למה כדאי לתסף ב CLO?

אור לנו

New member
למה כדאי לתסף ב CLO?

מה הוא נותן ואיזה מינון צריך לתת לילד ששוקל 11 ק"ג. חברה אמורה להביא לי מארה"ב את האומגה של קרלסון וזו הזדמנות להביא גם את ה CLO. לא הצלחתי להבין מה השמן הזה נותן לילדים שלנו. בנוסף האם השמן הזה זה מה שכדאי לקנות?

razgalili

New member
CLO מומלץ מאד - אבל להקפיד על מינון

CLO מכיל כמויות גדולות של ויטמין A וויטמין D. הצורה שבה הויטמינים מופיעים בשמן הנ"ל היא אותה צורה שלה הגוף זקוק. צורות אחרות של ויטמין A שנמכרות כתוספים לא יועילו לילד בספקטרום האוטיסטי כיון שהצורה שבה הויטמין מופיע בהן מצריכה עיבוד נוסף ולרוב המוחלט של ילדים בספ-קטרום אין את היכולת לעשות זאת. CLO מביא אצל הרבה ילדים לשיפור ניכר משמעותי ומהיר ביכולת התקשורת, השפה, קשר עין ויכולת חברתית מלבד ההשפעה הנוירולוגית של ויטמין A, חוסר בויטמין A הוא אחת מהסיבות שלילדים שלנו יש בעיות במעיים ובדרכי הנשימה שכן הויטמין משמש גורם מכריע במערכת החיסונית של דרכי הנשימה והעיכול. ויטמין D משחק תפקיד מכריע במשק הקלציום בגוף. למרות שאנחנו חיים בארץ מרובת שמש, לילדים אוטיסטים יש לעתים קרובות בעיה לייצר את הויטמין בעור והם סובלים מחוסר ממנו. גם ויטמין A ובמיוחד ויטמין D הופכים להיות רעילים במינון יתר גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך שכן יש להם נטיה להצטבר בכבד. המינון ליום של ויטמין A הוא 2000 יחידות בינלאומיות לילדים מתחת לגיל ארבע, 4000 יחידות ליום למבוגר. המינון ליום של ויטמין D הוא 200 יחידות בינלאומיות לילדים מתחת לגיל ארבע, 400 יחידות ליום למבוגר. השמן הספציפי שקישרת אליו מכיל אחוז גבוה יחסית של ויטמין D לויטמין A. אני חושב שעדיף השמן של קירקמן או השמן של קרלסון בקפסולות.

אור לנו

New member
תודה רז על התשובה המפורטת

ועל הסבלנות להשיב לכולנו - הנמצאים בישראל, בלי רופא שמבין בעניין ואפשר להתייעץ איתו
, אז שוב תודה רבה מכל הלב
ולענייננו - צירפתי קישור ל CLO של קרלסון בקפסולות - בפירוט כתוב שהכמות של ויטמין D היא 250 יחידות בינלאומיות - האם זה בסדר או שלאורך זמן גם זה רעיל (כתבת שהכמות המומלצת היא 200 IU ליום), בהנחה שהשמן הזה מתאים אם אני מזמינה את הקופ' של ה 250 קפסולות - האם גם פה כמו בשמן אומגה יש בעייה של התחמצנות וכדאי קופ' קטנה יותר או שאין בעיה? ושאלה נוספת כדי לא לפתוח שרשור חדש - התחלנו עם האינזימים ביום ראשון -כרגע נותנים חצי קפסולה של פפטיזייד לפני כל ארוחה והפשוש התחיל לשלשל. האם לייחס את זה לאינזימים או לוירוס שמסתובב באזורנו? בנוסף הוא שוב עם פריחה ברגליים... אני לא רוצה להפסיק את האינזימים אם אין צורך ולכן שואלת את דעתך. שוב תודה רבה רבה ושתהיה לכם שנה טובה ונפלאה.

maanina

New member
עוד בענין CLO של קירקמן

(בדיוק קיבלנו משלוח). ב-CLO של קירקמן המינון היומי המומלץ הוא חצי כפית שמכילה 2500 יח'בינלאומיות ויטמין A ו-250 יח' בינלאומיות ויטמין D .מה לעשות לתת פחות? כמו כן במינון המומלץ יש גם 1יח' של ויטמין E.אני מניחה שזניח,אבל מכיון שהילד שלי מקבל 2 טיפות ויטמין E של חיים שלוס כל יום אני בכל זאת שואלת. חוץ מזה מצטרפת לתודות וההערכה של אור לנו.(חשוב להזכיר מפעם לפעם).

razgalili

New member
אפשר גם לתת יותר

שמן כבד דגים מכיל ויטמין A בצורה שהגוף יכול להשתמש בה ישירות. הרוב המוחלט של התוספים או הירקות שאומרים עליהם שמכילים ויטמין A (כמו גזר) מכילים בעצם בטא קרואטון, שהגוף צריך עזרה של חידקים במעיים כדי להסב לויטמין A, ואז הכבד צריך להפריש מרה כדי להמיס את השמן שבו נמצא הויטמין ולקלוט אותו. מהכתוב לעיל אפשר להבין שלרוב המוחלט של ילדים בספקטרום יש מחסור רציני בויטמין A. ויטמין A חיוני להגנה על רקמות ריריות כמו העיניים, האף, הפה, מערכת העיכול, שלפוחית השתן והנרתיק. בהעדר ויטמין A הגוף לא יכול ליצר נוגדנים מתאימים. ויטמין A הוא ויטמין שנמס בשמן, מה שמיחד אותו מרוב הויטמינים האחרים. זה אומר שהכבד יכול לאגור אותו, ואכן הכבד אוגר עודפים של ויטמין A לשימוש בעת צרה. עודף של ויטמין A לאורך זמן יגרום להרעלה של הכבד ויכול להביא למוות. לפי האתר של מרק (חברת תרופות מתועבת אבל למה לא ללמוד מהם גם משהו) ידועים רק שני מקרים של מוות בעקבות הרעלה של ויטמין A. הכמויות שצריך לבלוע כדי להגיע להרעלה של ויטמין A צריכות להיות בערך 300000IU כדי לגרום להרעלה מידית או 100000IU לארוך מספר חודשים או במילים אחרות, צריך מאה כפיות ליום לאורך מספר חודשים של שמן כבד דגים של קרלסון, או 300 כפיות בבת אחת כדי להביא להרעלה. למותר לציין שאם יש לכם כסף לכל כך הרבה שמן, הילד יטבע בשמן לפני שיקבל הרעלה. שמן דגים מכיל גם ויטמין D, שגם הוא מסיס בשמן ויכול להרעיל את הכבד. כמות של 40,000IU ביום לאורך חודש עד ארבעה חודשים יכולה לגרום להרעלה אצל תינוקות ו3000IU ליום יכול לגרום להרעלה אם נלקח לאורך כמה שנים. כמות של 8 כפיות ביום לאורך כמה שנים תוכל לגרום להרעלה מתוך הנחה של קליטה טובה של השמן אצל הילד. במילים אחרות, אם נורא תתאמצו אפשר להרעיל את הילד עם השמן ולכן כל האזהרות. יש הורים שנותנים לילדים שלהם שמן דגים בכמויות גדולות כתרפיה נגד אוטיזם, ורואים הרבה הצלחה. אנחנו לא ניסינו אישית כמויות ענק ואני לא מוכן לקחת את הסיכון של להמליץ על התרפיה בלי להבין היטב את הסיכונים שבה. אנחנו נותנים ליותם כחמש כפיות ליום של קרלסון (בערך 5000IU ויטמין A ו2000IU ויטמין D) בתוצאות מרשימות. ההבדל בין עם לבלי השמן הוא ניכר לעין בטווח של דקות.

1פביולה

New member
הבהרה

שלום לרז ולמבינים. אני נותנת לאביתר שמן של קרלסון ללא ויטמין AוD . לפי השרשור הזה אני מבינה שצריך לתסף גם בויטמין A, D ושזה חשוב אך מסוכן במינון גבוה . השאלות שלי הן : 1) האם בשמן דגים של קרלסון יש גם את האומגה 3 וגם את הויטמינים A,D ? 2) האם בארץ שלנו יש את הויטמינים A,D שאפשר לתת לילדים שלנו ? 3) האם יש לחיים שלוס את הויטמינים האלה ( מישהוא יודע ? ) 4 ) האם ניתן להשיג בארץ את הCLO ?או שמספיק לתסף בויטמינים A,D ? אשמח לדעת כי נראה לי חשוב . פאבי

1פביולה

New member
בסעיף 1

התכוונתי לשמן כבד דגים של קרלסוןאם יש אומגה 3 וויטמינים A,D תודה פאבי

razgalili

New member
למרות הדמיון בשם, במרקם ובריח

שמן דגים ושמן כבד דגים אלו שני חומרים שונים למדי. צריך לתת את שניהם לילד כל אחד במינון המתאים. לשמן דגים אין מינון עליון רעיל, לשמן כבד דגים יש. שמן דגים מספק חומצות שומן חיוניות, שמן כבד דגים מספק בעיקר ויטמין A וD.

עכשיו בכלל הלכתי לאיבוד

בCLO של קרלסון כתוב שבכל כפית יש: A 500-1200 D 400 ואם ילד עד גיל 4 צריך 2000 אי ו 200 די אז כמה לתת? כפית זה מעט אי והמון די מה לעשות? (עדיין חוששת להתחיל)

1פביולה

New member
שאלת המשך

לפי החישובים אז הCLO של קרלסון לא מתאים כי בכפית יש רק מעט מהכמות של ויטמין A המומלץ לעומת הויטמין D שיש בדיוק את הכמות . אז באמת כמה לתת לילד בן שש ששוקל 20 קילו לערך ? ושאלה שניה : האם יש עוד מוצרים מקבילים לCLO של קרלסון בארץ ? אשמח מאוד לדעת . תודה פאבי

למעלה