למה לא מצליחה לעמוד בהבטחות שלי לעצ

Mel72

New member
למה לא מצליחה לעמוד בהבטחות שלי לעצ

היי הרבה זמן לא הייתי כאן. ואחת הסיבות היא בגוף השאלה הנוכחית שלי היום. אסביר: אני לא מצליחה לעמוד בהבטחות שלי לעצמי . למה זה קורה לי? למה אני מוותרת? למה גם שאני יודעת שאם אני לא אשנה דפוס התנהגות מסויים אשלם את המחיר אני עדיין לא עומדת בהבטחות.. בהבטחות לאחרים אני עומדת כמו גדולה. אבל לעצמי, על כל דבר אני מוותרת. אתן דוגמאות פשוטות. הבטחתי לעצמי שלא אגלוש בשעות העבודה במסנגר או שלפחות בשלב ראשון המעיט בשעות. הרי ברור שאני פוגעת בשעות העבודה שלי. וכלום. הבטחתי ורציתי השנה ליישם כל שלב ושלב במסגרת התוכנית השנה שלי.. וכלום... קניתי מחברת , עט חדשה, יום אחד יומיים קראתי את המשימות שבאלון 1 ובזה נגמר. הבטחתי לעשות 100 כפיפות בטן 3 פעמים בשבוע.. כלום. הבטחתי רומן שהתחלתי , וכלום.. אני ממש מאוכזבת מעצמי.. וקשה לי. ומאוד רוצה לנסות להבין למה אני לא עומדת בהבטחות לעצמי. אשמח אם תעזרו לי להגיע למסקנות.

גור42

New member
מחשבות בעניין

ממה שאת כותבת, עולה הרושם שאת מנסה לעשות שינויים גורפים ולגבות אותם בהצהרות דרמטיות. זאת שיטה שיכולה לעבוד, להלהיב ולתת מוטיבציה. אבל יש בה גם משהו מאיים, והיא יכולה לגרום גם לפחד משתק. וכשאנחנו חשים מאויימים ע"י יעד, לא יעזרו שום הבטחות. להיפך - ההבטחות רק יגרמו לנו לחוש מאויימים יותר, ורק לרצות להתחבא מתחת לאיזה סלע עד שתאריך היעד יעבור... אני, למשל, יכול לומר לך שהרעיון של לעשות 100 כפיפות ביום, על בסיס קבוע, משרה עליי אימה. וזה למרות שאני דווקא בכושר, ורץ 30 ק"מ בשבוע - פשוט מדובר בשינוי גורף מדי באורח החיים. גם לרוץ ארבע פעמים בשבוע זה לא דבר שפשוט החלטתי לעשות ביום בהיר אחד, אלא הרגל שהקנתי לעצמי בהדרגה (ועם הרבה מאוד מעידות "משמעתיות" בדרך). גם ההחלטה של ליישם כל שלב ושלב במסגרת תוכנית השנה שלי, זו החלטה על שינוי גורף שקשה לביצוע ב"זבנג וגמרנו". שינויים כאלו לוקחים בדרך-כלל זמן. ומל, תעשי לעצמך טובה ואל תתאכזבי מעצמך, כי אין לך ממש סיבה להתאכזב. אם את מוצאת את עצמך מוותרת שוב ושוב, פירושו של דבר שעדיין לא מצאת את הדרך שמתאימה לך. זה לא אומר, בשום פנים ואופן, שיש משהו לא בסדר איתך.

תשובה בשתי רמות

פעם מזמן, ביחד עם הדיאטנית שלי, סקרתי את כל הסיבות שלא הצלחתי לרדת במשקל, למרות שמאוד ניסיתי והשתדלתי. מצאתי ביחד איתה שבאף אחת מהן, לא היה לי שום סיכוי להצליח. מטרות גדולות יותר מדי, מחסומים גדולים מדי שלא צפיתי אותם, ושורה ארוכה של סיבות. אז למה הפעם הזאת זה הצליח? כי המטרות היו קטנות, פצפוניות ממש, כי מה שהיה ועודנו באמת חשוב זה העקביות וההתמדה, הרבה יותר מההישגים, ועוד משהו שחשוב לי באופן אישי - ליצור הצלחות קטנות ועקביות. וככה, עקב בצד אגודל הגעתי להישגים משמעותיים בכל תחומי החיים שלי. (כולל הירידה במשקל). אז הרמה הראשונה של התשובה שלי היא - המטרות שהצבת לעצמך, הן כנראה גדולות מדי בשביל היכולת שלך כרגע וכדאי לבדוק אותן. אם למשל את רוצה להגיע ל-100 כפיפות בטן בסוף השנה, קחי לך כמטרה לשלושת החודשים - להתמיד כל יום ב-5 כפיפות בטן (אבל כל יום). זה אולי לא משמעותי מבחינת הבטן, אבל זה משמעותי ביותר מבחינת המטרה. אם תצליחי להתמיד בה, בסופו של דבר מספר הכפיפות יילך ויגדל בהתמדה כמעט בלי שתשימי לב. הרמה השנייה של התשובה שלי לקוחה מתוך הגישה של תקשורת מקרבת והיא כבר ברובד עמוק הרבה יותר. הרעיון הוא שמאחורי כל פעולה שלנו קיים צורך. אנחנו עושים כל דבר מתוך צרכים שלנו. למשל, אם אני רוצה לעשות כפיפות בטן, אני רואה בכך דרך למלא צרכים שלי - 1. בריאות גופנית, 2. יופי (של הגוף בעיניי), 3. עמידה בהחלטות שלי. (אצל כל אדם זה שונה, בחרתי בצרכים האלו לצורך הדוגמא בלבד). באותו אופן, אם אני לא עושה פעולה מסויימת גם זה נועד בשביל למלא צורך. למשל, אם אני מוותרת על כפיפות בטן, זה יכול לענות לי למשל על צורך בנוחות ורגיעה. או על צרכים אחרים. העניין הוא שלא תמיד קל למצוא את הצורך הזה שמסתתר שם, שמונע מאיתנו לעשות משהו שאנחנו רוצים לעשות. הייתי אומרת, שכדי להבין יותר את עצמך, חשוב לחפש על איזה צורך זה עונה לך כשאת לא מבצעת את הדברים שאת רוצה לעשות. אפשר להתחיל מהרגש - לדמיין לעצמך מה יקרה אם נניח תכתבי את הרומן שאת חולמת עליו, ולראות איזה רגשות זה מעלה. אולי פחד, אולי געגוע למשהו, אולי כאב. ומכאן למצוא את מה שמסתתר מאחורי הרגשות. את הצורך שעליו את עונה כשאת נמנעת מלכתוב את הרומן שלך. זאת לא עבודה קלה ופשוטה, אבל לפעמים היא ממש חיונית, כי היא נותנת דרך להבין מה קורה לנו כשאנחנו לא עושים את מה שאנחנו באמת רוצים, ולמה זה בעצם קורה. מקווה שעזרתי במשהו, הרבה הצלחה,

למעלה