למה כדאי לקיים מצוות

מרסקוטש

New member
למה כדאי לקיים מצוות

כל אדם יכול לבחור לעצמו, האם הוא רוצה לקיים מצוות או לא. קיימות שתי אפשרויות: או שיש אלוהים, או שאין. כעת, נראה את ההתפצלויות: א) אין אלוהים, לא קיימתי מצוות - הרווחתי חופש יחסי בזמן חיי. ב) אין אלוהים, קיימתי מצוות - הפסדתי חופש יחסי, חיים קצת פחות טובים. ג) יש אלוהים, קיימתי מצוות - רווח אינסופי. גן עדן זה נחמד, וזה לנצח. ד) יש אלוהים, לא קיימתי מצוות - הפסד אינסופי. גיהינום זה לא כיף, וגם זה נצחי. מכאן, האדם החושב מקצה לכל אפשרות את ההסתברות שהוא מעניק לה, מכפיל ברווח או בהפסד הפוטנציאלי, ומחליט בהתאם. (זו תועלתנות אנושית בסיסית, שהיא מה שרוב האנשים מכירים בו בצורה אינטואיטיבית. אם יש לי שקל ומציעים לי 50% סיכוי לזכות ב100 ו50% להפסיד אותו, רוב האנשים יקחו את ההימור). כלומר, אם אתם מעניקים ולו שבריר של סיכוי לקיום האלוהים, אתם חייבים, בצורה לוגית, לקיים מצוות. נקודה למחשבה.

femme_fatal

New member
זה הדבר המטומטם ביותר ששמעתי

הדת היא לא קזינו. ואדם שמאמין מאמין באמונה מלאה לא כדי לצאת ידי חובה או לקבל רווח. אדם שמקיים את המצוות לא עושה את זה כדי להרוויח. הריי הערכים שעלייהם מבוססת התורה היא לא שאדם צריך להיות טוב כדי לקבל תמורה. כשאדם עוזר לזולתו למשל הוא צריך לעשות את זה בהחבא, כי הוא לא עושה את זה למטרות רווח. זה לא עניין של מה יותר כדאי. ערכים ואידיולוגיה נעשים בלב מלא מתוך אמונה ולא בספק, או בלקיחת סיכויי. התאורייה שהעלית (שאגב נקראת "ההימור של פסקל" על שם המתמטיקאי הצרפתי הנודע מן המאה ה-17) נוגדת את ערכיי היהדות, מצטערת.

טאטו6

New member
אלוהים כבר מזמן

יצא מהתמונה, הכתובים הם הכלי הכמעט יחיד שיכול ללמד אותנו מה היינו ליפני , ואיך ולמה הסכמנו לקבל על עצמינו מרות והגבלה

מרסקוטש

New member
יפה

א. ברכותיי על הזיהוי, אכן מר פסקל. ב. אין שום קשר לערכי היהדות, ולכן אל לך להצטער. ג. יום טוב. ד. בברכה, מרסקוטש.

טאטו6

New member
קיום מצוות - אלוהים?

מדוע הקשר בין קיום מצוות לאלוהים? הנסיון לכפות כללים של טוב ורע יצרה הפחדה וההפחדה הולידה את אלוהים כמשגיח כשרות, על פי הבנתי את הכתובים אלוהים הוא הראשון להפר כל חוקי מוסר וכללי התנהגות של טוב ורע

מרסקוטש

New member
חבל

חבל שרוב האנשים אינם חושבים כמוך. ככלל הדת ומידת קיומה בקירבו של האדם נמדדת (ע"י כוהני הדת באשר היא) דרך הפריזמה של קיום המצוות (או המהות המקבילה להן רעיונית). אכן חבל. יום טוב.

Henryf

New member
סטטיסטיקה של מצוות

הרעיון שמבחינה סטטיסטית כדאי לקיים את חוקי הדת ידועה, אולם יש להוסיף לחשבון הסטטיסטי עוד שני פרמטרים: ג. יש אלוהים - קיימתי מצוות, רגע..., איזה אלוהים? נוצרי, בודהיסטי, אינדיאני... כמה אלפי דתות ידועות? באיזה לבחור? אולי האלוהים שלי רוצה שאעבוד אותו בכוונה "ואהבת את ד´ אלוהיך בכל לבבך ובכל מאודך" ואילו אני רק מקיים מצוות מתוך מטרה סטטיסטית, מסקנה: אני גם מקיים מצוות וגם יורש גיהנום. הסטטיסטיקה הסתבכה. הנרי

bogz

New member
אבל מה אם זה יעצבן אותו?

אוקי, קיימתי מצוות יהודיות כל חיי, מתתי ועליתי השמיימה ופתאום אני מגלה, שלא אלוהים יושב על כס המלכות אלא אללה, או ישו, והוא מתעצבן על זה שקיימתי מצוות יהודיות, מושך את הידית, הרצפה מתחת לרגלי נפתחת ואני נופל לגהנום. איפה הרווח פה? חוץ מזה שלהאמין באלוהים זה פרימיטיבי לדעתי.

למעלה