גימפ ... וצרות אחרות
איזה תיבת בנדורה בתחתה בה. אז בתור אחד ששובר את הראש עם גרפיקה כל הזמן - יש עוד כמה כלים חוץ מ-GIMP, אלא שאני לא מכיר אותם לעומק. נראה לי שגם COREL הוציאו כלים ללינוקס, או בכלל מעבירים לשם את כל הפיתוח שלהם. לא יודע. COREL על חלונות לוקחת את גימפ בסיבוב. יתרונות וחסרונות שאני מכיר בGIMP, לעומת כמה כלים אחרים של ווינדואז: אחד היתרונות החזקים של gimp (בנוסף לכל מה שאמרו כבר) היא האפשרות לתכנת בעצמך (או בעזרת המתכנתים שלך) תוספים לתוכנה, או שינוי והרחבה של אפקטים קיימים. גם אם אתה לא מתכנת, אפשר להשיג בחינם המון אפקטים, הרחבות, ותוספים מעניינים - לגימפ. עוד יתרונות: איכות הקבצים של GIF, איכות הדיפוזיה, ריבוב, (אנטי)אליאסינג, דחיסה של PNG, JPG והשד יודע מה עוד: הכל בגימפ עשוי יותר טוב מרוב התוכנות שתמצא בווינדואז. (חוץ מפוטושופ ועוד שתיים שלוש תוכנות דומות - שם באמת השקיעו) עוד יתרונות: אפשר לשנות את המקשים של המקלדת לכל מני פעולות עוד? התמיכה בסורק ועוד כמה אביזרים יותר יציבה בגימפ מתוכנות אחרות אפילו על ווינדואז (למה? לא יודע). וגם חסרונות: המימשק של התוכנות החלונאיות (והמקיות) פשוט עובד יותר נוח, אין מה לעשות. המימשק של גימפ "לוקה בחסר", בלשון המעטה: קשה לארגן את סביבת העבודה כמו שצריך, אין את כל הסרגלים הננחמדים שמסתובבים לך בין הרגלים, אין תפריטים כמו בנאדם, ובכלל, לוקח זמן להתרגל לזה, וזה מתיש (אותי, לפחות). עוד חסרונות: הטרמינולוגיה של גימפ, וגם מיקום של פונקציות מסוימות בתוך הממשק לפעמים שונה מאד ממה שאתה עלול להכיר בתוכנות אחרות. זהו בינתיים.