תראי, דוקא לחלק רב מהמציגים שם היו להם
אימרה אישית, אם זה בכתב או בציור. לדוגמא החולצה שאני קניתי שמייצגת מצבים מהרחוב הישראלי או יצרן אחר שהציג את חולצה עם מבנה עיריית תל אביב או שוקולד השחר העולה. אני חושב שמבחינת הייצוג הישראלי כהדפסים על החולצות היריד הציג הרבה. אם זאת אני מבדיל בין החולצות, כהגדרתך אם הבנתי נכון - עם סלוגן מתחכם, לבין חולצות T פשוטות. כפי שכתבתי, טיילתי בשינקין לאחר כמה ימים. ראיתי שם הרבה סוגי חולצות שנחשבות לחולצות T אבל הן בהחלט לא מייצגות "ישראליות". יש לי הרבה כאלו בבית ואני משווה אותן לאותו סיגנון של החולצה הסגולה שקניתי ביריד. אלו לא חולצות T פשוטות אלא הם כבר בעלי בד איכותי יותר - יותר צפוף ורך עם הדפסים בשיטות אחרות שאפשר לקרוא להם " מודרניות ויוקרתיות" יותר אשר מיוצרות במכונות קצת "יותר מתוכחכמות" ורובם מיובא מאשר רוב ההדפסים שראיתי על חולצות ה T ביריד - הדפסים וסוג בד גס יותר שמיוצרים בשיטה פשוטה למדיי לדעתי בארץ. ולכן הבעתי גם תמיהה למה הן עולות 80 ואפילו 120 ש"ח כי נראה לי שהייצור שלהם נמוך בהרבה ל"מתוחכמות" יותר. אבל כמו הרבה דברים - עיצוב ומעצבים מקומיים- אפילו אם הוא פשוט, בהרבה מקרים עולה יותר מאשר חולצות מיובאות מסין או חולצות ישראליות ללא שם של מעצב שקורא לעצמו "מעצב" ולכן מעלה את מחיר החולצה ב50 ש"ח לפחות. גם הייצור הוא בארץ ואנו לא יכולים להשוות לייצור בכמויות האדירות וכוח העבודה הזול שמוזילות הרבה את מחיר החולצה כתוצאה מכך. חולצות באותו הסיגנון ניתן להשיג בהרבה מקומות ב 3 ב100 ש"ח.