למה לא לתפוס פתיונות לבד?

אוריא

New member
למה לא לתפוס פתיונות לבד?

למה שלא נתפוס פתיונות לבד? פתיון חי אנחנו כבר תופסים לבד, אבל מישהו יודע איך תופסים סבידה קלאמרי או גמברי? אני יודע שלסבידה יש ז´ורז´רה (צריך למצוא תחליף למילה האיומה הזאת) מיוחדת מישהו יודע איך משתמשים בזה? איפה לז´רז´ר? ברכת הדגים על כולכם.

סבידה וקלמרי

לשניהם משתמשים בז´ורז´רה דומה - גוף אליפטי מוארך (שהטמבלים האלה חושבים שדומה לדג) עם הרבה חוטי ברזל מחודדים בולטים מה"זנב" ופונים קדימה. כמו קרסים. זורקים את זה ומושכים כמו ז´רז´רה רגילה. אפשר לתפוס סבידה במזחים (לא יודע אם יש עונתיות). תאורטית, אפשר לתפוס ככה גם קלמרי, אבל אני יודע שזה נדיר. לדעתי, זו יותר מדי עבודה, עבור מעט מדי תמורה. פעם עשיתי ספארי צלילות בסיני על יכטה. כאשר הסקיפר היה רואה (תוך כדי שיט) קלמרי (תהרוג אותי, אני לא מבין איך הוא מצליח לראות את זה בתוך הים הגדול, תוך כדי שיט מהיר), הוא היה עוצר את הסירה, ומראה לאחד מאנשי הצוות באיזה כיוון הקלמרי. איש הצוות היה זורק לכיוון ז´רז´רה (ביד, בלי חכה) ומושך. ברוב המקרים הוא היה תופס. ככה אכלנו אחלה ארוחות.

מה פתאום "אוכל קלאמרי"?

"זולל קלאמרי" או "טורף קלאמרי" היו מתאימים יותר. אבל רק כאשר אני נח מאכילת שפנים ובעילת נידות. לא ניסיתי לתפוס סבידה עם הז´ (באמת אורי, איך אתה יכול להעלות דבר כזה בדעתך? ברררר...) בגלל שיקול הכדאיות, אבל פעם אחת ראיתי מישהו מנסה ולא מצליח. אבל הוא טען שבפעם הקודמת הוא כן תפס.

מורהדרך

New member
פתינות

לסבידה... קלמרי ושאר סוגי הדיונונים... קיימת בובת ג´רז´ור המדמה סוגי דג הסרדין.. זה הפתיון האידיאלי לדיונונים למיניהם בארץ יש כמעט לכול החברות. של יוזרי נדמה לי שהכי זולות כ29 שקל ליחידה נ.ב ניתן לעשות לבד מוט ברזל מחוט הלחמה 3 מ"מ באורך של כ15 עד 20 ס"מ טבעת בקצה אחד חיבור 2 משולשות בקצה שני ליצירת שושנת קוצים משקולת קונה של כ15 גרם על המתכת של הבובה.. על כול זה מלבישים סרדין לא גדול זורקים. וגוררים לאט בחוף די חולי או מאט סלעים כרגע יש קלמרי וסבידות באזורי חופינו. בכמויות.... בהצלחה

seafox

New member
טוב...

את הז´ורז´רה או כפי שאנחנו מכנים "מכשיר סבידה\קלמארי" אנחנו משתמשים בדר"כ רק כשאנחנו רואים.ואני בתור הרדאר המשפחתי תמיד אמרתי לאבא שלי איפה הן נמצאות כשראיתי אותן.לפעמים הוא היה זורק לאן שאני הייתי אומר לו בלי שהוא היה רואה.וזה מאוד קל...לי יצא לתפוס כמה פעמים... שיטת השימוש-אם אתה רואה את הקלמארי תזרוק איזה שלושה ארבעה מטר מאחריה...תמשוך אותו לאט כשאתה רואה שהיא שמה לב אליו תמשיך להזיז אותו לאט,כשאתה רואה שהיא שולחת את הזרועות הארוכות שלה על ה"מכשיר" (
) אל תזיז אותו וכשהיא תופסת אותו ומביאה אותו לשאר הזרועות שלה תן משיכה ארוכה בשביל הווים יתפסו בה. יצא לי אפילו לתפוס קלמארי וסבידות גם עם קרסים רגילות...מזל טהור! בהצלחה לכולם.

paluta

New member
אכן ניתן וגם בעניין שינוי השם של ה

ראשית אפשר לתפוש אותם גם באמצעות מלכודת רשת בדומה למלכודת לבורים עם פתח די צר מניחים קרוב לסלעים בין החול לסלעים. שנית לגבי החלפת השם ז´רז´רה - אני מניח שהמושג הזה לא יעלם כפי שהמילה בוס לא, אבל אני מציע את השם "כפיתיון" מלשון כפית ופתיון שכן את הראשונות שאי פעם ייצרו (ואף נרשמו על כך פטנטים עוד במאה ה- 16 ) עשו מכפיות ואת השם "כפיתיונון" בעבור לכידת דיונונים למיניהם. דרך אגב את הכפיתיונונים ללכידת דיונונים עשו ממש כמו היום ולראיה שימו לב לקובץ הרצ"ב (נרשם כפטנט ב1875 )

למעלה