למה לא קיבלתי אשרה ל-USA ?

המלא

New member
למה לא קיבלתי אשרה ל-USA ? ../images/Emo4.gif

טוב ... זה לא אני , זה חבר ... אבל בכל זאת : חבר שלי עשה צבא , עבד כמאבטח במקום רגיש מאד , בחור רציני . רצה לטייל חודש בארה"ב , הראיון (בשגרירות?) הלך לא רע , לדעתו , אבל בסופו של דבר הפקידה שטיפלה בו סרבה לבקשת ה-VISA ... למה ? חברי יצא בהרגשה שהכל היה תלוי במצב הרוח של הפקידה באותו רגע שכנראה לא היה במיטבו . עד כמה ההחלטה לגבי מתן אשרת כניסה היא שרירותית ? מהן הסיבות או החשדות שלפיהן מונעים VISA ? אני יודע שזה נשמע קצת פרנואידי , אבל אשמח לדעת יותר .

המלא

New member
למה ../images/Emo4.gif למה ../images/Emo10.gif למה ../images/Emo7.gif

סתם .. מחפש תשומתלב ... אהה כן .. גם תשובה אם אפשר ...

Boston Guy

New member
רוצה תשובה רצינית?

הבהרה: אני לא עובד בקונסוליה האמריקאית, ולא עבור ה BCIS. אין לי ידע רשמי על הקריטריונים לפיהם הם מקבלים את ההחלטות שלהם. מה אני כן יכול להגיד: בעיתון של שבת ראיתי מאמר על החיים המרים של הפועלים הזרים בישראל – איך רודפים אותם, צדים אותם כמו חיות, מגרשים בסיטונות... וידוע שחלק מאותם פועלים זרים הגיעו לישראל כ "תיירים", "צליינים" ושאר תרוצים יצירתיים. במאמר הפועלים שרואיינו אומרים בפרוש שהם באו כי אמרו להם שבישראל יש עבודה ואפשר להרוויח כסף טוב. עכשיו, כשהמיתון משתולל, פתאום רואים שהם בעצם רצחו את הכלכלה הישראלית – עשו את העבודה שהישראלים לא רצו לעשות, והישראלים חיים מקיצבאות ביטוח לאומי וסעד - כי זה הרבה יותר קל מאשר לעבוד. המצב לא שונה בהרבה בארה"ב – גם כאן לאנשים נמאס מהעובדים הלא חוקיים, שלטענת האמריקאים באים לההנות מה"זכויות" (השפע, הכסף) - בלי לקחת חלק ב"חובות" (לשלם מיסים, למשל...). במסגרת עבודתי, אני מזמין לא מעט לקוחות מרחבי העולם לביקור במרכז החברה שלנו בארה"ב. מתוך הנסיון שצברתי עם המערכת האמריקאית, בהוצאת ויזות תייר ל"אוכלוסיות בעייתיות" (תמיד היה קשה להוציא ויזות תייר לאנשים מרוסיה, סין, מדינות מסויימות במזרח הרחוק ושאר "אוכלוסיות חשודות בכוונות הגירה"), אני יכול להניח ש: 1. מעניין את קצה זנבם של האמריקאים אם מישהו שרת או לא שרת בצבא. 2. אם ה"חבר" השתחרר לפני שנים בודדות, וכמו כל ישראלי מצוי עשה טיול "תרמילים" ארוך (או יותר מטיול אחד) מאז השחרור – זה מספיק לאמריקאים כדי להכניס אותו לקטגוריה של "מחפש מקום בעולם להתיישב בו" – אדם שלא קשור לבית קבע ובנוי לנדודים. 3. אם לחבר שלך אין השכלה אקדמאית או מקצועית, והוא עובד בעבודה שמשלמת שכר נמוך – האמריקאים מייד חושדים שהוא בא לחפש את מזלו אצלהם. העניין מחמיר בהרבה אם הוא גם לא יכול להראות שהוא עבד בישראל בצורה רצופה מספר שנים משמעותי... עצוב נורא שהאמריקאים החליטו ל"חסל" את הנושא של טיול שחרור בארה"ב ליוצאי צבא ישראליים. הקריטריונים החדשים שלהם בהחלט מביאים סוף לעניין הזה. אבל בתכל'ס – הישראלים אשמים בזה. אלפים רבים של ישראלים צעירים עשו את התרגיל של "נקפוץ לאמריקה, נעבוד במובינג ונעשה כסף לטיול בדרום אמריקה" – וזה נמשך יותר מדי שנים... שנים של זלזול בחוקי המדינה הזו. האמריקאים אולי נראים אהבלים ופראיירים – זה לפחות מה שרוב הישראלים שדיברתי איתם כאן חושבים בשנים הראשונות להגעתם לאמריקה. הישראלי הסטריאוטיפי גדל כנראה בסביבה כל כך מניפולטיבית, חשדנית ומושחתת, שהוא "מתרגם" את הנימוס שלהם ואת זה שהם יוצאים מהנחת יסוד שכל אחד הוא אדם הגון כ "פראייריות". האמריקאים לא פראיירים – הם פשוט איטיים. הם נתנו לאלפים רבים של ישראלים את ה"קרדיט" – ובתמורה קיבלו יריקה בפרצופו של החוק שלהם. המצב הנוכחי הוא התוצאה של זה.

המלא

New member
תודה על התשובות../images/Emo45.gif

בהחלט מאירות עיניים . זה כנראה באמת מה שהיה במקרה שלו ...
מקווה שלא מאוחר מדי ל

למעלה