למה לא משתדרגים?

למה לא משתדרגים?

הנייד חדר למרות ההתנגדות! זה קורה גם עם האינטרנט! למה לא מניחים את הפוליטיקה בצד ומתמקדים בעיקר? אנו חיבים להשתדרג! אנו חיים בקשר מתמיד עם העולם החיצון! למה לא מארגנים אינטרנט כשר שיוכלו להשתמש בו מלכתחילה בלי סיכון? הרי זה יכנס לצבור בכל מקרה! אם לא היום אז מחר! למה לא לומדים מנסיון הנייד? היו כ"כ שקועים בלהתמקד ב"אסור" שעד שנזכרו שאין ברירה וחיבים למצוא נוסחא כי זה נכנס בגדול עם כל הלכלוך לכל מקום וכשסדרו את ה"קשר הכשר" זה היה מאוחר מידי ואז פתאום הסתבר שזה פשוט כ"כ שכל החברות הסכימו לעשות זאת, אבל היה מאוחר מידי ולא היה מה להציל. לא חבל?
 

אלישיר

New member
את צודקת, לא צודקת, ומכלילה.

בעזי"ת ניקח דוגמא את הנייד. תפוז קהילות, זה כשר? ראיתי כאן מסלולרים חרדים שהייתי שמח אם היו מפסיקים לגלוש בכלל.( כשזה וירטואלי זה נראה הרבה פחות מזיק להסתובב ב"רומי", והאשליה הזו הרסנית). ראיתי יצל"שים, שהסלולרי הוא תחנה ואמצעי לפריקת עול מחתרתית וגלויה. ראיתי כאלה שמקדשים שם שמים. אז נכון, הגישה של חב"ד, הוכיחה את עצמה: להשתמש במודרניזציה ולהגיע בעזרתה להשגים גדולים. אבל לחב"ד היה את הרבי שהנהיג אותם לתוך זאת, והתוה להם שיטה. לחרדי הצעיר הממוצע שמתפלח לאינטרנט, אין שום מנהיג ומי ישמור עליו מהנהגת היצר הרע? כמה מקדשים שם שמים? קל מאוד להצביע על ש"מי שלא משתנה, המציאות תשנה אותו". קל להצביע על כל המחלות שנובעות מכך, ועל פריקת העול. אבל במשך אלפיים שנה התנהגנו אחרת. נכון, בתימן לבשנו קל, וברייסין התעטפנו בפרוה, אבל היינו שונים, לא התעדכנו עם המציאות ועם הרוחות שנשבו. רק כך שרדנו. ההבדל הנורא והמפחיד הוא, שאז כפו את השוני, את הגטו, וההיבדלות שמרה עלינו. היום אין גטו. אוי אוי! מה עושים?? (איזהו חכם? הרואה את הנולד. תראו מה קורה בשטח, ולא תצטרכו הרבה דמיון לעתיד). מה עושים? רבי נחמן מברסלב. אכמ"ל, אבל רק אציין שמי שמתבודד כל יום (ולו בשאיפה), כעצתו-ציוויו של רבי נחמן (עצה אחת מיני רבות), יכול להתמודד עם המציאות המשתנה והמתחדשת חדשות לשטנים. המתבודד בא כל יום לבוראו, ומספר לו על מה שהיה ועל מה שיהיה, ומקבל סיוע "חם" בדיוק לאיפה שצריך. אני כותב לכאלה שבספקות קשות, שכבר חושבים על להתפרק, שאם הם יקפידו להתבודד יום יום לעשר שנים הקרובות, אז כבר לא משנה לי לאיפה הם מתדרדרים. זה נראה מוזר מה שכתבתי. "טענו בחיטים והודה לו בשעורים"! אבל במציאות שלנו, שהרחוב החילוני נמצא כבר במאה שערים ממזמן, שאין כבר שום אפשרות לבלום את נפילת חומות הגטו, שחמת סופרים סרחה, שבית ועד נהפך למה שנהפך, אין פיתרון אחר חוץ מלסמוך על אבינו שבשמים. כידוע, כמה שאמצעי השיטור משתכללים, הגנבים מתחכמים. הדרך לסמוך עליו היא לעשות אותו לחבר הכי טוב, ולאבא הכי קרוב. צריך לזעוק ולצרוח את זאת שאבא בשמים תמיד מקבל אותך איך שאתה, ומוכן להקשיב ולעזור, ולא משנה איפה נפלת ואיך. אני יודע.
 
החיים קשים

נוסף לקושי של חדירת הרחוב ישר לתוכנו. גם אין מנהיג לדור שיפעיל את מערכת הקהילה כדי להגן על עצמינו. היום, אם אנו רוצים לשמור על עצמינו, עלינו להקים גיטו מלאכותי ואין מי שיעשה זאת. כל הקהילה לא מספקת הכל לעצמה אנו חיבים להיות בקשר תמידי עם העולם החיצון וזה משפיע! אני לא אתן לאחרים לאחרים לעשות מה שאני עושה באינטרנט אני חושבת שזה לא יעשה. אבל לעצמי זה כ"כ חסר ולכן אני אומרת שעלינו לדאוג לעצמינו ולארגן שרותים נקיים ומתאימים לקהילה ואז לא אצטרך להסתכן בשביל זה. הבעיה שאין מי שיעשה את זה!!!
 
< 1 >

יש הוראות מפורשות מגדולי הדור על כל דבר , הבעייה שאת חושבת שאת מבינה טוב מהם. אדם צריך להתחיל להרגיל את עצמו להקשיב להם !!!
 
< 2 >

אינטרנט זה דבר מיותר לחלוטין בבית דתי , אלא אם יש היתר מרב לצורך עבודה או הפצת יהדות . אותו דבר בסלולרי .
 

בןפורת

New member
מי כמוכם יודע -

שכל מי שפוזל החוצה, עלול לזלוג גם ללא האינטרנט והסלולר, מה שנכון מאד כדבריכם - פירצה הקוראת לגנב...
 
נכון

מזמן טענתי שהגיע הזמן להשתנות ולהכין את הילדים והנוער לסכנות של ימינו ולא להתמקד בבעיות שזמנן עבר מהעולם! היום בעית צניעות בבי"ע אינה גרבי כותנה או שחורות, בזה הם שקועים, היום יש להתמקד בפיתוח גאוה יהודית, מודעות למיוחדות והעליונות שלנו כשומרי מצוות וחינוך עצמי ע"פ הבסיס ואז נהיה יותר מוגנים מהשפעת הרחוב גם כשנאלץ להיות ליד כגון כשנהיה מוכרחים להשתמש באינטרנט. יש התוענים שזה לא יעבוד, אז מה כן?
 
טעית

לפני שנים הם היו מיותרים אבל העולם משתדרג ואינו יכולים להשאר מרחוק! כמה אנשים יכולים לחיות בלי נייד כלל? נוסעים מחוץ לעיר, יש פיגועים, האשה צריכה ללדת וכו´ האנטרנט עדיין קצת יותר רחוק, אז זה יגיע עוד כמה שנים, כדאי להתכונן! הידעת שחילוני ממוצע היום משלם חשבונות, מוציא דפי חשבון, קונה מכשירים חשמליים במכרזים זולים, מחפס עבודה וכו´ דרך האנטרנט? גם אלינו זה יגיע! ומדוע שלא נקדים רפואה למכה? וגם זה שנאלץ לעבוד דרך האינטרנט, למה לא יזכה למשהוא נקי?
 
עדיין

האינטרנט לא תפס תאוצה כזאת
נראה לי שגם בעתיד לא. לנו כגולשים מכורים זה עושה רושם כזה. עשיתי לא מזמן "סיקרון" קטן אני ממשיך אותו גם עכשיו...אני שואל הרבה אנשים שאני פוגש על האינטרנט. אי מנסה לבדוק מה מידת היידע שלהם בעניין.חילונים דתיים וחרדים כאחד. היידע קלוש מאוד.הם בקושי יודעים מה זה אימייל
לנסות להכניס אותם לפורום זה בכלל סיפור מההפטרה...מתחת לבית שלי יש פנימיה של ישיבה תיכונית. רוב רובם שם לא מתעסקים בזה בכלל. אני שואל אותם בכל הזדמנות...הם לא יודעים על מה אני מדבר. אמנם הם יודעים על קיומו של האינטרנט אבל לא נמשכים לזה. האינטרנט די נכשל בשיווק ובפרסום עיסקי. זאת עובדה. אנחנו כגולשים מכורים מסרבים לקבל את העניין שלא כל העולם רובץ מול המחשב שעות
האינטרנט היה ונשאר מימד וירטואלי לחלוטין.אפילו אני שאינני טיפוס חשדן לא אשאיר מספר כרטיס אשראי וכולי... האינטרנט בשבילי שימושי בעיקר ב144 ובהורדת מקצבים לאורגן אוטומטי בפורומים של יאהו ובקבצי מוזיקת כליזמר נדירים
 
צודק לחלוטין ...

אני טוען אותו דבר כבר הרבה זמן , רוב רובו של הציבור לא מבין מה צריך את זה בכלל .
 
מה מיחד אותם?

אהמממ... איך נקרא לזה....על "התמכרות" שמעת פעם? אנחנו "מכורים" לאינטרנט. זאת תסמונת...אין ספק. איך יוצאים מזה? לאלוקים פתרונים
 
והנה דוגמא טריה מהתנור

למה שכתבתי. לפני כמה שעות התקשרו אלי בקשר להופעה. הם ביקשו שאני אשלח קלטת עם ניגונים כדי לבדוק אם זה מתאים להם. שאלתי אותם אם יש להם אינטרנט. בטח! הם ענו (נראה לי שמדובר במזרוחניקס) תן כתובת ונוריד! הסברתי להם לאט לאט איך להכנס. הם רשמו הכול אתר תפוז הם מכירים. פורום446 בקישורי הפורום אמרתי להם להכנס לתיקית "צפת שלי". הסברתי באריכות רבה שלמעלה יש "קישורים". לוחצים על המילה והיא תוביל אתכם לתיקיה. אם הייתי מסביר לכם טלפונית, הייתם מבינים ומבצעים מייד! לפני זמן קצר קיבתי טלפון...המצב קשה... הם בשום אופן לא מצליחים להכנס
למה
כי זו שפה אחרת לחלוטין
לנו זה נראה פשוט, למי שלא "מכור" לעניין העסק הוא יותר ממסובך.
 
וגם אנשים רגילים לשיטת ..

פלאג & פליי , ומחשב ובטח אינטרנט התפעול מסובך מדי לאדם רגיל .
 
נכון,

אני, משום מה, חושבת שאני מבינה יותר או שאיני מבינה מה הם עושים. לאחר נסיון המלחמה בסלולרי הכושל, אני חושבת שפיספסו בגדול, ולא יתכן שגדולי ומנהיגי הדור טעו. אז אולי גדולי הדור- בתורה והלכה לא בדיוק מנהיגים בשאר הבעיות- אל תטעו- אני לא באה לכפור בגדלותם אלא להבין מה קורה! יתכן ובגלל שאנו כה מפולגים, כל אחד והפוסק שלו, אין מנהיגות לדור וגם אם רב יצא בקריאה כלשהיא רק מעטים מאמיניו ישמעו לו?
 
את לא .....

צריכא להבין מה קורה !!! את צריכא פשוט להקשיב לאנשים חכמים ממך. זה הכל .
 
זה נראה לך כ"כ פשוט?

לרוב האנשים קל לעשות מה שאומרים להם בלי לשאול שאלות. לי לא! אני אוהבת לחשוב ולנתח ולכן אני זקוקה לתשובות. אני בטוחה שהן קימות. השאלה- איפה?
 
צודקת לחלוטין !

והאינטרנט שזה "קליפה" לא תקבלי תשובות מושלמות . את צריכה ללכת לרב או ארגון של הפצת יהדות ושם תקבלי תשובות על הכל !!!
 
למעלה