופא השיניים לא ממש יהיה איכפת אם הוא לא מאמין באסטרולוגיה... אבל טיפול שיניים כשהירח בגדי יכול לגרום לזיהומים ודלקות בפה, או לפחות החלמה איטית מאוד של המקום, בכל אופן זה לא נגמר בטוב. אבל מה לעשות שהאסטרולוגיה היא עדיין לא מדעית? עד לפני תקופתו של ניוטון, שגילה את שבירת האור, לא ידעו בכלל איך נוצרה הקשת בענן... אבל הקשת בענן הייתה קיימת... זורחת בשלל גווניה - אבל היא ``לא הוכחה מדעית`` כי לא ידעו להסביר אותה... את מבינה את האבסורד?? שבי

להאמין, או לא להאמין?

אני, אם זאת, מבין אנשים כאלו... קשה להם להבין איך הכוכבים שנמצאים מליוני ק``מ מאיתנו - יכולים להשפיע עלינו? זו שאלה ללא תשובה ``מדעית``. אנשים אלו יזלזלו עד שיחוו את זה על ``בשרם``. אם היו הולכים לאסטרולוג אז הם היו משנים את דעתם (חוץ מהעקשנים כמו פרד), אבל הם לא רוצים ללכת לאסטרולוג!! מילא לא להאמין אבל להישאר עם ראש פתוח.. לתת לאסטרולוגיה צ`אנס.. אבל ישר לשלול אותה מבלי לנסות? זה אני לא מבין..! סורי

mעיין

New member
שבתאי, אתה צודק! :)

אתה צודק ב-100%! אני יכולה אפילו להביא לך דוגמא: אני מכירה מישהו שלא מאמין בזה. למה?! כי פעם אחת באו לבי``ס שלנו איזה ``אסטרולוגים`` שלא מבינים כלום מהחיים שלהם, (בסוף התברר שזה היו סתם חבורה של משועממים) והם זיבלו לנו ת`שכל בשטויות, ומאז חברות שלי אומרות שזה שטויות, ושזה לאנשים מטמטמים, וכאלה... אתה מבין? או שמישהו קרא בעיתון על המזל השבועי, וזה לא היה נכון. נו ברור! כי זה נורא בכלליות, אבל הם לא קולטים את זה! חבל ביי מעיין :)

למעלה