למיטב ידיעתי זו כן הסיבה, וכפי שכתבת, ההפך מצריך התרגלות
ולאנשים לא נוח להתרגל בכל פעם מחדש למשהו אחר... לכן ברגע שההרגל התקבע, גם אם נניח שזו רק מסורת, זה הסדר שנוח לאנשים ולכן אם תסדר הפוך יהיה לרובם לא נוח כי הם לא רגילים.
 
חיפוש קל בגוגל (תמיד כדאי לחפש באנגלית...) מצא תשובה שמחזקת זאת:
https://www.quora.com/Why-do-Europe...er-than-the-front-as-their-US-counterparts-do
Your fork is in your left hand with the tines pointing down and your knife is in your right hand because most peoples right hand is stronger and therefore more suited to the activity of cutting.
הסכין בצד ימין כי נוח יותר לחתוך עם היד החזקה ואצל רוב האנשים זו יד ימין.
 
When eating something that doesn't need to be cut, it is acceptable to lay your knife on the far edge of your plate and switch the fork into your right hand
כשלא חותכים או משתמשים בסכין מקובל להניח את הסכין בצד ולהעביר את המזלג לצד ימין.
 
Eating with your fork in the right hand, with the tines pointing up has been popular in North America for many generations. This variation in behavior is most likely due to the fact that early American settlers didn't have the luxury of complete cutlery (silverware) sets. If a family shared a single knife, each person had to cut all their meat at once before passing the knife to the next person and, without the aid of a knife to position the food, it's easier to wield the fork with your more dextrous right hand
בצפון אמריקה התקבע סידור הפוך מתקופות שבהן אנשים השתמשו בעיקר במזלג וחלקו סכין אחד עם שאר השולחן, ולכן השימוש במזלג בלבד (ביד החזקה אצל הרוב, היא יד ימין) קיבע מסורת של מזלג בימין.
 
לסיכום: לאנשים ימניים נוח יותר לעשות את הפעולה העיקרית ביד ימין ומכאן התקבעו מסורות כאלה ואחרות.