למה לא, בעצם?

HelterSkelter1

New member
למה לא, בעצם?

חשבתי על השאלה הזאת כבר כמה זמן, ולא מצאתי תשובה הולמת. ידוע לכולנו שהביטלס היו ממפיצי ומהפכני הפסיכדליה הגדולים ביותר. ידוע לנו שהביטלס הראו ניצוצות ראשונים של פרוטו-פרוג, או "רוק מתקדם מוקדם" באלבומיהם משנת 66'. בסרג'נט פפר ואבי רואד הם התקרבו אפילו יותר לעניין, והשפיעו השפעה מכרעת על להקות הרוק המתקדם החדשות, שרק התחילו להרים ראשן בשנים אלו. לאחר שהביטלס התפרקו, לא ג'ון, לא רינגו, לא ג'ורג' ולא פול התעסקו ברוק מתקדם, או אפילו בדברים קרובים לכך. למה הדגשתי את פול דווקא? כי ידוע שהוא האיש המרכזי בלהקה שהוביל אותה ליציאות היותר מתקדמות, או, בשבילכם, אלו שמשלבות בהן יותר אלמנטים של מוסיקה קלאסית (אולי קצת קשה לקרוא לזה פרוג של ממש). אם כך, מהי לדעתכם הסיבה לכך שאף אחד מחברי הלהקה לא התעסק בז'אנר הנפלא והפורח (בשנים אלו) הזה? ידוע שג'ון אהב יותר את הרוק הבסיסי, אבל אני הכי לא מבין את פול. למישהו יש הסבר? אולי הניתוק מג'ורג' מרטין גרם לנטישה הזאת? תנו את תגובתכם.

Chocoholic

New member
בגלל

שהסגנון המוסיקלי שינה כיוון בצורה מתמדת (או התפתח, תלוי איך מסתכלים על זה) לאורך שנות פעילות הלהקה. אבל האנשים הם שהרכיבו את הלהקה, כלומר הסיגנון שלהם השתנה, וכך פול וגם האחרים לא רצו לשחזר את מה שעשו בביטלס או להמשיך מאיפה שעצרו. זה כל העניין בלפרק להקה והלתחיל קריירת סולו - לעשות את הדברים כמו שאני רוצה, בלי פשרות עם אחרים. חוץ מזה, שכל אחד עשה את מה שהוא ידע הכי טוב. פול כנראה "מצטיין" בפופ, silly love songs ושירים לא כבדים (בתוכן) ולכן עשה את מה שעשה עם wings, ולא המשיך לפרוג.

Miss CB

New member
כי כל אחד ממשיך דרכו

וזה לא שג'ורג', ג'ון ורינגו עשו דברים קלילים ביותר ופול הביא אותה ביציאות סופר-פרוג. הוא ניסה את הסגנון (במידה מסוימת, כמו שאמרת זה לא היה לגמרי רוק מתקדם), אז מה, הוא ניסה גם דברים אחרים - ובסוף הגיע למסקנה ששירים קלילים, שירי אהבה בד"כ, עם לחנים חזקים ומילים קיטשיות הן הצד החזק שלו - והמשיך בסגנון הזה.

HelterSkelter1

New member
צד חזק אולי, אבל לא בטוח

שהוא לא היה מצליח עם רוק מתקדם. לדעתי הוא יכל מאוד להצליח מבחינה אומנותית אם היה ממשיך בסגנון הפרוג, כי אני יודע שיש לו את היכולות והטאצ'. כנראה הוא לא רצה...

Miss CB

New member
"אין כזה דבר לא יכול, יש לא רוצה!"

והמשפט הזה עובד גם פה. לא אמרתי שהוא לא יכול היה. הוא מאמינה שהוא היהי מצליח, גם אומנותית וגם עסקית, כמעט בכל תחום מוסיקלי בו היה בוחר. אבל לשיר שירי אהבה זה כנראה יותר כיף...
(שלחתי הודעה דומה קודם וזה לא עבד, אז אם יש כפל... תאשימו את
)

למעלה