למה לא כדאי להירשם לעתודה במשפטים ?

sheseko

New member
למה לא כדאי להירשם לעתודה במשפטים ?

חברי פורום יקרים שלום! אני שוקל להירשם בעוד שבוע לעתודה במשפטים באונ' ת"א. לכם, ניתנה ההזדמנות למנוע ממני להרוס לעצמי את החיים: מדוע לא כדאי להירשם לעתודה במשפטים ? מדוע מאוד כדאי להירשם לעתודה במשפטים ? מדוע כדאי להירשם למשפטים בת"א ומדוע לא כדאי להירשם למשפטים בת"א ? (ואם לא- איפה כן כדאי ?) אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי, ואשמח מאוד לדבר עם עתודאים למשפטים שישאירו כאן תגובה במייל ולהתייעץ איתם (הם הרי יודעים הכי טוב). תודה, שי

FortuneFaded

New member
עתודה במשפטים זה לא עתודה

עתודה זה הנדסה! עתודה זה פיסיקה! אנחנו מיעוט שולי ביותר (יעיד על כך יחס המהנדסים:משפטנים במפגשוני את"א, ומן הסתם גם במפגש עתודה). מספר דברים נגזרים מכך (נעשה אחד חיובי אחד שלילי): 1) פחות עתודאים במסלול עצמו. באונ' ת"א השנה, למשל, ממחזור של כ140 תלמידים שבעה הם עתודאים, וגם הקשר ביניהם רופף - אחת מכחישה את עצם היותה עתודאית (נשבע!), שניים מסוכסכים ומייחלים זה למותו של זה (תופעה שלפי הבנתי הופכת לכלל פקולטאית עם הזמן), יש עוד אחד שבכלל אף אחד לא מכיר ובכללי אנחנו מפוזרים - יש חלוקה לשלושה מסלולים בשנה א', היא מובנית (כמו כיתות מאוד גדולות) ולכן הקשר רופף מאוד. אני עד היום (שנה א' אם זה לא הובן) יוצא עם חברים שלי מהתיכון, מה עוד שחלק מהם לא התגייסו, אבל אני כן בקשר עם חלק מהסטודנטים (למרות שאני ממליץ לא לבנות על זה בפקולטה שנחשבת למנוכרת וה"ביצ'ית" ביותר בעולם, וכנראה ביקום - למרות שלעת עתה האנשים נחמדים מאוד, מה שלהבנתי משתנה לחלוטין כשמגיעה שאלת ההתמחות, להלן). 2) אתה מחוץ לתחרות על ההתמחויות. מצד אחד זה חסרון, כי יש מקומות שנחשבים יוקרתיים יותר מהצבא (למרות שהם לא רבים, להבנתי) ומן הסתם הצבא (אחרי משהו כמו כמה חודשי קורס כלשהו שבו הם בודקים מה הפרמטרים שלך ומחליטים אם תהיה פקידה, מופיע בבתי משפט, מניאק או יותר בכיוון אקדמאי.. יש פירוט הרבה יותר טוב במאמרים) יותר יכוון אותך מאשר שאתה תכוון את עצמך (למרות שיש, כאמור, התחשבות מסוימת - לא ישלחו אותך להופיע אם יש לך פחד קהל. מצד שני, אם יש לך פחד קהל, מה לעזאזל אתה עושה במשפטים?). בסופו של דבר מהמרמור של הסטודנטים האחרים, הקרב על כל נקודה[יש במשפטים תיקנון של הציונים, שזה אומר שהציון שלך יחסי - כמו בפסיכומטרי.] והעובדה שאתה לא צריך להתנדב סתם לעמותה לעזרה לישיש (כשבכלל מטרתך בחיים היא בכלל לעשוק כמה שיותר קשישים תוך עבודה בתאגיד גדול ומרושע, עו"ד הרי!) בשביל הרזומה - היתרונות עולים פה על החסרונות. 3) כמו שאמרתי, לא עתודה. סוגיית השיבוץ פה נחשבת לשונה מאשר אצל המהנדסים שמשרתים בסופו של דבר כעציצים. כמובן שנאמר לנו שלהיות עו"ד זה 80 אחוז מהזמן להיות פקידה, אבל זה בכל מקרה חלק מהעסק, גם אם תהיה עו"ד בעוד 8 שנים. מצד שני - אין כזה דבר דירוג מחקר בעתודה הזאת, לתשומת ליבך. 4)תהיה שעולה בי בעצמי - אם אתה לא מתכנן קריירה צבאית, האם אתה משתלב במהירות בשוק? לא ברור בדיוק מה הערך של שירות בפרקליטות. למרות שלא זכורים לי אורות אדומים וגדולים שמזהירים מקריירה מזהירה כמובטל אחרי הצבא, לא ברור שבתום הצבא תוכל לעשות הסבה להיות עו"ד במשרד שמתמחה במיסים, אחרי שעסקת בדינים בינלאומיים 5 שנים. תסתכל במאמרים לעוד מידע.

eladr2003

New member
נחמד לשמוע על העתודאים האחרים, מת"א

מירושלים הקרה. ניפגש עוד 3 שנים? ושאלה בקשר לעתודה- (כן, נזכרתי חצי שנה מאוחר מדי) משבצים אותנו (עתודאים למשפטים) לפי ציונים? כי שמעתי שני טיעונים: 1. כולם הולכים לאותו מקום, ולציונים כמעט אין חשיבות. 2. הציונים משנים לאן שישבצו אותך בפרקליטות. לפי 1- אפשרות להסתדר עם ה70+, ולהעביר את התואר בסבבה. לפי 2- לחרוש, לחרוש, לחרוש. למישהו יש מושג?

edoa

New member
בהחלט האפשרות השניה

קודם כל התואר שלך משחק תפקיד (ואני לא יודע עד כמה) גם אחרי הצבא. שנית, לחבר'ה שנה מעליי (אני שנה שלישית) אמרו (והדגישו) בכנס משפטנים בצריפין בשנה שעברה שהפרקליטות, לא מתייבת לקחת לשורותיה אף אחד, גם אם הוא סיים את העתודה. ביתר פירוט הם הציבו רף של 75 (ולא רף 70 כמו שמציב מדור עתודה). כשאנחנו היינו בכנס השנה דיברו על הרף הרגיל של העתודה. בכל אופן, החבר'ה הבוגרים יותר טוענים שהקורס של ההשלמה הוא המשפיע ביותר על השיבוץ בצבא, על-אף שאני מאמין שלהצליח בקורס בצבא לא בא בחינם: אם אתה יודע ללמוד סביר להניח שתצליח, ואם תלמד במהלך התואר סביר להניח שתלמד כיצד ללמוד. אבל ברור שהשניים לא מתחייבים. המלצה: תשקיע. זה גם עושה טוב בלב לפעמים. בהצלחה

eladr2003

New member
אוקיי תודה

די ציפיתי שזאת תהיה התשובה. לא שמעתי על קורס ההשלמה הזה לפני עכשיו. במה מדובר? ואתה מת"א או מי-ם?

eladr2003

New member
ראיתי מאיפה אתה בתגובה למטה

והגעתי למסקנה נוספת- יתכן שמספר העתודאים שהתקבלו השנה הצטמצם? שנה ג'- 11 בת"א, אני לא יודע כמה בי-ם שנה ב- 11 בי-ם, אני לא יודע כמה בת"א שנה א- 7 בת"א, 8 בירושלים.

NimKarni

New member
אני לא יודע אם זה הורס לך את התיזה

אבל בשנה שלי (ד') יש 8 בת"א ובערך 4-5 בי-ם. (במקור, אגב, היינו 12 בת"א.)

eladr2003

New member
לא כ"כ הורס

בהתחשב במספרים המקוריים.. ידועות לך במקרה סיבות הפרישה?

NimKarni

New member
עתודאים תחת לחץ

שניים נמלטו כל עוד נפשם בם במהלך שנה א' (אחד בסוף הסמסטר הראשון, השניה בסוף השני). עוד אחד נעלם מבלי שממש הכרנו אותו - זה סיפור קצת ארוך - אבל אנחנו יודעים שהוא למד בפקולטה לתקופה מסוימת ואז התאייד. ולבסוף, מתחרה מספר 4 מסיים את התואר אבל לא יתגייס מסיבות רפואיות. לטעמי זה נחשב שהוא פרש, הבוגד המניאק.

DvirooS

New member
עזרה קטנה לסטטיסטיקה

הפתעה הפתעה, יש גם אוניברסיטה בחיפה שמלמדת משפטים. אני בשנה ב', ויש לנו 4 אנשים. בשנה ג' אני מכיר לפחות 4 אנשים, אני חושב שיש יותר... בהזדמנות זו אני רוצה להביע את מחאתי על זה שמשתמע מהשירשור הזה כאילו יש רק 2 אוניברסיטות בארץ, ועוד יותר אני מוחה על כך שמישהו כאן (אין לי כוח לפתוח שוב את השרשור ולחפש מי) קבע בלי למצמץ שאוניברסיטת ת"א היא הטובה בארץ מבחינה אקדמית, מבלי שכף רגלו דרכה בשיעור אחד באוניברסיטות האחרות (ושיתקן אותי אם אני טועה). דעתי האישית, פור דה רקורד, היא שאי אפשר באמת למדוד איזו פקולטה היא הטובה ביותר. פשוט בלתי אפשרי. אם המדד הוא בחינות הלשכה - אז נכון שהציונים בת"א וירושלים גבוהים בכמה עשיריות הנקודה מאשר בפקולטות בחיפה ובר אילן, אבל דעתי היא שזה כך פשוט משום שרוב האנשים מחשיבים את הפקולטות האלה כיוקרתיות יותר, ולכן מי שיכול להתקבל לשם, הולך לשם. מטבע הדברים מדובר באנשים קצת-קצת יותר אינטלגנטים (בעשירית הנקודה....), שנתוני הפתיחה גבוהים יותר. העניין הוא שאין לי מושג איך מודדים איזו פקולטה "טובה יותר". באמת שאני לא יודע. מי שמוציאה בוגרים טובים יותר? מי שהביקוש אלה גדול יותר? מי שמביאה מרצים מפורסמים? לא ברור. אין קריטריונים אחידים שאפשר למדוד לפיהם. ודרך אגב, לידיעת המשפטנים שעכשיו משנה א': החל מהשנה יהיו יומיים רצופים בצריפין שבהם מסבירים על העתודה במשפטים. מזמינים ליום הזה את משפטני שנה ב' (לא הזמינו אתכם, נכון???). (זה כמובן סתם לידיעה, ובלי קשר למה שכתבתי לפני כן). שבת שלום לכולם....

למה?

יחסית מה שכתוב שם נכון. הפקולטה באמת ביצ'ית, העתודאים שם נטמעים מאוד טוב בחברת הכלל, אין התמחות בסוף המסלול (למרות שהציונים כן חשובים). הוא אומנם כתב חלק מהדברים בהומור יחסי, אבל זה לא רחוק שנות אור מהמציאות.

יוסי99

New member
בתור בוגר הפקולטה

המשרת בפרקליטות, זו דעתי. הוא פשוט לקח כל סטריאוטיפ/שמועה/בדיחה שרצה, העצים אותם פי 10, והתייחס אליהם כאילו הם עובדות. התמונה הכוללת המצטיירת, רחוקה שנות אור מהמציאות. הייתי אומר עוד כמה דברים בגנות הגישה שלו, אבל כבר מזמן פרשתי מעיסוקים מהסוג הזה.

yoamash

New member
תן הצצה במאמרים

יש שם מאמר שמסכם לא רע את המסלול. בתור אחד שמשלים עכשיו שירות של 6 שנים בפרקליטות - אני יוכל לומר שאני מאוד מרוצה, ובכלל - עתודאים למשפטים נוטים להיות מרוצים מהשירות. הערת אזהרה חשובה: מרבית העיסוק בצבא הוא בתחום הפלילי. משום כך, אם אתה רואה את עתידך דווקא בתחום הכלכלי-מסחרי, יכול להיות שתתאכזב מהשירות בצבא (אם כי גם בעלי נסיום בתחום הפלילי עושים לפעמים הסבה לאחר השחרור ומצליחים יפה בתחומים אחרים). לגבי את"א מול מוסדות אחרים - הפקולטה באת"א נחשבת לאחת משתי הטובות בארץ. בכל מקרה, אני מציע שתבחר בין האוניברסיטאות לפי המיקום ולא לפי הרמה, כי המיקום הוא שיקול משמעותי הרבה יותר.

edoa

New member
שאלת המיקום

אני לא משוכנע עד כמה שאלת המיקום היא קריטית. אנחנו בשנתון שלושה צפונים שלומדים בת"א (מתוך 11 עתודאים), ובשנה א' גם היה איתנו בחור אילתי, שנסע הבייתה מדי שבוע.

yoamash

New member
תלוי מה השיקולים שלך

שאלת המיקום היא קריטית למי שחייב להמשיך לגור אצל ההורים (מסיבות כלכליות, למשל), או למי שדווקא נחוש מאוד לעזוב את ההורים - או פשוט למי שמאוד אוהב את ירושלים (כמוני..). אם מישהו יירשם למשפטים, והוא אדיש לחלוטין לשאלה איפה יגור במשך 3.5 שנים - אציע לו להטיל מטבע בין האונ' העברית לאת"א, ולסמן את שתיהן בעדיפויות 1 ו-2 בהתאם לתוצאת המטבע.

NimKarni

New member
לא צריך להגזים

נדמה לי שה כתוב גם במאמר, אבל גם אם אתה אדיש לעניין המגורים - וגם אם נניח שההבדלים ברמה האקדמית זניחים - עדיין יש שיקולים רציניים לכאן ולכאן, כך שלא הייתי ממהר עם המטבעות. למשל, ים. או סוג הטפטים במסדרונות. או המבטא המוזר הזה של הירושלמים, שפשוט יכול לשגע לאנשים את התחת. החלטה לא קלה, בקיצור

למעלה