למה לא לצבוע בצבעי עיפרון לעיתון

• פותח הנושא ailag
  • פורסם בתאריך

ailag

New member
למה לא לצבוע בצבעי עיפרון לעיתון

כי זה יוצא כך.. המקור דוקא נראה טוב צבוע. גם הנחתי שהציור יהיה גדול מדי, ואז הוא נראה יותר טוב. הסורק כנראה בוהק מדי ו"מסנוור" את הצבעים קצת. אה כן, גם הסריקה שלי כאן גרועה. לא נורא.. (על מה הכתבה? בעלי הקפיטריה בבניין נפתלי התעקשו על מחירים גבוהים, אז כמה סטודנטים פתחו דוכן בכניסה - ישבתי על המדרגות וציירתי אותה - ומכרו שם אוכל. בעל הבית השתגע..)

ailag

New member
הכניסה לבד

למען הנוחות, ציירתי את הכניסה לחוד (דוקא כשכולם יצאו להפסקה! ישבתי על המדרגות, הם כמעט דרסו אותי. משוגעים
) גרסת העיפרון תמיד מועדפת עליי אבל גם זו יצאה בסדר (יחסית ליכולת שלי בינתיים). סמכתי על הצביעה שתראה עומק - טעות מצדי, הייתי צריכה לדאוג יותר לאינקינג.

ailag

New member
והפרטים עם התמונה

את זה הדפסתי בגודל A4 וצבעתי. דוקא הצביעה יצאה חביבה.. רימיתי קצת, הצללתי עם עיפרון לפני שצבעתי (אחר כך העירו לי שהצואר שלה נראה כחול :) ) דבר שאני נוטה לשכוח הוא שמריחת הצבעים (למען ערבוב, אחדות והבהרה) מורחת עיפרון בצורה די מעצבנת.

Supermans girl

New member
האמת?

נראה הרבה הרבה יותר מקצועי ויפה כשזה שחור לבן. לדעתי הצביעה בעפרונות תמיד תתן לכל ציור קומיקס אפקט קצת ילדותי וסבטילי, לכן אם הדרישה של העורך זה ציורים צבועים- אולי עדיף שתצבעי בפוטושופ או משהו. דרך אגב- אם מדברים על איורים לעיתונים- מחר אני מגישה את הקריקטורה שלי לעיתון בית הספר. סתם הזכיר לי שאני עוד צריכה לצבוע (פוטושופ כמובן, וגם זה לפי דרישות של המערכת ש"האיור חייב להיות צבוע!".

ailag

New member
מסכימה

גם אני מעדיפה את זה בשחור לבן. בד"כ אני אוהבת את גרסת העיפרון יותר, אבל היא ממש נראית לא מקצועית. ציור לא צבוע לא ייראה טוב בעיתון כזה :( (למרות שאני לא יודעת, הקומיקסאי השני של העיתון אמנם מצייר יפה אבל הצביעה שלו בסיסית מדי וסידור הריבועים שלו .. ובכ"ז הם נותנים לו לצייר יותר! ארג.) בהצלחה עם הקריקטורה שלך, תסרקי אותה גם לפה. עיתון בי"ס זה כמה דפים מצולמים / משוכפלים או שזה עיתון בעזרת ידיעות וכו´?

Supermans girl

New member
עיתון בעזרת ידיעות.

מוזר לי שאת שואלת את השאלה הספציפית. בנאיביות יתר חשבתי שידיעות מוציא לאור רק את העיתון של התיכון שלנו...

ailag

New member
בחטיבה

היה לנו "ידיעות ליידי דייויס" או משהו בסגנון. בתיכון היה "פפסי ה´" (שמות מקוריים!! פלא שלא הייתי במערכת?) הם נוטים לעשות דברים כאלה, והעיתונים נוטים להיות גרועים.

ailag

New member
בהירות, קונטרסט

הדוכן למשל, נראה די מחוק. כך גם השלט. צבעתי אותם בצורה אחידה, אבל כנראה לא בחוזק המתאים. הצל של הדוכן גם נעלם לו בצורה חובבנית למדי. אלו פרטים קטנים אבל בהם הבעיה ניכרת יותר יחסית לאחרים. גוונים שעשיתי לא יצאו (עד כמה שאפשר, לא יוצאים לי גוונים טוב עם עפרונות). ערבובי צבע לא יצאו (למשל העור שלה) וזה חוץ מהבעיה שהנחתי שהציור יהיה יותר גדול, והם לקחו חלק קטן שלו שמדגיש למה צריך לשים לב לעבודת הדיו
אהבתי יותר את אלו של הפעם שעברה. מה אתם אומרים? איך לצבוע בפעם הבאה? (מחיר סביר! אני בכ"ז לא צובעת הרבה, אז למה לבזבז כסף?)

HackMachine

New member
אה אני מבין..

חשבת לצייר עם טושים עבים? לא יודע בדיוק איזו חברה כדאי.. למה לא פשוט לצבוע בפוטושופ ולהדפיס?

ailag

New member
אה, אני מבינה..

טושים עבים זה בעייתי, לא? אם אני רוצה גוון טיפה שונה, קשה לקבוע את זה.. איזה סוג הוא סוג טוב? אני מציירת על דפי A4 פשוטים ואני לא רוצה עיגולי צבע כהה או מריחות (או סימנים של הצביעה, אם אפשר) בפעם שעברה צבעו לי במחשב. רציתי לגוון, וגם אני עדיין קצת מהססת בקשר לצביעה שלי במחשב (קופצים לי אינסטינקטי ילדות של צביעה בכל צבע אפשרי.) אני רוצה לנסות דרכים שונות. להתאמן.. [אם אני לא יכולה לעשות פיזיקה, אז לפחות שהציור שלי ישתפר. קיבלנו תוצאות מבחנים מלפני חודש.. מעולם לא היה לי ציון נמוך כ"כ בפיזיקה
]

ailag

New member
נצל"ש עצמי ../images/Emo13.gif

משהו ישן שמצאתי וסרקתי. לא זוכרת אם העליתי כבר. ניסיתי לבדוק כלמיני עטים וטושים שקיבלתי. רואים? P:

אם כך, אז למה לא לצבוע בטושים???

והתשובה משורשרת פה. ממש חבל שאחת הפעמים היחידות שאני מעלה משהו לפורום הוא לא קשור לקומיקס וגם לא ממש משקף את היכולות הגרפיות שלי... זה פשוט נותן דוגמא טובה לשני חומרים פוטנציאלים עבורך. רוב הצביעה בטושים רגילים (נדמה לי ARTI), אבל השמש עשויה בצבע פלסטי לבד. זה נותן בד"כ אפקט כמו של פאנטונים, אבל יותר עבה ולכן הדף הופך למוצק בנקודת הצביעה. ד"א יש סדרה שלמה של כאלו ציורים/ביטויים, אם זה מעניין אולי אני אעלה את זה (רמז, אם לא תבקשו אז לא... כי זה ממש,ממש ,ממש, לא קשור לקומיקס)

ailag

New member
אני מבקשת!

גם הרעיון נחמד (דף משבצות? שיעור משעמם?) וגם דוגמאות צביעה יהיו מועילות. (וגם בכלל, יהיה מעניין לראות דברים שעשית). זה שהעלית היה נחמד - בקשר למה ציירת אותו? או שזה "stand-alone"? אז איזה סוגים לקנות? לחפש arti? (תזכור שאני לא מקצועית בצביעה, מה שאומר שאני רוצה להתאמן אבל בינתיים הציורים צריכים להיות טובים .. talk about wanting the impossible) וgewitter - בציור סתם שיחקתי עם טושים ועטים שחורים מסוגים שונים שקיבלתי ליומולדת לפני .. נדמה לי ששנה וחצי. אין אפור.

בשביל מה שאת צריכה...

קודם כל, מטרת העלאת הציור היית הלהראות שטושים רגילים לא עומדים בעומס! הם יוצרים קווים ברורים של חוסר אחידות וגם נגמרים די מהר. כל זה בהנחה שאת מתכוונת לצבוע להם את כל איורים וכל הסטריפים כל פעם ולתת להם להחליט מה נכנס ומה לא. מבחינתך זה בזבוז זמן קצת כי יכול להיות שהם יכניסו רק חלק מהאיורים (כמו במקרה של הקפיטריה בנפתלי), אבל ככה זה עם עורכי עיתונים. מאיירים מקצועיים מציגים הרבה פעמים בתערוכות ובפורטפוליו שלהם כל מיני איורים ש"הופיעו" במגזינים וכ"ו ומציינים לך ש"רק חלק נכנס לעיתון..." דוגמא טובה לכך היא העבודות של נדב אייל (זה שמצייר הרבה םפעמים את החידות של יגאל שילון בעיתוני סוף השבוע ועובד עם הארץ ועוד כמה). הייתה איתו כתבה בעיתון והראו שם את העבודות השלמות וסימנו עליהן ריבוע שהציג את החלקים שנכנסו בפועל לכתבות, לפעמים זה רק שמינית מהציור... אבל אם את רוצה לצבוע עם הטושים רק משטחים בינוניים ופרטים קטנים, אז כן שווה לך לבחון את נושא הטושים. את יכולה גם לנסות לשלב טושים רגילים (כמו ARTI ואחרים) עם עטים צבעוניים, זה גם עובד. אני אחפש דוגמאות בבית לצביעה מעורבת של טושים ועטים. ולגבי מה שהעלתי... זה סידרה של איורים על פי אימרות ופתגמים. ספציפית מה שהעלתי צוייר בכיתה ט´ שזה אומר לפני 8 או 9 שנים...

ailag

New member
______

בקשר לציור שלך, לא רואים את הבעיות הקטנות של טושים כשסורקים דף שלם ל479x334 פיקסלים..
אני רוצה לצבוע את כל התמונה, לא רק חלקים קטנים. מצד שני, הציורים שלי קטנים, כך שגם המשטחים קטנים אבל אני רוצה להיות מסוגלת לשחק עם הצבעים - בהיר יותר, כהה יותר, מדורג, לא להיות מוגבלת למספר קטן של צבעים.. את זה העפרונות נתנו לי.

עוד סריקת דוגמא גדולה יותר

וגם שאלה, מה דעתך לצייר עם עפרונות צבעוניים או גירים ואז לסרוק בעצמך? זה לא סיפור לעשות את זה בבית... ואז תוכלי לתקן את הסריקות אם הן לא לטעמך ועדיין לעבוד עם הכלים שנוחים לך. אופציה נוספת היא לנסות אקריליק, זה אמנם נורא קשה כשזה מגיע למשטחים קטנים, אבל אולי אם תגדילי את גודל הציור זה יהיה קל יותר. אקריליק ד"א מתערבבים נהדר אחד עם השני. אולי גם צבעי מים? אבל זה כבר ממש קשה... בכל מקרה, הנה סריקת טושים ואקריליק מעורבים, הריבועים על גבי התמונה הגדולה מלווים במספרים שמגדילים אותם בתמונה הקטנה. כאשר המשטחים קטנים (כמו האותיות האדומות) או כאשר הפ כהים כמו החלק השחור של השמים, ובהנחה שהטוש חדש ותקין, אז לא כל כך רואים את הבעיות, אבל מבט אל עבר האיזורים הבהירים יותר, כמו האדמה הצהובה או החלקים התכולים של השמים מגלה את הבעיתיות בלצבוע משטחים שלמים עם טושים.

המשך...

השמש, שוב עשויה מחומר דמוי אקריליק אבל מרוח בצורה מאוד מחופפת. עם מכחול מסודר זה לא אמור לקרות.

למעלה