עתודה במשפטים זה לא עתודה
עתודה זה הנדסה! עתודה זה פיסיקה! אנחנו מיעוט שולי ביותר (יעיד על כך יחס המהנדסים:משפטנים במפגשוני את"א, ומן הסתם גם במפגש עתודה). מספר דברים נגזרים מכך (נעשה אחד חיובי אחד שלילי): 1) פחות עתודאים במסלול עצמו. באונ' ת"א השנה, למשל, ממחזור של כ140 תלמידים שבעה הם עתודאים, וגם הקשר ביניהם רופף - אחת מכחישה את עצם היותה עתודאית (נשבע!), שניים מסוכסכים ומייחלים זה למותו של זה (תופעה שלפי הבנתי הופכת לכלל פקולטאית עם הזמן), יש עוד אחד שבכלל אף אחד לא מכיר ובכללי אנחנו מפוזרים - יש חלוקה לשלושה מסלולים בשנה א', היא מובנית (כמו כיתות מאוד גדולות) ולכן הקשר רופף מאוד. אני עד היום (שנה א' אם זה לא הובן) יוצא עם חברים שלי מהתיכון, מה עוד שחלק מהם לא התגייסו, אבל אני כן בקשר עם חלק מהסטודנטים (למרות שאני ממליץ לא לבנות על זה בפקולטה שנחשבת למנוכרת וה"ביצ'ית" ביותר בעולם, וכנראה ביקום - למרות שלעת עתה האנשים נחמדים מאוד, מה שלהבנתי משתנה לחלוטין כשמגיעה שאלת ההתמחות, להלן). 2) אתה מחוץ לתחרות על ההתמחויות. מצד אחד זה חסרון, כי יש מקומות שנחשבים יוקרתיים יותר מהצבא (למרות שהם לא רבים, להבנתי) ומן הסתם הצבא (אחרי משהו כמו כמה חודשי קורס כלשהו שבו הם בודקים מה הפרמטרים שלך ומחליטים אם תהיה פקידה, מופיע בבתי משפט, מניאק או יותר בכיוון אקדמאי.. יש פירוט הרבה יותר טוב במאמרים) יותר יכוון אותך מאשר שאתה תכוון את עצמך (למרות שיש, כאמור, התחשבות מסוימת - לא ישלחו אותך להופיע אם יש לך פחד קהל. מצד שני, אם יש לך פחד קהל, מה לעזאזל אתה עושה במשפטים?). בסופו של דבר מהמרמור של הסטודנטים האחרים, הקרב על כל נקודה[יש במשפטים תיקנון של הציונים, שזה אומר שהציון שלך יחסי - כמו בפסיכומטרי.] והעובדה שאתה לא צריך להתנדב סתם לעמותה לעזרה לישיש (כשבכלל מטרתך בחיים היא בכלל לעשוק כמה שיותר קשישים תוך עבודה בתאגיד גדול ומרושע, עו"ד הרי!) בשביל הרזומה - היתרונות עולים פה על החסרונות. 3) כמו שאמרתי, לא עתודה. סוגיית השיבוץ פה נחשבת לשונה מאשר אצל המהנדסים שמשרתים בסופו של דבר כעציצים. כמובן שנאמר לנו שלהיות עו"ד זה 80 אחוז מהזמן להיות פקידה, אבל זה בכל מקרה חלק מהעסק, גם אם תהיה עו"ד בעוד 8 שנים. מצד שני - אין כזה דבר דירוג מחקר בעתודה הזאת, לתשומת ליבך. 4)תהיה שעולה בי בעצמי - אם אתה לא מתכנן קריירה צבאית, האם אתה משתלב במהירות בשוק? לא ברור בדיוק מה הערך של שירות בפרקליטות. למרות שלא זכורים לי אורות אדומים וגדולים שמזהירים מקריירה מזהירה כמובטל אחרי הצבא, לא ברור שבתום הצבא תוכל לעשות הסבה להיות עו"ד במשרד שמתמחה במיסים, אחרי שעסקת בדינים בינלאומיים 5 שנים. תסתכל במאמרים לעוד מידע.