למה לא עונים -למנהת הפורום

שלמה.ל

New member
למה לא עונים -למנהת הפורום

שלום שאלתי שאלה בנוגע לחוק הגנת הצרכן ולא קיבלתי תשובה מאחר והנושא דחוף לי אודה לך עם תוכלי לענות לי

ציפי ג

New member
נעלמת לי, ולהלן התשובה

חוק הגנת הצרכן קובע כי: ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב את העסקה - (1) בנכס - מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם; (2) בשירות - בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה, ובלבד שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן. (ד) הוראות סעיף זה לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של - (1) טובין פסידים; (2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם המועד שנקבע למתן השירות חל בתוך שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, ממועד עשיית העסקה; (3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, התשנ"ה-1995 7; (4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה; (5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית. (ה) השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע עסקאות של מכר מרחוק, שאינן מנויות בסעיף קטן (ד), שהוראות סעיף זה, כולן או חלקן, לא יחולו עליהן. לפי ס´ 14 ד 5 לחוק תוכנת מחשב המוקלטת על דיסק, הניתן להעתקה, לא ניתנת להשבה, אם האריזה המקורית נפתחה.

למעלה