למה לא לקחנו את אוגנדה

../images/Emo104.gif אין לי ארץ אחרת!

כי המטרה של "ארץ היהודים" היא ארץ האבות. אם כבר- למה הערבים לא הולכים לאוגנדה? רמז: ירושלים BE HAPPY
(סליחה על הציניות, זה בדרך כלל לא קורה לי, לא יודעת למה היום כן...)

חזיר בר

New member
מה חשוב בכלל

אז שם היו ילידים אפריקאים שרוצים את הארץ הזאת בשבילם,ואם לא אז לפחות איזה שטח חלקי והגיוני (אני סתם זורק מספר,22% מאוגדנה),אבל כנראה שלא היינו נותנים (כי מה,נתן שטח סתם בלי שיענישו אותנו קצת לפני) - ואז הייתה מלחמה וזה. בקיצור,לא משנה אם גם היינו הולכים לאוגנדה.

לך תדע...

אבל די עם הקטע של "שונאים אותנו ורוצים להרוג אותנו" זה נכון, אבל רחמים עצמיים לא יעזרו! BE HAPPY

חזיר בר

New member
ואם לא הייתי מובן - בתגובה למסר

הכוונה של "חובשת" הייתה רק כי זה הרבה יותר קל מלקרוא לך "ארצנו הקטנטונת". שום דבר אישי,שנאתי או אחר. בסדר?

IC4

New member
צודק

למרות שבטח יהיה אז יותר קל לשלוט באויבים ואולי חשבתם עם שאנחנו האויבים? כאילו כן ברור השמאלנים מבינינו חשבו כך אחרת הם לא שמאלנים אבל אמנם זה בהשפעת NOFX אבל אנחנו סתם זונות שגנבנו חלקות אדמה להתישב בהם
והברחנו את ה NATIVE ISRAELIANS (פלסתינים) ---- KILL ALL THE WHIIIIIIITE MAAAAN

IC4

New member
ההשפעה של ווינאמפ על אנשים ../images/Emo13.gif

עכשיו אני מושפע מבלינק ורוצה לזיין כלב בתחת שימו לב לאיזה שירים נשמעים ברקע של החיים שלכם

דנה^^

New member
אני רוצה לענות!!!

(זה לבגרות בהיסטוריה..) אז ככה, קודם כל הרצל ניסה לדבר עם האימפריה העותומאנית והגרמנים, ולא יצא מזה כלום אבל אם תרצי אני ארחיב על זה.. בכל מקרה הנה מה שקשור לפרשת אוגנדה (בקיצור, כן?): ההצעה: שר המושבות הבריטי הציע ב1903 להרצל להקים התיישבות יהודית באיגנדה שבמזרח אפריקה. בהתחלה הרצל לא הסכים לשקול את ההצעה אבל לאחר פוגרום קישינב ברוסיה ב1903 שהדגיש להרצל את הסכנה הגדולה המוחשית בקיום היהודי בגולה ואמר שהוא מוכן לשקול את ההצעה באוגנדה. הרצל הביא בפני חברי הקונגרס הציוני ה6 שהתכנס ב1903 את הצעת שר המושבות הבריטי לשלוח לאוגנדה משלחת שתחקור ותבדוק אם יש אפשרות סבירה להקים התיישבות יהודית באוגנדה. ההצעה היא בהתאם להצעתו- לשלוח משלחת לחקור את התנאים ולדווח לוועד הציוני. הנוכחים לא ידעו על המו"מ הזה והיה וויכוח אדיר בעד ונגד., תוצאות הפרשה: התנועה הציונית על סף פילוג, אותם ציונים שהתנגדו להצעה בכו, קמו בהפגנתיות, עזבו את הקונגרס, ואיימו בפרישה מהתנועה הציונית. הרצל לא צפה תגובה כזו קשה. (הם קשורים מאוד למסורת, לא"י). הרצל סגר את הקונגרס במילים "אם אשכחך ירושלים תישכח ימיני"- לא בוגד ברעיון בציוני. הוא הציע בצורה מסויימת את התפטרותו כשאח"כ ניגש לקבוצה כדי למנוע את הפילוג והבטיח להם שלעולם לא יעלה יותר הצעות כאלו. אך, הקונגרס איש את ההצעה לשלוח ועדת חקירה לראות אם התנאים טובים, והיא התקבלה כש295 בעד, 178 נגד. (130 נמנעים). הוועדה חזרה עם מסקנות שהאיזור לא מתאים (חוסר במים, תנאי שטח לא טובים). ולכן לא לקחנו את אוגנדה....

אמא! זה לבגרות?! ../images/Emo5.gif

אני היחידה שלא התחילה להתכונן?!?! דנה- הדפסתי!!! ואין סיכוי שתוכלי לערער על כך!!! BE HAPPY

דנה^^

New member
חובשת-

דבר ראשון, לא להילחץ.. הבגרות היא ב16 ביוני.. יש עוד זמן. גם אני לא התחלתי להתכונן, זה חומר שכבר עברנו (איפה אתם?), אין בעייה שתדפיסי... נתנו לכם את המיקוד? יצא לנו מיקוד די טוב השנה!

דנה-תתכונני לתשובה מוזרה ביותר:

כי גם אני לא כ"כ מבינה אותה... מזל שיש זמן, אבל בקצב הזה, לא יתנו לנו אותו, המורים אצלנו אוהבים לתת הרבה שיעורים בלי ללמד ובלי לתת זמן (מוזר?- מסכימה!) חוץ מזה, כנראה מקדימים לנו ביומיים את הבגרות (אין לי מושג איך, אנחנו עושים בגרות שונה או משהו כזה, בקיצור- בלאגן אחד גדול מאוד!) אנחנו גמרנו את יהדות המזרח ועכשיו מתחילים את הציונות (אבל הציונות הדתית, ונראה לי שזה לא ממש מתקשר לציונות בגדול, אלא חלק ממנו...) ולכן לא ניטרפתי בדעתי הקטה! כי עכשיו גם אני אלמד את זה (ועכשיו ממש כיף לי כי אני באה מוכנה לשיעור אחד!) ושם נתנו לנו את הפרקים: המעמד המשפטי, החינוך, הזיקה לא"י והיחס לתנועות הציוניות. זה מיקוד באמת נחמד, אבל דפקו אותנו בלשון
BE HAPPY

דנה^^

New member
אההה... ???

הם לא מלמדים? הממ.. אצלנו כל השיעור הולך רק על לימוד (יותר נכון דיבור..) ומדי פעם שיעורי בית שגם אותם היא בקושי בודקת כי "אין זמן ויש המון חומר להספיק...". זה ממש לא פייר שמקדימים לכם את הבגרות.. איך הבגרות שלכם תהיה שונה? כל הקטע הזה מטורף.. אצלנו אנחנו למדנו את כל הציונות (דתית, מדינית...) ממש ממש בקצרה.. ובכלל כל מורה שם דגש על דברים אחרים.. מעצבן.. מה שכן המורה שלנו לפני כל מבחן נתנה לנו שאלות חזרה ככה שאם את עונה עליהם טוב אז אין בעייה (היא עושה מלא ניסוחים שבד"כ מבלבלים). אני חושבת שאת הפרקים שהזכרת בסוף- בכלל לא התייחסנו אליהם! תשמעי משהו נחמד- לפני המיקוד היה לנו מבחן בהיסטוריה על האימפריה העותומאנית, צרפת, עלייה 1, הרצל. ולא כל כך יצא לי ללמוד את צרפת.. איזה כיף היה לגלות שהורידו :) בלשון באמת דפקו אותנו אבל המורה שלי אמרה שהיא מתחילה לראות כמה דברים חיובים בכ"ז.. מקסימום נלמד את השורשים בע"פ..

HFT

New member
למה לא לקחנו את אוגנדה?!?

מה הרעיון לגור באיזה שהיא מדינה שהיא לא ארץ האבות שלנו שהיא לא המקום ההיסטורי אליו פיללנו שנים על גבי שנים? מה הטעם לחיות במקום כזה סתם? אפילו מי שהציע את זה אמר שזה רק כ"מקלט זמני" לרדופים ברוסיה בעיקר. אפילו הרצל דחה בסופו של דבר את ההצעה הזאת יכ אין טעם לגור במקום בלי שורשים בלי-ירושלים!!! ד"א-אני חופית אני חצי חדשה בפורום. חופית לוי

IC4

New member
שורשים תמיד אפשר לנטוע

להתחיל מחדש עם שורשים חדשים בארץ חדשה נשמע לי יותר מענין אפילו מלחזור למקורות הישנים
לחשוב שאנחנו נהיה השורשים של אחרים כבוד אולי אפילו בשלב מסוים ירימו את רוחותינו ויסגדו לנו ברו הב (חצי ברוכה הבאה) ל4ום ---- רדסטורם אני ארצח אותך ואקרא לפורום על שמי, ואני יהיה השורש היחיד שלו No more forumatrix! all praise the IC4UM

IC4

New member
את חושבת שהעולם עדיין ככה?

לפי דעתי אנחנו מתקרבים יותר ל: עם עם עבר אין עתיד כי הם נתפסים לעבר יותר מאשר להתחשב בעתיד
והכוונה היתה שכל מסע מתחיל מנקודה מסוימת, ככה שאפשר להתחיל במקום מסוים בהווה, וכחוק הזמן הידוע לכל - אותו הווה בעתיד יהפוך ליחשב כ"עבר" כך נוצר לך עם עם עבר! למרות שכל הבלבולי שכל האלה רציונלים, הם עדיין מפספסים משהו שאת ואני יכולים לראות אותו

למעלה