למה לא טיפול פסיכולוגי, ביו פידבק

למה לא טיפול פסיכולוגי, ביו פידבק

כי
בפעם האחרונה שהלכתי הגעתי לאיזה בית מפואר
כי כשנכנסתי לחצו לי יד ובפעם השנייה כבר לא
כי מייד התחיל הריטואל המשעמם על אמא שלי ואבא שלי, אפילו את עצמי כבר לא הצלחתי לעניין
ואז
גם לא אמרו לי כמה עולה פגישה
אז התעצבנתי
ובפעם השלישית הודעתי על סיום "טיפול" והוא עוד ניסה לרמוז שאני בורח מהקשיים שלי - חוצפן

ואולי הוא פשוט לא היה מתאים לך?

זה לא שאני והפסיכולוגית שלי התחלנו ברגל ימין. הייתי נוטה להתעלם ממנה במשך הרבה פגישות וסתם יושבת לשחק קלפים בצד...

לחיצת יד זה (בדרך כלל) אקט של היכרות ראשונית, ויכול להיות, שאם היית מושיט לו יד ללחיצה, הוא היה לוקח אותה.

ושלוש פגישות זה עדיין לא ממש טיפול. יש הרבה שיחות מקדימות של להבין מה הבעיה, איך להתמודד וגם לנושאים הזה לוקח זמן להגיע. שווה לך לנסות שוב, לא בהכרח איתו.

אין סיכוי, הוא לא התרפיסט הראשון

בשנים המוקדמות לחיי הייתי עורך הצגת ענק, אחר כך מתייאש מאפס התגובה, משתעמם ומפסיק טיפול. זה אמר לי שהוא ישוחח אתי, אבל מרבית הזמן זיוני שכל על אמא שלי, די אין לי סבלנות. אמרתי לו - בוא נוריד את ההורים שלי מהטיפול, אני חרדתי קיצוני, יש לי מחשבות אובדניות, יש לי מחשבות שווא, היו לי שני נסיונות אובדניים, התוצאה היתה זיוני שכל על אמא שלי, זלזול בכסף שלי.. לא בשבילי, לא יותר.

Lady Stark

New member
היי

אני לא מכירה אותך כדי לומר, אבל ממה שאני יודעת על שיטות טיפול שונות יכול מאוד להיות שהתראפיסט מנסה לדובב אותך לדבר על המשפחה כדי להגיע לשורש הבעיה, שהרבה פעמים נמצא בילדות.
ולגבי התגובות והמחוות שאתה מחפש ממטפל, זה מאוד אישי אבל אני אישית מתייחסת לשעת הטיפול כאל עניין עסקי ולא מצפה לקרבה מהמטפל.
אם בכל זאת זה חשוב לך, זה גם בסדר. מדי פעם סביבת הטיפול מעמתת אותנו עם בעיות שיש לנו בחיים. אבל בניגוד לחיים ה"אמיתיים" בהם אתה מצפה לתגובה או ליצירת קשר ומתאכזב ואז מתרחק ומרגיש רע לגבי זה, אצל המטפל זו סביבה בטוחה ואתה יכול גם לדבר איתו על הבעיה שיש לך מול חוסר תשומת לב מהסביבה ואפילו ממנו. זה ממש לגיטימי.
ממליצה לך לא להתייאש מטיפול באופן כללי. גם אם המטפל הזה אינו בשבילך, חשוב שתדע שגם בך אפשר לטפל. אין אדם שלא יכול לשנות לטובה את צורת ההתמודדות שלו עם העולם.
מאחלת לך המון הצלחה.

תודה על התגובה

אני לא מקבל את ההסבר הזה שאת מעלה עכשיו, במיוחד כשהמטופל אומר למטפל - לא זה, וכבר הייתי שם ולא מעניין אותי.
הסביבה הטיפולית אינה סביבה בטוחה, איך בדיוק היא בטוחה|? לא הצלחתי להבין.
על כל פנים בשלב הזה אני סיימתי עם המלעונים האלה שמרוויחים 400 אולי יותר שקלים בשעה על 45 דקות טיפול.

Lady Stark

New member
הטיפול אמור להיות סביבה בטוחה

מכיוון שמטרתו היא לטפל בך ולעזור. לא לבטל אותך או להוות טריגר.
אם אתה מקבל מהמטפל תחושה לא נוחה יכול להיות שהוא באמת לא המטפל בשבילך.
אבל אני חייבת לומר, לא קיים לדעתי מטפל שיניח לנושא בגלל שלא בא לך לדבר עליו. כל אחד ושיטותיו מנסה להגיע נקודת מוצא של טיפול ובדרך כלל כדאי לתת להם להוביל את זה. לפעמים צריך ללמוד קצת "לאבד" שליטה כדי להרוויח ידע וכלים...

על מנת שמישהו/הי יזכה לאמון מלא שלי

התעקשות דווקא על המקום שבוא ני לא מוכן לדבר לא תעודד את זה, גם העובדה שבשתי פגישוץת המטפל שכח לומר כמה כסף זה יעלה, אומרת דרשני, גם שהמטפל שכח לעדכן את המטופל בכללי הטקס של הקליניקה מוסיף טעם רע למשקה הגרוע בלאו הכי.
לא צלחת לשכנע אותי. אולי כך אנשים משכנעים את עצמם כמה נהדר וטוב לשפוך כסף מיותר על איזה תראפיסט שחושב שמגיע לו כלכך הרבה כסף.
הפסיכיאטר שאני בקשר עמו עושה עבודה מצוינת, הכדורים מעולים גם כן.

Lady Stark

New member
היי

שמחה שכן יש אפיק אחד טוב בטיפול שלך.

אני לא חושבת, אגב, שנכון לעשות הכללה כזאת שאנשים "משכנעים" את עצמם. מדובר בעניין אינדיוידואלי ויש המוני אנשים שהטיפול עושה להם רק טוב. אני אחת מהם.
מאחלת לך שתמצא דרך נוספת מלבד הכדורים שתקל עליך. בינתיים אנחנו כאן אם אתה צריך.

למעלה