למה לא קיימות קטניות חצויות?

למה לא קיימות קטניות חצויות?

מה שגרם לי לתהות לגבי השאלה הזאת זה שלפעמים סבתא שלי מכינה חומוס ברוטב עגבניות ומה שעושה את זה טעים זה שלאחר ההשרייה היא מועכת את הגרגרים בשביל שישברו לחצי ואז שהיא שמה במים יותר קל להפריד את הקליפה מהם. התוצאה - תבשיל חומוס ברוטב עגבניות ממש טעים. שאלתי היא למה לא קיימים גרגרים חומוס או פולי שעועית לבנה כאשר הם חצויים וללא קליפה? בדומה לעדשים אדומים חצויים. הרי שכך גם זמן הבישול וההשרייה מתקצרים וגם זה יותר טעים. אם כי אז לא ניתן להנביט לפי מה שאני מבין. עליתי כאן על משהו? רון
 
למעלה