למה כתובות שלי ספאם?

Borisyo

Member
נצמא בספק הוטנט על תשתית חברת הוט.
לעיתים אני צריך לפתור שאלות ספאם באתרים בשביל לבצע פעולות.
לעיתים אני מקבל שגיע של CLOUD שאומרת שזו הגנ נגד ספאם.
פעמיים בחודשיים האחרונים אחרי שנרשמתי קיבלתי חסימה אוטומטית.

גילילתי שאני גולש עם 2 כתובות ומצאתי אותן ברשימות ספאם אינטרנטיות.
הוט אמרו שבעיה אצל הוטנט והפנו אומי אליהם, הוטנט אומרים לי שמופיע מנוי אחד.
אין לי כוח להתחיל שיחות הלוך ושוב עם תמיכה טכנית לא ידעו כלום ובטח יפנו אותי חזרה
להוט.

חשבתי שאם אני קונה כתובת סטטית אני מקבל כתובת נקייה אבל מישהו אמר לי שיהיה מצב
שאקבל כתובת שגם נמצאת ברשימות ספאם. אבל אני יכול לבקש מספקית להסיר אותה מרשימה.
לא מאמין שהוטנט יודעים גם את זה.

אמר לי בן אדם עם הזמן תיעלם מרשימה כל עוד היא נשארת משוייכת אליי. לא יודע עם להתעסק עם זה
או להתנתק ולעבור אל בזק בינלאומי. אם יש מישהו שגולש דרך דרכה אתם נתקלים במצבים שמזהים כתובת
שלכם כספאם?

sys_admin

Active member
כל הבעיה היא בכך שאתה נמצא מאחורי NAT של הוטנט ולא רק שאתה לא מקבל מהם כתובת IP משלך, אלה שאתה משתף את אותה הכתובת עם אלפים רבים של משתמשי הוטנט ומספיק שאחד מהם מבצע פעילות שבגללה בוא נחסם במערכת כלשהיא, בכדי שכל הלקוחות האחרים של הוטנט גם יחסמו בשירות זה. ובגלל שהיום הרשומות השחורות של משתמשי אינטרנט מזיקים משותפות, אז מספיק שכתובת נחסמת במערכת אחת, בשביל זה שגם בשאר המערכות היא תחסם.

הפתרון הפשוט בשבילך הוא לעבור לספק אינטרנט לא חאפר, אחד כזה שמספק כתובת IP אמתית ללקוחות שלו, למשל לבזק בינלאומי.

Borisyo

Member
הפתרון הפשוט בשבילך הוא לעבור לספק אינטרנט לא חאפר, אחד כזה שמספק כתובת IP אמתית ללקוחות שלו, למשל לבזק בינלאומי.

בזק בינלאומי מספקים כתובת דינמית שמשתמשים אחרים משתפים איתי גם.

sys_admin

Active member
בזק בינלאומי מספקים כתובת דינמית שמשתמשים אחרים משתפים איתי גם.
בתשתית של הוט, ללא חייגן, בזק בינלאומי מספקים כתובת IP דינאמית שמשתנה רק, אם מתחלפת כתובת MAC ברגל WAN של הנתב שלך. זאת אומרת, שכתובת IP זו יכולה להישאר שנים רבות ללא שינוי אצל אותו הלקוח.

מצד שני בהוט נט משתפים את אותה הכתובת בו זמנית אלפי לקוחות שנמצאים מאחורי NAT.

Borisyo

Member
כל החברות היום משתמשות ב-NAT כי יש מאגר מוגבל של כתובות איי פי 4. אם מה שאתה אמרת זה נכון בקשר לבזק בינלאומי איך ייתכן שיש במאגר שלה כל כך הרבה כתובות לשייך לכל לקוח לזמן ארוך?

sys_admin

Active member
כל החברות היום משתמשות ב-NAT כי יש מאגר מוגבל של כתובות איי פי 4. אם מה שאתה אמרת זה נכון בקשר לבזק בינלאומי איך ייתכן שיש במאגר שלה כל כך הרבה כתובות לשייך לכל לקוח לזמן ארוך?
כפי שכבר ניסיתי פעמיים להסביר, לא "כל החברות היום משתמשות ב-NAT", אלה רק ספקים קיקיוניים כמו הוטנט, CCC ואחרים. ומצד שני, כל ספק אינטרנט שמכבד את עצמו, כזה כמו בזק בינלאומי, כן מספק כתובת IP אמתית. וזה כל הסיפור. בפעם השלישית.

sys_admin

Active member
אתה מכיר עוד ספקית אינטרנט שמספקת כתובת אמיתית?
אחת שכבר כמה וכמה פעמים בדיון זה הסברתי עליה יותר ממספיקה למה שאתה שאלת. לא נתחיל כרגע כאן לבצע מחקר מקיף בנושא.
אלה, אם כן המטרה שלך היא לא לפתור את הבעיה שיש לך, אלה לעשות את הסקר הגדול בנושא, מי מהספקים בישראל מספק כתובת IP אמתית ומי לא, למה, איך וכמה.
בכל מקרה, כל הספקים בישראל, כולל גם את הוטנט, אם תשלם להם על כך, כן יספקו לך את הכתובת IP אמתית. בבזק בינלאומי לעומת זאת, אתה מקבל את זה בחינם.

רוב הזמן נח

Well-known member
בתשתית של הוט, ללא חייגן, בזק בינלאומי מספקים כתובת IP דינאמית שמשתנה רק, אם מתחלפת כתובת MAC ברגל WAN של הנתב שלך. זאת אומרת, שכתובת IP זו יכולה להישאר שנים רבות ללא שינוי אצל אותו הלקוח.

זה טוב ללקוח פרטי שכתובת ה- IP משתנה מידי פעם. זה עוזר בכל מיני אתרים שמגבילים אותך ומזהים אותך לפי ה- IP.

אבל כתובת משותפת - NAT זה משהו אחר לגמרי ורע מאוד.

Borisyo

Member
זה טוב ללקוח פרטי שכתובת ה- IP משתנה מידי פעם. זה עוזר בכל מיני אתרים שמגבילים אותך ומזהים אותך לפי ה- IP.

אבל כתובת משותפת - NAT זה משהו אחר לגמרי ורע מאוד.

זו בטח הסיבה שלעיתים קרובות אתרים כמו דרופבוקס, חשבון סמסונג וכו' שולחים לי אימייל שבו רואים שכניסה לחשבון שלי נעשה מכתובת אחרת ולפעמים מבקשים לאשר...

למעלה