למה לא עושים ככה?

Carl Freeborne

New member
למה לא עושים ככה?

פותחים בתי קפה ומסדעות בשבת, כשהתשלום אליהן פר מנה חופשית נניח משולם מערב השבת (נניח ששכונה שלמה יכולה להירשם באופן ממוחשב לכל העסקים האלה והזמנה של כל אחד לא תמומש עד אשר הוא (או היא) ישתמשו בה..... והאוכל יהיה מוכן מראש ומחומם על ידי פלאטה (כן בדיוק כמו בבתי מלון) אבל למה לא עושים את זה כשיטה נרחבת... נניח לפתוח מרכז בילוי שומר שבת גם בשבת?

mayakol

New member
כי זה נראה לי מסובך מבחינה

לוגיסטית... מה גם שאם אתה מתכוון שמרכז כזה ישמש את הציבור הדתי, אז נראה לי שאנשים לא יתלהבו כ"כ. אם הייתי יודעת שקיים מקום כזה, והוא מותר מבחינה הלכתית כמו שהסברת, גם אז לא הייתי מבקרת בו. אחד הדברים שאני אוהבת בשבת זה השקט... האוירה השונה, העובדה ששבת שונה מסתם יום של חול... אז אני כנראה אבוא למרכז בילוי הזה שיזמת דווקא בימי חול

Carl Freeborne

New member
אבל אל תשכחנה../images/Emo70.gif

לא תהיה מוזיקה.. הרי כי זה אסור... וזה היה כמו חדרי אוכל, רק יותר נוחים ואפשר להיפגש אם אנשים ולהיות מחוץ לבית ביתר נוחות...

אמממ......במושב שלנו אנחנו נפגשים

בשבת כל החבר'ה.....אבל למה לעשות את זה רציני שאפשר להיפגש באחד הבתים או סתם במרכז או משהו כזה

100kuri

New member
מגניב,

גם אצלנו במושב זה ככה בערבי שבתות
אולי אנחנו מאותו מקום בכלל

בת יפתח

New member
רעיון מעולה !

לא נראה לי שיש כאן בעיה הלכתית . אבל אין שום סיכוי שמישהו חילוני יקח חלק בעניין. " מים גנובים ימתקו, ולחם סתרים ינעם..." זה פשוט לא יהיה מאגניב. זה לא כיף, זה מותר, זה לפי ההלכה . אין מצב.

tamarhp

New member
פעם היו כאלו

היו קונים כרטיסים לפני שבת, ובשבת היה אפשר לאכול שם. ההורים שלי סיפרו לי על מקום כזה, אבל הוא כבר נסגר. כנראה שזה יותר מדי בלבול מוח כל הסיפור הזה, או שזה לא משתלם.

למעלה