למה כולם

or99

New member
כי...

הפועל "גמר" קיבל בשנים האחרונות משמעות מסוימת מאוד. כמו השורש ז-י-נ. אגב, אני, באופן עקרוני, לא משתמש כלל בפועל "סיים", אלא ב"גמר" בלבד.

streetball

New member
באנגלית-to come

להגיע. או לסיים את תהליך העינוג-מכאן זה הגיע. אני חושב שאין זה מן הראוי לדבר על כך בפורום הזה ואשמח אם תמחקנה הודעות אלו, אין להן כל קשר למטרות הפורום ולצערי-כל אדם שני ברחוב יהיה בקיא בנושא הזה ויוסיף תוך כדי מגוון קללות עסיסיות כך שאין טעם שנפתח דיון בנושא.

double O S

New member
דווקא נראה לי שרושמים to cum../images/Emo96.gif

אבל זה בטח סתם עיוות שנהיה במהלך השנים...

scalla

New member
אני בספק כי לפי זכרוני, בגרמנית ...

אומרים kommen שזה התרגום הישיר ל to come. אבל כמו שאמרתי מקודם אני לא בטוח במאה אחוזים.

יוש אחד

New member
בספרות הפורנו

בספרות הפורנו יש המייחדים to cum לאביונה וto come לביאה במובן מקום. אם כי ,בהתחשב ברמת הכותבים, ייתכן שמדובר סתם בחוסר ידע...

גנגי

New member
סליחה?! על מה ולמה למחוק?!

ולמה לא לדון גם בפעלים כמו "לגמור"? גם אני אומרת "לגמור", בשתי המשמעויות, וזו גם מדיניות אח"לה. ובהחלט ראוי לדבר על זה. גם כאן. אולי בעיקר כאן. כי זו בהחלט שאלה לשונית שיש לה ועוד איך קשר למטרות הפורום. אני חושבת שההצעה למחוק את השרשור הזה היא הצעה מגונה. אם משהו לא נעים לך לעין, אל תקרא וזהו.

streetball

New member
אין טעם

לצאת בהצהרות כנגדי. מודע בטעותי כנראה יש מקום לדיונים כאלה בפורום. דרך אגב, התעתוק של המילה "אחלא" הוא עם אל"ף בסוף שכן זה תעתוק פונטי של אליף מקצורה בערבית, מעניין למה זה הפך לאות ה'.(אולי בגלל החומוס.חחח סתם).

גנגי

New member
זה הפך לאח"לה

כי זאת אקדמיה חלופית ללשון העברית, וחוצמזה כי כשמעברתים מילה היא מקבלת את כללי הדקדוק והכתיב העבריים, ככה זה. גם למילה "קופסה" זה קרה..

dorgad

New member
חולקת על דעתך מכול וכול

השאלה שנשאלה והתשובות הן גם רלוונטיות לפורום וגם מותרות לדיון חופשי, שהוא בהחלט בתחום העיסוק של הפורום. אם כבר, להשמיץ באופן גורף כל אדם שני ברחוב - זה בהחלט לא בגדר ענייני פורום זה. דור

dorgad

New member
נהייה לי בלגן בסדר התגובות, אז ככה

אני חולקת על דעתו של כדור הרחוב, ומגיבה בצחוק על "אז אגמור בשיר מזמור". אני משתמשת גם בסיימתי וגם בגמרתי - שתיהן טובות באותה המידה. דור

streetball

New member
כדור הרחוב מבקש סליחה

על טעותו. הוא מוסר שהוא נמצא בלחץ איום מהמבחן במשפטים ואחת מתופעות הלוואי היא לדבר על עצמו בגוף שלישי. תופעה אחרת היא השמצת אנשים שלא עשו כלום( 50% מכלל עוברי האורח ברחוב). בקיצור, סליחה. דניאל

dorgad

New member
כדורחוב, התנצלותך התקבלה, תופעת-

הלוואי שלך מרתקת (משום-מה עלה במוחי נפוליאון בונפרטה...), ובהצלחה בבחינה (משפטים בגיל 16?)! דור

streetball

New member
חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות

תשכ"ב 1962-שימו לב לסתירה הלוגית בין הסעיפים, תגידו לי אם אני צודק שיש כאן כפל דברים: סעיף 8 לחוק קובע כי אם אדם אינו מסוגל לדאוג לענייניו או חולה במחלת נפש או מחלה אחרת הפוגעת בכושרו השכלי-יכול בית המשפט להכריז עליו כפסול דין. סעיף 33 לחוק מגדיר רשימת מקרים בהן יש אפשרות למינוי אפוטרופוס: קטין ששני הוריו נפטרו, פסול דין, אדם שאינו יכול לדאוג לענייניו, אדם שאין אפשרות לזהותו, עובר. סעיף 33 מבדיל בין פסול דין ובין אדם שאינו יכול לדאוג לעניינין בעוד סעיף 8 מגדיר את פסול הדין כאדם שאין באפשרותו לדאוג לענייניו. אין פה סתירה לוגית?

dorgad

New member
לא סתירה לוגית, כי אם כפל אזכור

כלומר: בסעיף 8 מפורטים המקרים שניתן להכריז עליהם כפסולי דין, וב-33 מוזכר, בנוסף לפסול דין, גם אחד המקרים הפרטיים של פסול דין, שכבר אוזכר בסעיף 8. אני איני רואה כאן סתירה, אולי - לכל היותר - ניסוח רשלני-משהו של הסעיפים. דור נ"ב, לא הארת עיניי לגבי ה"סתירה" האחרת: בן 16 וכבר לומד משפטים?

streetball

New member
פרוייקט

מטעם האוניברסיטה העברית בהר הצופים, יש לי עוד שעתיים מבחן!!!:( :( :( אחלו לי בהצלחה חברי... משפטים-משוש חיי, זה הסיבה להשתתפותי בפרוייקט.

למעלה