למה לא נותנים לנו לגור בקיבוץ

עלי5

New member
למה לא נותנים לנו לגור בקיבוץ

אני פלשתיני ומוסלם גר במדינת ישראל. אני והמשפכה שלי רוצים לגור בקיבוץ עם יהודים. למה לא נותנים לנו ? למה יש גזענות כזו ? אז מה אם אני דתי ? אם באמת רוצים שלום צריך דו קיום אמתי ולא צביעות כזו.מה אני מפריע אם אני גר בקיבוץ ? יש גם יהודים גרים עם ערבים בפלסטין לא ?

orvegan

New member
אתה צודק לגמרה

ואם אתה רוצה אני אפנה אותך לכמה עו"ד שיכולים לעזור לכם לפתור את זה.

פלשתיני?

הרי בהודעה שלך כתבת בעצמך שאתה פלשתינאי, אז אם כך לך תגור בפלשתין אהה שכחתי, שם אין קצבת ילדים כמו פה.

Fleddermaus

New member
עוד אין פלסטין. ../images/Emo119.gif

ואם הוא אזרח ישראלי, זכותו לגור איפה שהוא רוצה בישראל, כשם שיהודי יכול לגור איפה שהוא רוצה בישראל.

טולאי

New member
אלעד, יש לך כשל לוגי

תושבי ישראל הערביים הם פלשתינאים אזרחי ישראל. בדיוק כמו שאתה יהודי אזרח ישראל.

הבעיה היא לא באחד

זה מתחיל באחד, לאט לאט באים עוד ועוד, מתחילים ממסגד, אחר כך יש יש בעיות עם היהודים הלא צנועים, אחר כך עם הפאב, אחר כך דורשים בבית הספר לימוד על ה"נכבה", לימוד על ה"זוועות" שעשו בהם הציונים. ממש כמו במדינה, רק בקטן מתחיל מרצון לשנות את ההימנון כי הוא לא מייצג, אחר כך את הדגל כי הוא לא מייצג, אחר כך רצון להכניס תכנים על ה"נכבה" לבתי הספר, אחר כך הרחבת איחוד המשפחות אחרי הכל מדובר באזרחים, לאחר מכן שינוי חוק השבות כי הוא מפלה (הוא אכן מפלה, מה קרה? שרק ליהודים מותר להתאזרח, גם ערביי ישראל הם אזרחים), אחר כך או במקביל שאיפה ל"זכות" השיבה, אחרי הכל מדובר במשפחה ש""גורשה"" ב48'... כולנו אזרחים, נכון, אבל אנחנו לא מדינה כל אזרחיה, אם היינו כזאת ללאום לא היתה חשיבות, לא היה כזה דבר ציונות, לא היה כזה דבר מדינה יהודית, לא היתה ישראל, היתה עוד מדינה כמו רבות שהרכב האוכלוסיה הוא ברובו פלשתיני המשך ישיר למדינה שמעבר לקו הירוק...

Azazel

New member
לא, זה לך יש כשל לוגי.

אם הם רואים בעצמם פלסטינאים, אין שום סיבה שירצו להיות ישראלים.

doresh shalom

New member
הם לא רואים עצמם פלשתינאים נקודה../images/Emo41.gif

הם רואים בעצמם פלסטינים/ערבים-ישראלים. חוץ מזה, עובדה שהם (ברובם לפחות) רוצים לגור בתוך ישראל.

Azazel

New member
וואי וואי

עזוב את הסקרים שנעשו בקרב האוכלוסיה הערבית בישראל - אפילו באופן תיאורטי, אתה יכול להיות מזוהה עם ישראליות ופלסטיניות בו בזמן? אם ישראליות, כפי שרבים כאן טוענים, היא רק אזרחות, למה "פלסטיניות" איננה כזאת? ואם היא לא כזאת, אלא השתייכות לקבוצה לאומית, האם אתה באמת חושב שרק זה ש"הם רואים את עצמם" מספיק לשייכות לקבוצה? ממש כמו שהם חייבים לראות עצמם שייכים לקבוצה, גם הקבוצה צריכה לראות אותם שייכים אליה - וזה לא מתרחש, כמובן, ובצדק מכיוון שהחברה הישראלית לא מוכנה לקבל אותם כישראלים, כל עוד הם רואים עצמם פלסטינאים. זה שהם רוצים לגור בתוך ישראל זה לא אומר כלום. תן לי עכשיו בית בבוורלי הילס - ואני טיק טק עובר לשם - זה ממש לא אומר שאני אהיה, או ארצה להיות, אמריקאי.... זה נובע בראש ובראשונה ממניעים כלכליים - וגם אם לא - כל עוד אין הבנה של העובדה שכל היתרונות החברתיים של החברה הזאת הם נובעים מהאופי הלאומי היחסי שלה, אין מדובר בשייכות אמיתית ללאומיות.

אם תתחיל להקשיב להם הם יגידו לך

שמבחינת השתייכות לעם, הם משתייכים לעם הפלשתיני. אפילו המתונים שבהם יגידו את זה, זה לא לאומנות, זו עובדה. ערבי ישראלי זו מכסת מילים צבועה שאנחנו המצאנו בשבילם, לערבים שגרים בישראל השם הזו לא אומר כלום לגבי העם אליו הם משתייכים. ברור שהם רוצים לגור סמסגרת המדינית הזו, מאותה הסיבה שאנשים מהגרים לאוסטרליה וקנדה. תנאים וכסף! מה רע להם?, ביטוח לאומי, קצבאות למינהן, זכויות, דמוקרטיה... איפה עוד יש להם את זה?

לא, הטעות אכן בידך

אם יהודי התפוצות רואים בעצמם שייכים ללאום היהודי, אין שום סיבה שירצו להשתייך למדינה בה הם מתגוררים, לא? אז שילכו לגור בישראל, ואם לא, שלא יתפלאו אם יופלו לרעה ויתקלו באנטישמיות. הכשל הלוגי הוא אכן שלך, בחפיפה שאתה מבצע בין הזהות הלאומית לזהות האזרחית, שלא בהכרח חופפת, אפילו במדינת לאום. גם אם הם רואים עצמם שייכים ללאום הפלסטיני, כאן נולדו וזו המדינה שלהם, מה גם שהחיים במדינת ישראל בשישים (כמעט) השנים האחרונות השפיעו עליהם, ואני לא יודע עד כמה שונה, היום, הפלסטיני הישראלי מהפלסטיני שחי בשטחים.

tapr

New member
יהודי ברוקלין לא שואפים לעצמאות

ובטח שאינם שואפים להכרה כ"מיעוט לאומי". הם אינם מהווים איום על התרבות, הערכים ודרך החיים האמריקאית. להפך. ההבדל היחידי בין פלסטינים אזרחי ישראל לפלסטיני שאינו אזרח ישראל, הוא 19 שנים של הפרדה ביניהם וקצבאות ביטוח לאומי.

Azazel

New member
רק ישנה בעיה קטנה -

היהודים דרשו זכויות אישיות בראש ובראשונה - ובהנתן האפשרות המועטה ביותר השתלבו בחברות האירופאיות והמז"ת כפי מיטב יכולתם. הם לא דרשו "זכויות לאומיות" ולא איימו על המדינות שבהם הם גרו... הם היו פטריוטים של מדינות אלו, ואף נלחמו אחד בשני עבור מדינות שונות...

למעלה