" למה? כי אנחנו כאו בשבילך"...

ענתי44

New member
" למה? כי אנחנו כאו בשבילך"...

כן בטח בשבילנו... אם יש משהו שוחק בטיפול באמא, וזו לא פעם ראשונה שאני אומרת אז זה הממסד ובעיקר קופת חולים. אם עד לא מזמן היו לי כל בוקר 6 שעות לעצמי ויכולתי לבוא שוב ושוב בגלל הסחבת עכשיו יש לפניי פחות משמונה שעות חופשיות בשבוע. אני לא מדברת על לחזור לספורט או לקנות או אפילו ללכת לרופא בשביל בריאותי רק על קופת חולים אני מבזבזת אותם. זו הפעם הרביעית שאני מגיעה ואין להם כסף להחזיר עבור תשלום לאמבולנס. כבר שלושה אישפוזים אני מחכה ועדיין לא קיבלתי החזר והם עוד כועסים עליי? וזה לא כולל את הסחבת עם התוסף מזון שאמא מקבלת או הריצה אחרי הכדורים הקבועים. נמאס לי דייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

ronnyw

New member
כמה שאני מבינה אותך !!

אני, בזמנו, כעסתי כל כך על הממסד (ביטוח לאומי, משרד הפנים, משרד התמ"ת ואחרים) שפשוט "מסרתי להם ברוגז" החלטתי שלא צריכה טובות - מסתדרת לבד. זו היתה, כמובן, שטות ילדותית שעלתה לי (להורי...) הרבה כסף. בזמן האחרון התעשתתי, החלטתי שמול כל המאמץ שאנחנו עושים, עוד שניים-שלושה-ארבעה סיבובים במוסדות זה עניין קטן... פשוט עשיתי לי "סט אוף מיינד" חדש - והלכתי לביטוח הלאומי. (ואם את זוכרת מהמסרים - אפילו הופתעתי לטובה...). עוד לא קיבלתי מהם תגובה, אבל אני חושבת שהצלחתי להתגבר על "מחלת האנטי" שהיתה לי. עצתי לך, ענתי - שנני לעצמך שאלו רק הבעיות הקטנות, שלא תתני לפקיד אטום הוא למנהלנית זוטרה או בכירה לקלקל לך את המסע הארוך והחשוב שאת מנהלת למען אימך. תאמרי לעצמך שאם כבר היית עשרות פעמים בקופת חולים למען אימך - מה זה עוד פעם פעמים... בקיצור עטי על עצמך את עור הפיל (שנמצא במגירות מוחינו) וגשי שוב ושוב - כמה שצריך, עד שתשיגי את מבוקשך. ויתור - כמו שאני ויתרתי בזמנו - הוא הענשה של עצמי... בנחישות ובהצלחה !!

ענתי44

New member
אני לא יכולה להרשות לעצמי לוותר

מדובר באלף וחמש מאות שקלים בקירוב אז בטח שאני לא יעניק להם את התענוג הזה.זה שלושה וחצי חודשים של טיטולים למשל. וכבר לא התעצלתי וכתבתי באינטרנט תלונה להנהלת מחוז הקופה. וגם הצעתי להם שאם אין להם כסף במזומן להחזיר שיתנו לאנשים צ'ק. כואב לי שבמקום לחזור לחדר כושר אני מבזבזת את מעט השעות שיש לי חופש מאמא בסחבת ממסדית.

אסתרס

New member
כסף על אמבולנס

דבר ראשון כמובן לא לוותר !! אם אמא אושפזה בעקבות הפניה למיון , זה הכי פשוט בעולם ,עליך לשלם ולגשת למרפאה ובמשרד את ממלאה טופס ומצרפת אליו את הקבלה+ מכתב שחרור ,והם שולחים את הכסף ישר לחשבון הבנק. אם מעבירים חולה באמבולנס "נטן" והוא לא מתאשפז מקבלים בחזרה חצי הסכום אם מעבירים באמבולנס רגיל ולא מתאשפז לא מקבלים בחזרה כלום כי זה לא בסל השרותים. אסתרס

ענתי44

New member
החוק מוכר לי אסתר היקרה

ואם אדם מאושפז בבית חולים גריאטרי במחלקה פנימית והרופא מחליט שהוא " סיעודי מורכב" אז גם צריך לשלם 90 שח ליום אישפוז וגם לא מחזירים אמבולנס. מתוך 4 אישפוזים מגיע לנו שלושה בחזרה. הנוהג בקופה אצלנו זה שאדם משלם מגיע לסניף שם מתקשרים לבית חולים לוודא שאכן יהנ"ל אושפז ( מכתב שחרור לא מספיק) ואז מחזירים את מלוא הסכום במקרה שלנו, במזומן. אלא מאי? לא ממש מזיז לפקידה שאני אבוא ואחזור שוב ושוב. כי עכשיו היא עסוקה ובדיוק עכשיו הפקידו את הכסף בבנק ועוד כאלה אמתלות.במקרה שלי אני שורפת זמן יקר ועצבים. אבל מה קורה במקרה של אדם עובד? שיקח יום חופש כדי לשבת ולקבל את שמגיע לו? אז התלוננתי. וכבר קיבלתי מסר שתלונתי נבדקת. היחס בסניף הזה הוא פשוט מחפיר.

zs1957

New member
אין החזר5 על העברת חולה סיעודי לבי"

היי אסתר, נתקלתי בבעיה הזאת מסר פעמים . מעולם לא קבלתי החזרים מקופת חולים בגין הסעה באמבונס ואישפוז בבי"ח. הם לא מחזירים כלום. לדעתי זה לא בסדר. אבל החוק לא מחייב אותם. זהבה שחם

ענתי44

New member
זהבה חברתי היקרה../images/Emo140.gif

רק במקרה שאמא שלך מוגדרת כסיעודית מורכבת לא מחזירים. אחרת מחזירים עלפי חוק את התשלום לאמבולנס אם היה אישפוז. כמובן, שהחזרה הביתה אצל אנשים כמו אמא שלי על חשבון הברון. אני משלמת לאמבולנס פרטי על החזרה הביתה.

zs1957

New member
ענתי חברתי היקרה

אמא שי מוגדרת כסיעודית. סיעודי ורכב זה חולה שיש לו זונדה או צג + כל מה שיש לסיעודי רגיל. מה שלום אמא ? האם מצאת מטפלת? גם אצלנו החזרה הביתה מבי"ח באמבולנס ע"ח הברון. רפואה שלמה לאמא, תחזיקי מעמד. זהבה שחם

ענתי44

New member
אז סתם הגדירו את אמי כסיעודית -

מורכבת. אמא שלי דיי בסדר. אתמול הגיעה אחות לתת לה אינפוזיה וזה אושש אותה. אבל, הפצע ברגל החמיר ולמזלי הגיעה הרופאה לביקור שיגרתי ומחליפה לה את הטיפול ברגל כי הפצע לא מוצא חן בעיניה. יש לך דש מד"ר טרבס. אני נפגשת איתה פרטי מחר בערב. איך היה באילת?

אסתרס

New member
הגדרה סיעודי או סיעודי מורכב

אם יש פגיעה בשלמות העור כלומר פצע לחץ ההגדרה של החולה היא סיעודי מורכב. אסתרס

שריוש2

New member
יכולה להבין אותך...

גם אנחנוט נתקלנו בכמה מקרים של סחבת לגבי התרופות של סבתא ודברים אחרים שהיא צריכה. גם כשרצינו לעשות לה את ההומקר (רופא בית או משהו כזה), הגיע הרופא הראשי שמחליט האם לאפשר לה את השירות או לא, ובסוף החליט שלא, בגלל שבאותו היום היתה כמו שדה, ועשתה כל מה שביקש. כל הטלפונים וניסיונות ההתחננות של אמי, לא עזרו. לבסוף אחרי סחבת ארוכה, אמר הרופא, שהוא ינסה "לעשות לנו טובה".. אחרי כל הכספים שאנחנו משלמים...

ענתי44

New member
לכן אסור לוותר

ואולי לנסות להלחם בשביל מניעת סחבות כאלה עלפי חוק

למעלה