למה יש לנו 10 אצבעות?

../images/Emo66.gif../images/Emo51.gif

למי זה נח ויעיל? לנו? כי אנחנו פשוט התרגלנו לחיות ככה והתאמנו את הסובב לעשרת אצבעותינו.

מה הכוונה, נכחד?

מה כל ההגיון בעשר דוקא? מה רע ב4 אצבעות בכל יד? זה לא כזה משמעותי לחיים. ( אולי לכלי נגינה מסוימים
אך עדיין, בני האדם היו מלכתחילה בונים את הכלים האלה לפי 8).

0Pandemonium0

New member
אני לא מבין במה השאלה קשורה לפורום

ולמה היא כאן. קיימים היום מעט מאוד יצורים שאין להם חמש אצבעות בכל יד, וליצורים המפותחים והשורדים ביותר מבחינה אבולוציונית, היונקים, יש חמש. זה דיון מדעי ולא פילוסופי-חברתי, ואני באמת לא חושב שזה מתאים כאן. סיימתי את דבריי.

מה הכוונה, נכחד?

מה כל ההגיון בעשר דוקא? מה רע ב4 אצבעות בכל יד? זה לא כזה משמעותי לחיים. ( אולי לכלי נגינה מסוימים

מה הכוונה, נכחד?

0Pandemonium0

New member
היצורים המפותחים והשורדים ביותר הם

בעלי חמש אצבעות בכל יד, אז זה הכי טוב. זה דיון מדעי ולא פילוסופי-חברתי, כנושא הפורום, ולכן אני לא רואה סיבה שהוא יתקיים כאן. זה פשוט לא מתאים.

0Pandemonium0

New member
אה, לא משהו. למדתי את זה כבר בגן../images/Emo3.gif

"עשר אצבעות לי יש, בלה בלה בלה בלה בלה..." נו, איך הולך השיר הזה?

miss mcmillan

New member
מתי "התרגלנו"?

גם למשימות הקיומיות של הגרסאות הניאנדרטליות שלנו (הטלת חנית, ליקוט, וגו') המבנה הזה הוא המתאים ביותר.

miss mcmillan

New member
האמת שדיברתי יותר על מבנה כף היד

ופחות על המספר נוקדנית. אני לא חושבת שאפשר להוכיח את זה בלי לבנות דגמים ולעשות ניסויים מדוקדקים, אבל 5 נותן בדיוק מספיק יציבות. אני לא יודעת אם המבנה הייחודי עם האגודל והכל יהיה אפקטיבי באותה מידה עם 4 אצבעות בכל יד- שוב, צריך לנסות לדמות את זה בשביל לראות.

למעלה