למה לא קיבל החמאס את הפסקת האש?

אלי כ ה ן

New member
כי הוא פציפיסט. כלומר:

תודות למאוויו הפציפיסטיים, הוא רוצה שהמלחמה תפסיק. מתי תפסיק? כשישראל תיכנע. מתי תיכנע? אם תחטוף מכה. מתי תחטוף מכה? אם תיכנס יבשתית לעזה. מתי תיכנס יבשתית לעזה? כשתראה שהחמאס מסרב להפסקת אש. האם עכשיו הבנת למה הוא מסרב להפסקת אש?

אפשר גם לשרשר את זה אחורנית, זאת אומרת: החמאס מסרב להפסקת אש. בתגובה, ישראל נכנסת יבשתית לעזה. כתוצאה מכך, ישראל חוטפת מכה. כתוצאה מכך, ישראל נכנעת. כתוצאה מכך, המלחמה מפסיקה. כתוצאה מכך, מוגשמים מאוויו הפציפיסטיים של החמאס. האם עכשיו הבנת למה מוצדק לייחס לו פציפיזם?

אני תמיד טענתי, שבכל העולם כולו - יש רק שניים שבאמת ראויים לפרס נובל לשלום: המשותף לשניהם זה, שהפציפיזם שלהם אמנם כן ואמיתי - אך מתוחכם - כלומר מוסווה מאחורי חליפת מלחמה (כמו כבש בעור של נמר). השניים הם: יאסר ערפאת (כבר קיבל את פרס נובל לשלום בעודו לבוש בחליפת מלחמה), וחמאס (עדין לא קיבל, אבל אני עדין מחכה).

10moshe

New member
צריך לקרוא היטב

את מה שפורסם בשם ממשלת ישראל מוקדם בבוקר. הכרזה על קבלת המתווה המצרי פורסמה מצד ישראל ב-09:00 בבוקר שהפסקת האש תיכנס לתוקף תוך 12 שעות, דהיינו 21:00. במשך הזמן הקצר הזה היה צפי שהפלסטינים יתלהמו בצורה של ירי רקטות שילך ויצטמצם החל משעת ה"ש" וישראל תכיל את זה ככל הניתן. בדיוק מה שקרה בסוף מבצע "עמוד ענן".
הבעיה היא שהפלסטינים חגגו עלינו בעצימות גדולה מדי והחלה אסקלציה שלא הותירה כל ברירה לביבי אלא להגיב במידה מסויימת.
להערכתי הפסקת האש בוא תבוא במהלך השעות הקרובות עד לסבב הבא (ארור מי שהמציא את המילה המכובסת הזאת).

10moshe

New member
ראה ערך "עמוד ענן"

החמאס יורה אחרון. הפרשנות לירי הזה לדעתי שגויה.

על ישראל להתנות הפסקת-אש בכך שצה"ל יירה אחרון

רק ישראלים דוברי ערבית, שצופים יום בערוץ אל-ערבייה ובאל-ג'זירה, וקוראים יום יום את אל-חיאת אל-ג'דידה, את ואפה, ואת אל-קודס, מסוגלים להיכנס לראש של החמאס. רק הם יודעים, שהדבר הכי חמור מבחינת החמאס, זה...השפלה. מבחינתו, ההשפלה גרועה אפילו יותר מהרס פיזי טוטאלי של עזה...

לכן, אם ישראל תבהיר מראש שהפסקת האש הנוכחית תופסק רק אם יתאפשר לצה"ל לירות אחרון (למשל כך שבמסגרת ההסכם להפסקת-אש יוסכם מראש ששעת הפסקת האש של ישראל תהיה מאוחרת בשעה אחת אחרי שעת הפסקת האש של החמאס), וישראל גם תבהיר מראש לכל העולם, שכך היא תנהג גם בעתיד בכל סבב-אש חדש, אשר אם-וכאשר יותחל ע"י החמאס אז יופסק רק בתנאי שצה"ל יירה אחרון, הרי שזה יגרום לחמאס לחשוש מאד מאד מלפתוח בעוד שנה בסבב-לחימה נוסף, כי הוא יידע מראש שהפסקת-האש של אותו סבב עתידי, תותנה ע"י ישראל בהשפלת החמאס, שזה הדבר האחרון שאותו החמאס רוצה.

אבל אם ישראל תסכים לתת לחמאס את האופציה להיות היורה האחרון, אז זה ידרבן את החמאס גם בעתיד להתחיל בסבב-לחימה נוסף, כי הוא יידע מראש שסבב-לחימה עתידי כזה, שוב יסתיים כבעבר בניצחון חמאסי מוראלי בדמותה של ירייה חמאסית אחרונה.

יש רק בעייה אחת: אף אחד משרי הקבינט אינו דובר ערבית, אינו צופה באל-ג'זירה, ובודאי אינו קורא את אל-חיאת אל-ג'דידה ואפילו לא את אל-קודס. אני מצפה אפוא מראש אמ"ן, אשר הנו דובר ערבית, שיאשר בבקשה את כל מה שכתבתי כאן, לגבי הסיוט הפוטנציאלי האמיתי של החמאס. אני מצפה אם כן מראש אמ"ן שלא יחשוש. שיציג את זה בפני הרמטכ"ל, שמצידו יציג את זה בפני שרי הקבינט. אמנם, אני לא כזה תמים לחשוב שאם שרי הקבינט יתוודעו לאופציה הזאת, אז הם ישר יאשרו אותה. לבני לא תאמץ, גם לא פרץ, גם לא פרי וגם לא גרמן. אבל יש מצב ששרי הליכוד והבית היהודי כן ישקלו את זה, ואולי יהיה לזה רוב. אבל לא! כשאני חושב על זה שוב, אני חושש שלא יהיה לזה רוב, כי שרי הקבינט אינם דוברי הערבית, וגם לא הרמטכ"ל, בעוד שלהערכתי ראש אמ"ן לא יעז להציג את זה בפני הרמטכ"ל, כי זה נועז מדי. אבל אולי כן יעז? אני לפחות מקוה שהוא כעת קורא את הודעתי, כי אם כן, אז עוד נותר סיכוי, גם אם קטן או קלוש.

iricky

New member
מעניין. אבל אני שאלתי על הסבב הנוכחי,

לא על הבא.

iricky

New member
כל אלה שבלונות שחוקות.

אין איזה משהו מרענן לקיץ המהביל הזה?

10moshe

New member

aln77

New member
אינכם מייחסים רצינות מספקת לערבים

האופן האינסטורמנטלי בו אתם מנתחים את התנועות האסלמיות לפי קוניוקטורות של הפסקות אש/מצריים/מי יורה אחרון/חאלד משעל
כל אלו אינם התכנים העמוקים ששוררים בקרב אותם תנועות ואשר מסכת הערכים הבסיסית שלהם מקורה בעולם המתחים התוך מוסלמי (שיעה - סונה, אדיקות דתית ופרשנות, מודרנה - שמרנות) וכן אל מול העולם המערבי המתאגר ומאיים על העולם המוסלמי כמעט מראשיתו.
צריך לחדול מלראות אותם כאוסף ערבים כוחניים ומתלהמים ולשים את ליבנו אל זרמי התשתית שיצרו אותם.

iricky

New member
או, זה כבר נשמע משהו אחר

אבל לא הבנתי איך זה עונה לשאלה. יש הזבר?

u r i el

New member
זה נאמר במפורש

ע"י תושב עזה.
אין להם מה להפסיד כי ממילא הם חיים ( לדעתו ) בתנאי קיום בלתי אפשריים.

היאוש מעביר אותם על דעתם והם פועלים בבחינת " תמות נפשים עם פלאסתינים ".

אלב86

New member
כי הם לא מסכימים להסכם כפי

שהוצג ע"י מצרים, והם הציגו דרישות משלהם.

ועכשיו לאלה היותר חשובה (כי זה חשוב יותר לשאול על המניעים ש המנהיגים שלנו, הפועלים בשמינו ומכספינו, מאשר על מנהיגים שלא קשורים אלינו):
מדוע ביבי לא קיבל את הסכם הפסקת האש חדש שהציע החמאס?

למעלה